Viața sexuală după naștere: cum să te recuperezi și să îți regăsești plăcerea

Mă bucur zi de zi de viața pe care o am alături de Vali și de fiul nostru. Și pot să spun că sunt recunoscătoare că tot ce ne-am dorit s-a întâmplat la momentul potrivit. Iar sarcina a fost un moment special al vieții noastre. Dar trebuie să recunosc că viața sexuală după naștere a fost, pentru un timp, compromisul.

Din fericire, eu am născut natural și m-am recuperat destul de rapid. Dar pentru că dinamica în viața mea și a lui Vali s-a schimbat, ne-am preocupat mult de alte lucruri. De exemplu, să ne mutăm la casă și să ne asigurăm că fiul nostru are tot ce îi trebuie.

Perioada a coincis cu burnout-ul lui Vali, când s-au adâncit disfuncțiile erectile. Dar despre asta ți-a zis Vali pe blog. Eu o să-ți povestesc perspectiva mea asupra vieții sexuale după naștere.

Viața sexuală după naștere: ce trebuie să știi

Când ne-am hotărât să facem un copil am știut în ce ne băgăm. Cel puțin în linii mari. Fiind primul copil, aveam câteva idei despre ce  ar însemna sarcina. Dar până nu trăiești pe pielea ta, nu știi sigur.

După ce am născut, m-am concentrat pe copil și cam atât. Recunosc că m-am neglijat puțin și l-am neglijat și pe Vali.

Sexul după ce ai copil nu mai e ca înainte. Poate să îmi zică oricine ce vrea. Este o diferență și se simte (la propriu). Da, vaginul meu a suferit niște modificări. A trecut un copil pe acolo. Dar nu numai din perspectiva asta spun că sexul e diferit după naștere.

O perioadă nu am putut atinge orgasmul și asta l-a demoralizat pe Vali. Și-a dat seama că nu greșea el, ci pur și simplu eu nu simțeam plăcerea. Poate și pentru faptul că mă gândeam la copil. Îmi spuneam des „Bine că eu mi-o trag, iar copilul stă singur în camera lui”.

Discutasem cu Vali despre asta și mi-a deschis ochii spunându-mi că și atunci când merg la toaletă, copilul tot singur e. Asta nu înseamnă că sunt o mamă rea. Până la urmă sunt și eu om, nu?

Cred că asta trebuie să înțelegem noi, părinții. Viața noastră nu trebuie să se încheie atunci când vine copilașul în familie.

Dispare orgasmul după ce naști: mit sau adevăr?

După cum îți spuneam, la mine a dispărut orgasmul o perioadă. Până m-am reacomodat cu corpul meu și mi-am limpezit mintea. Dragi bărbați, este normal să scadă libidoul la femei. Tocmai au dat naștere unui copil, iar asta e o schimbare majoră în viața ei.

Pot spune că în mintea mea s-au rearanjat multe după naștere și m-am schimbat.

Acum, nu e neapărat ca fiecare femeie să se raporteze la fel la naștere. Dar se poate ca orgasmul să se facă pierdut o vreme. Important este ca acomodarea să se facă treptat. Nu poți să ieși din maternitate și în secunda doi să te bagi în pat cu partenerul.

Oferiți-vă timp și regăsiți-vă. Cel puțin asta am făcut eu cu Vali și a fost perfect. Reîntâlnirea noastră amoroasă a fost minunată.

Cum e viața sexuală când apare un copil

După ce am născut, mi-am zis că nu o să-mi fac așteptări în legătură cu sexul. În primele luni am avut timp să ne facem de cap, căci copilul făcea nani destul de mult. Fiul nostru a fost foarte liniștit cât a fost bebeluș, așa că ne-a lăsat să ne facem ușor trecerea către viața de părinți.

După ce a mai crescut, am fost cu ochii pe el constant. Și am cam sărit peste partidele amoroase. Nu neapărat pentru că nu am fi avut timp. Ci pentru că atunci când aveam, eram deja frânți de oboseală.

Îmi amintesc că într-o seară eu și Vali voiam să ne distrăm puțin și am început cu un preludiu. Am început să ne dezbrăcăm, să ne sărutăm și… am adormit. Când m-am trezit, Vali avea pantalonii dați jos și prezervativul pus 🙂

Iar eu nu aveam bluză pe mine. Și nici nu mă demachiasem înainte de somn.

E frumos să ai copii, dar trebuie să nu uiți că tu și partenerul tău aveți o viață, separată de cea a copilului vostru. Iar familia voastră a început cu voi, ca și cuplu. Rodul iubirii voastre nu trebuie să vă facă să vă pierdeți.

Vă pup!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *