Spray sau gel pentru potență: ce soluție e mai eficientă

Potența este un subiect tabu pentru mulți bărbați. Culmea, nu discutăm cu prietenii noștri despre asta, uneori ne e rușine și de soții sau iubite, dar pe net căutăm la greu informații. Așa că de-asta am vrut să povestesc aici, pe net, despre experiența mea cu spray sau gel pentru potență.

Vreau să te ajut să alegi ce e mai bun pentru tine, așa cum pot, cu câteva sfaturi online. Probabil ai mai căutat și ai găsit articole sau comentarii pe forumuri care ziceau că ba e bun un anumit tip de gel, ba gelurile în general nu-s bune. Eu zic să nu te iei după unul sau după altul, ci să încerci pe pielea ta – ca să vezi dacă LA TINE funcționează.

Eu, unul, așa am făcut, și-ți scriu aici experiența mea cu ambele. În fond, există pe net multe soluții pentru potența la bărbați, însă asta ne face mai grea munca de a găsi ceva care chiar să funcționeze.

Spray sau gel pentru potență: diferențe și asemănări

Atât spray-ul cât și gelul sunt produse cu aplicare externă. Deci nu le înghiți! Pe scurt.

Cu ambele trebuie să te dai pe capul penisului, însă cu grijă ca să nu intre pe tractul urinar că te ustură. Cu spray-ul pulverizezi, de regulă, de cel mult 3 ori, pe părțile laterale ale capului penisului. Apoi, este recomandat să porți prezervativ, altfel poate avea efect și asupra vaginului partenerei.

Spray-ul se folosește „la nevoie” și are efect cam în 20-30 de minute de la administrare. Pe de altă parte, gelul se folosește ca tratament și efectele sale se cunosc pe termen lung.

Gelul pentru potență se masează pe penis, pe părțile laterale (nu fix deasupra), o dată pe zi sau de cel mult 2 ori pe zi. Nu vei simți nimic nici măcar după 7 zile de la administrare. Se recomandă să te masezi la același interval orar – de exemplu, dimineața și seara, folosind o cantitate care să-ți acopere vârfurile de la două degete.

Principala asemănare între gel sau spray pentru potență este că ambele sunt destinate îmbunătățirii vieții sexuale. Însă, acționează complet diferit și hai să-ți povestesc despre asta în cele ce urmează.

Am folosit spray pentru potență

Da, am folosit și am fost dezamăgit. A scris chiar Ela, soția mea, despre reacții adverse Tianli spray aici. Am auzit că pe piața din România există și Stud 100 spray pentru potență, însă nu am apucat să îl folosesc.

Pe Tianli spray am vrut să-l folosesc ca tratament ejaculare precoce, însă, surpriză: nu a mers. Care a fost experiența: m-am pulverizat de două ori înainte de sex. Apoi, am simțit cum începe să-mi amorțească penisul. Ciudată senzație, căci erecție aveam ca în mod normal, însă nu mă simțeam neapărat excitat. Parcă ceva nu se lega între creierul meu și zona intimă.

A trebuit să-mi pun prezervativ căci așa scria, că e musai. Altfel, riscam să o amorțesc și pe Ela. Plus că nu simțeam mare lucru nici la penetrare, și la ejaculare am avut un orgasm atenuat. Parcă nici nu am simțit când mi-am dat drumul. Cam ăsta e principiul unui spray pentru potență. Și partea mai nasoală este că am prelungit, cred, că vreo 5 minute actul sexual față de cum era de obicei.

Tianli spray vs Stud 100 spray

Am venit cu o actualizare la acest articol. Am folosit recent Stud 100 spray pentru ejaculare precoce și acum pot să fac o comparație între Tianli și Stud 100. Deși ambele sunt spray-uri pentru tratarea ejaculării precoce, Stud 100 are efect mult mai bun decât Tianli. Așa cum scriam mai sus, la Tianli după câteva pufuri nu a mers, tot mi-am dat drumul necontrolat. Eram puțin amorțit în zona genitală, însă nici nu am simțit când a venit ejacularea.

Cu Stud 100, am reușit cu adevărat să-mi amân ejacularea. Mi-am dat drumul cam la o oră de când am început actul sexual. Însă, au fost alți factori care m-au făcut să nu recomand spray-ul acesta nimănui. Citește aici mai multe într-un articol scris de Ela cu păreri Stud 100.

Experiența mea cu un gel pentru potență

Am zis să iau și eu Titan gel pentru potență, fiind cel mai popular de la noi de pe piață. Am citit în mare parte recenzii bune, plus că am văzut că mulți îl vând. Nevastă-mea s-a împotrivit, eu am insistat să încerc, doar ca să am un grad de comparație cu alte produse.

Sincer, nu aveam așteptări, plus că pe net scrie că îți poate crește penisul cu până la 2-3 centimetri. Ca efecte, gelul cică te ajută să obții mai ușor erecții puternice și să ai orgasme intense. Crește libidoul la bărbați și ajută la îmbunătățirea calității spermei. Deja cred că am citit prea mult când am văzut lista asta de beneficii.

Eu am luat Titan gel timp de 4 săptămâni, m-am uns și m-am masat de două ori pe zi. Cred că am omis vreo 2 zile dintr-o lună, când efectiv n-am avut timp și m-am masat doar o dată, seara.

Dezavantajele au fost:

 • nu puteam face sex imediat după ce m-am masat,
 • trebuia să stau măcar 10 minute fără chiloți pe mine ca să se usuce gelul,
 • în niciun caz nu a crescut penisul în lungime sau diametru,
 • erecțiile mele erau ceva mai ferme ca de obicei dar nu erau de durată mai mare,
 • am simțit primele efecte la nivel de erecție, abia după 10 zile de la folosire,
 • nu m-a ajutat cu un control mai bun al ejaculării – efectiv îmi dădeam drumul la fel de repede și necontrolat.

Ca și avantaje avem totuși câteva:

 • nu pătează lenjeria intimă,
 • nu are miros țipător,
 • intră relativ repede în piele,
 • are efect asupra erecției – e mai tare ca de obicei,
 • simți o senzație plăcută când te masezi, mai ales dacă ai erecție.

Treaba asta cu mărirea penisului este „de moment” în sensul în care, datorită erecției mai tari ca de obicei se creează impresia că penisul e mai mare. Într-adevăr, se umflă puțin, însă nu ține atunci când nu este în stare erectă.

Spray sau gel pentru potență: ce aș alege eu

E destul de greu să alegi având în vedere că sunt două produse atât de diferite. Adică, vrei rezultate pe termen scurt, alege un spray. Vrei pe termen lung? Alege un gel.

Însă, pe mine, niciunul nu m-a dat pe spate. Reacții adverse nu am avut, nici iritații sau dureri. Am avut o ușoară creștere a pulsului, la Titan gel, dar am citit pe el că e o senzație normală pentru că îți pune sângele în mișcare.

Așa că eu nu aș mai cumpăra nici Tianli spray, nici Titan gel. De fapt, nu aș mai lua niciun gel, iar cu spray aș fi curios să mai încerc măcar unul, la un moment dat. Dar nu mai plec eu urechea la chestiuni gen „mărirea penisului” sau alte tactici de marketing.

Înlocuitor spray sau gel pentru potență

După aceste experiențe, se cuvine să caut înlocuitor spray sau gel pentru potență. E normal să vrei ceva mai bun. Așa că, dacă ar fi să mergi tot pe produse naturale, aș sugera să cauți fie miere pentru potență – vezi la păreri uPotent câteva detalii despre ce face un astfel de produs – fie pastile pentru potență.

Din categoria pastilelor, tot ce am folosit eu pot să-ți recomand. Așa că citește aici un top cu cele mai bune pastile potență fără rețetă, din ingrediente naturale. Cât mai puține reacții adverse și efect „pe bune”, cel puțin asta a fost la mine.

Spor la toate și sper că te-au ajutat aceste impresii personale despre spray sau gel pentru potență.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *