Cum îți dai seama că te joacă pe degete iubita ta

Înainte să fiu cu Ela, am avut o relație toxică și alte relații care sigur m-ar fi intoxicat dacă rămâneam în ele. E clar că nicio relație nu îți dă de bănuit de la început că ar putea fi toxică, e doar lapte și miere cu fluturei în stomac. Însă, uneori, femeilor le place să te joace pe degete, mai ales dacă te văd ca pe un cățeluș supus. Unora le place să profite de bărbații cu care ies, să îi mintă frumos, înscenându-le că sunt într-o relație faină și apoi să-i lase cu ochii în soare după ce s-au distrat cu ei.

Rolul articolului meu de azi e să te fac să eviți astfel de relații, să îți dai seama de la primele semne când ceva nu e ok și să știi când să-ți salvezi pielea. Uneori dacă te joci cu focul, riști să te arzi, iar arsurile trec al naibii de greu.

Pe tema asta citește și cum îți dai seama că încă te iubește.

Semne că prietena ta te joacă pe degete

Îți spune ce vrei să auzi

O femeie care te joacă pe degete se pricepe la vorbe. Te face să te simți bine în preajma ei, când ieșiți la un vin sau când sunteți doar voi doi. Știe să îți spună ce vrei să auzi, cum că ține la tine, că e norocoasă că este cu tine, că își dorește o relație. Te impresionează din vorbe, însă faptele ei spun altceva. E încântată când faci planuri pentru relația voastră, însă uneori le anulează ea în ultima clipă sau nu mai e la fel de încântată când vede că le pui în aplicare – de exemplu, rezervarea unei vacanțe peste 6 luni.

Simți că îți ascunde ceva

Parcă nu e sinceră cu tine până la capăt. Femeia care te joacă pe degete știe să profite de tine, de timpul tău, de prezența ta și ce ai de oferit, pe moment. Ești doar o stație la care a coborât dar la care așteaptă următorul autobuz. Nu își dorește ea o relație, fie vrea doar ceva fizic, fie vrea doar confortul de a fi în preajma cuiva. Nu e de cursă lungă femeia care te joacă pe degete. Nu e sinceră cu tine și nu-ți spune tot. Spune lucruri frumoase dar îți dai seama că sunt numai bălării, după un timp.

Simți că nu îți acordă importanță

Uneori, te simți pe plan secundar. Dacă are vreo ieșire cu fetele sau vreo activitate de voluntariat, brusc tu cazi pe locul 2. Chiar dacă, înainte cu o seară, îți spunea că ești cel mai frumos vis al ei, atunci când stăteați în pat la țigara de după, sau dezbrăcați în bucătărie, a doua zi nu-ți mai răspunde la timp la mesaje. Simți că deja s-a creat o prăpastie între voi, când erați așa aproape cu doar câteva ore în urmă. La naiba cu treaba asta, de-aia avem telefoane deștepte cu internet pe ele, să vadă mesajul ăla în timp real și să răspundă. Nu să te lase câteva ore, cu stomacul cât un ghimpe, fără să știi nimic de soarta ei.

Anulează planurile cu tine să se vadă cu alți prieteni

Asta ziceam și mai sus, dacă te joacă pe degete, odată ce ți-a câștigat încrederea, te va juca în cel mai urât mod posibil. În sensul că până și o cunoștință de-a ei pe care n-a mai văzut-o de ceva timp, sau un prieten pe care-l vede doar la concerte, o să devină mai importanți ca tine. Sau poate a cunoscut un tip interesant la un festival la care ați mers împreună și vezi că stă de vorbă cu el și tu doar stai ca prostu’ și aștepți să termine vorba. Sau anulează momente cu tine, pur și simplu ca să te facă să te simți ciudat.

Stabilește propriile reguli în relație

Atunci când nu se consultă cu tine, doar îți impune anumite reguli, e clar că te joacă pe degete. Ea face legea în relație și atât timp cât respecți regulile ei, are timp să-și facă de cap sau să-și îndeplinească scopul. De exemplu, când îți zice că vrea să nu vă vedeți deloc duminica sau că îi place ca în weekend să doarmă până târziu și să nu îi scrii mai devreme de ora 13, e ceva dubios la mijloc. Poate că îți va zice că e ok să te vezi și cu alte persoane, că ea nu se va supăra, sau că vrea ca în fiecare luni seara să vă vedeți la ea, nu la tine. Am avut odată una care mi-a zis că vrea să avem o relație platonică, fără să ne sărutăm. I-am făcut vânt imediat. Am avut alta care a zis că vrea o relație, dar când a avut nevoie de ea un prieten să îl ajute într-o chestiune de muncă și să plece 3 zile în Cluj-Napoca, doar ei doi cu mașina lui, ea nu a ezitat. Păi ce facem aici?

Are alte planuri de viitor

Te joacă pe degete când simți că planurile tale de viitor nu corespund cu ale ei. Poate îți zice că nu știe dacă rămâne în București (sau în orașul vostru), sau că ar vrea să plece din țară. Sau îi spui tu că vrei să pleci și ea vrea să rămână. Sau poate nu știe ce vrea de la viitor, însă reiese că nu s-ar vedea într-o relație pe termen lung cu tine. Când simți treaba asta, e semn că trebuie să rămâneți doar prieteni. Sau pur și simplu tu vrei să mergeți amândoi la un festival de muzică, peste o lună, și ea nu e așa încântată, deși știi cu certitudine că îi place muzica de acolo.

Te lasă să te îndoiești de ea

Să zicem că tu mergi până la urmă la festivalul ăla de care spuneam, și ea zice că încă nu știe și te anunță, poate să vină a doua zi, cică prima zi are ceva treabă. Și, într-adevăr, o vezi că vine dar cu alți prieteni sau, mai rău, cu alt prieten. Sau poate îți zice că e bolnavă sau nu se simte bine și vrea să stea acasă în weekend, și tu ieși în oraș. Culmea, o vezi și pe ea întâmplător pe acolo. Atunci când o întrebi ce face, încearcă să se scoată, și îți zice iar ceva frumos, poate chiar mergeți împreună acasă. Toate fazele astea sunt vrăjeli, de fapt, pentru că te lasă să te îndoiești de ea, faptele ei spun altceva, însă tot încearcă să te cucerească din vorbe.

Te liniștește când vede că bănuiești ceva

Asta face o femeie care te joacă pe degete: atunci când îi atragi atenția că lucrurile nu sunt ok, că nu are un comportament potrivit, că bănuiești că te înșală sau mai știu eu ce, ea te liniștește. Nu te lămurește până la final, nu te contrazice când îi faci reproșuri, însă, cumva, reușește să-ți ofere acea liniște care să te mai țină măcar câteva zile. Și tot așa, parcă ar prelungi relația, ca un pahar de vin cu multă apă. Ce naiba de gust mai are vinul ăla?

Până la urmă, o femeie care te joacă pe degete e cea mai urâtă pierdere de vreme, căci este o relație toxică. Și dacă bifează femeia ta măcar două din semnele de aici, retrage-te în glorie, cât încă mai poți. Știu, poate te-a lăsat să-ți faci speranțe sau poate că vei suferi dacă faci tu pasul ăsta, însă fii foarte atent la ea, să vezi că nu va suferi. Pentru că asta este femeia care te joacă pe degete: se supără puțin dacă vede că te-ai prins și o lași, însă te apreciază totuși, în sinea ei, că ai demnitate. Pe când, cu cât te vede mai fraier și mai ușor de manipulat, cu atât te păstrează cât mai mult, să se joace cu sentimentele tale.

Ai grijă cu cine ieși!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *