Sexul: cu prezervativ sau fără?

Trebuie să recunosc faptul că sexul cu prezervativ nu este tocmai cel mai plăcut. Dar asta nu a însemnat că am încercat să fac loc pentru o partidă „liberă”. Atunci când a fost nevoie de prezervativ, l-am pus fără nici o problemă.

Cred ca în afară de o seara de sex mai nebună prin facultate și sexul cu Ela, nevastă-mea, nu am dat uitării prezervativul. Am folosit constant protecție ca să nu mă trezesc în rolul de tată sau în cel de bolnav de te miri ce boli cu transmitere sexuală. Și bineînțeles că protecția era și pentru parteneră.

Nu ar trebui să fie o dezbatere de genul „sex cu prezervativ sau fără?” decât dacă îți poți asuma consecințele. Care sunt ele? Hai că îți zic.

De ce să faci sex cu prezervativ

Sunt tată. Nu pentru că am greșit și nu am folosit prezervativ. Ci pentru că am ales să am un copil cu soția mea. Și am o soție pentru că am vrut-o pe Ela lângă mine să fim o familie. Nu pentru că am lăsat-o însărcinată fără să vreau.

Am fost atent la situațiile astea ca să nu fiu nevoit să închid cărări sau să fac alegeri nedorite. Am preferat să fiu grijuliu decât să regret mai târziu. Și e rău atunci când doi oameni care nu vor unul de la celălalt mai mult decât o partidă sex se trezesc „legați” de un copil.

Așa că mi-am pus prezervativ ca să nu îmi încurc viața și nici pe a partenerei.

Și o să zici că nu merită să folosești prezervativ dacă folosiți alte metode contraceptive. Ok. Dar alte metode contraceptive nu te feresc de boli cu transmitere sexuală. Și decât să ai ceva de care să nu știi, mai bine ești prudent.

Tipuri de prezervative: ce să alegi în funcție de nevoi

În facultate încercam tot felul de prezervative. Din curiozitate, mai mult. A mea sau a partenerelor. Cumva, încercam și să caut modelul preferat și mărimea potrivită. Dar când m-am căsătorit cu Ela și am făcut sex cu prezervativ, nu a mai contat că avea sau nu striații.

În mare parte, prezervativele deservesc aceluiași scop. Să te protejeze de boli și de sarcini nedorite. Acum, că unul are un gel care te amorțește ca să nu îți dai drumul prea repede sau are arome, e altceva.

Uite ce fel de prezervative găsești pe piață:

  • Pentru plăcere extinsă. Am menționat anterior, sunt cele cu gel pentru prelungirea partidei. Partea mai puțin bună? Riști să ți se lase, iar ea riscă să nu ajungă la orgasm.
  • Pentru sexul oral. Da, poate fi greu de crezut, dar mulți oameni fac sex oral cu prezervativ pentru prevenirea bolilor. Așadar, prezervativele astea au arome de fructe, de regulă.
  • Subțiri și foarte subțiri. Astea sunt pentru cei care vor protecție și o senzație apropiată de sexul raw.
  • Mai groase, pentru protecție. Dacă ți-e teama că se rupe când ți-e lumea mai dragă, prezervativele mai groase sunt pentru tine.
  • Cu striații. Au câteva zone denivelate pentru plăcere mai mare. Surprinzător, Elei nu i-au plăcut.
  • De dimensiuni mai mari. Prezervativele nu au tocmai dimensiuni standard. Iar dacă nu găsești mărimea potrivită pentru tine, fie cade, fie te strânge.

Când să faci sex cu prezervativ

Nu există rețeta potrivită la nimic. Dar nu e greu să îți dai seama când poți să nu și când trebuie să ai prezervativ. Și nu funcționează golăneala cu „Dacă e frumoasă nu pun prezervativ”. Că frumoasă sau nu, poate să rămână însărcinată sau puteți lua tot felul de infecții.

Dacă nu ești într-o relație stabilă și dacă nu plănuiți să vă măriți familia, te sfătuiesc să folosești un prezervativ. Și dacă te confrunți cu ejacularea prematură și folosești spray pentru potență, o să ai nevoie de prezervativ.

Trebuie să iei în considerare și faptul că prezervativul se poate usca în timpul actului. Așadar, caută și tipuri de lubrifianți potriviți pentru sexul cu prezervativ.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *