Crezi că te minte? Cum poți afla adevărul

Știi ce urăsc eu cel mai mult pe lumea asta? Minciuna și prefăcătoria. Eu am fost mereu genul de om care a spus direct ce-a avut pe suflet, n-am fost în stare să mint nici în fața prietenilor sau a rudelor pe care nu-i suportam. Așa mi-am ales cercul de apropiați. Însă, cel mai nasol e să fii în relație cu o femeie care te minte. Hai să vedem câteva trucuri pentru a afla dacă te minte sau nu.

Eu am cunoscut multe mincinoase la viața mea. Am și avut relații, deși nu le pot numi pe toate așa. Pentru unele, mult spus relații, chiar dacă au durat câteva luni. Multe s-au încheiat din cauza minciunilor și a prefăcătoriei. Nu-mi dădeam eu seama când „lucram” cu profesioniste, la început, însă cu timpul m-am prins. Am început să recunosc gesturile, mimica, atunci când venea vorba de minciuni.

Cum afli dacă te minte o femeie

Sunt anumite gesturi care trădează orice om care minte. Fie că nu te privește în ochi, fie că îi tremură vocea sau se bâlbâie, fie că insistă că e sincer și repetă „sincer îți spun” sau „pe bune că așa e”. Însă, o mincinoasă de profesie te va minți fără ezitare, te va privi în ochi și chiar va zâmbi frumos. Cum o depistezi?

Întreabă-o același lucru de două ori, în cuvinte diferite

Vezi cum îți răspunde. Dacă bănuiești că te înșală și dacă ai impresia că iese cu altcineva, atunci întreabă-o de două ori dacă a ieșit cu acea persoană. Vei vedea că va răspunde în cuvinte diferite, nu va răspunde doar cu da sau nu și chiar va încerca să se justifice. În plus, nu va repeta numele persoanei, dacă tu îl știi și e adevărat. Va fi ceva de genul „nu, nu am ieșit cu el aseară”, în loc să zică „nu am ieșit cu Ionuț aseară”.

Vezi cât argumentează

Mincinoasele au două variante de răspuns: cele profesioniste dau răspuns cât mai scurt, cele aflate la început dau răspuns cât mai lung. Atunci când argumentează prea mult, când încearcă să se justifice sau când vorbește în dodii în loc să zică direct „da” sau „nu”, poate fi semn că te minte. Eu așa mi-am dat seama la una din fostele, se vedea că nu era confortabil pentru ea să vorbească despre un anumit subiect care era legat de muncă. De ce? Simplu, nu pentru că nu-i plăcea ce face, ci pentru că, în pauzele de la muncă, se vedea cu un gagiu care o vedea mai des dezbrăcată decât mine.

Apropo de asta, citește și cum afli că te joacă pe degete o femeie.

Ezită să răspundă sau se enervează

Uneori, dacă îi pui o întrebare care creează disconfort, nu va răspunde din prima. Fie se face că nu a înțeles, fie se face că nu a auzit. Una peste alta, va ocoli răspunsul. Va răspunde ceva vag și nici nu te va lămuri. Profesionistele au chiar talentul de a te face pe tine să renunți la întrebare și să lași garda jos. Vor distrage atenția, încercând să te facă să uiți de întrebare sau să o consideri nesemnificativă. Însă, dacă este o mincinoasă începătoare, o vei mirosi de la o poștă. Mai e și situația în care se enervează și te acuză pe tine că îi pui întrebări stupide. „Păi, cum adică unde am fost ieri după muncă? La piață, doar ți-am zis”. Așa te face pe tine să te simți prost că nu o crezi sau o bănuiești de ceva și te face să renunți la întrebare. Când face asta, de multe ori e clar că o femeie te minte.

Îi minte și pe alții

Stai liniștit, nu ești singurul. În situația asta pot fi și părinții ei, prietenii ei, colegii de muncă. Odată ce s-a învățat să mintă, nu o va face doar în relație. Îți vei da seama și din discuțiile pe care le are cu mama ei la telefon, dacă îi zice că a mâncat deși nu a mâncat, sau dacă îi zice că a făcut un lucru de care știi sigur că nu l-a făcut. Îți vei da seama când exagerează, să zicem că asta e o minciună mai puțin vinovată, în sensul că îți va spune că a stat ieri 10 ore la muncă, însă un coleg de-al ei va spune că ea a plecat mai devreme. Sau când spune că a făcut cumpărături de 200 lei, când de fapt au fost 300.

Ai dovezi că minte

Uneori, poate nu îți dai seama și devii gelos. Iată când gelozia e bună și când nu. Sau poate pur și simplu te scoate din sărite faptul că știi că te minte. Se întâmplă atunci când ai dovezi clare că nu zice adevărul, de exemplu poze la prieteni pe Facebook sau alte persoane care susțin că nu e adevărat ce spune. Sau poate ești genul care se uită în telefonul și în laptopul ei și vezi anumite lucruri care atestă că nu s-a întâmplat așa cum spune ea. Atunci nici nu știi cum să pui problema, mai ales că nu-ți vine să-i spui că te-ai uitat în telefonul ei.

Eu, unul, am fost mințit de multe ori de femei. Și, slavă Domnului că n-am rămas cu ele. Acum, cu Ela, suntem sinceri până la capăt și ne spunem tot. Ne-am mai jucat noi așa, de exemplu am testat-o ca să aflu dacă încă mă iubește, însă nu am secrete față de ea și nici ea față de mine. Cred că ăsta e cel mai sănătos lucru într-o relație: fără ascunzișuri, fără critici, fără jenă de a spune adevărul. Susțin asta și, dacă afli că femeia de lângă tine te minte, chiar și cu o minciună nevinovată, eu zic că e semn să ridici garda.

Fii gata de atac, căci de la o minciună mică până la o minciună mare e doar un pas.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *