Semne că se folosește de tine

V-ați întâlnit privirea accidental când stăteați în stația de autobuz. Ați zâmbit timid și ați urcat în același autobuz, sprijiniți de aceeași bară de susținere, uniți de destinația comună. Ochii voștri au comunicat în locul vostru și totul pare o scenă ruptă dintr-un film romantic.

Ți-a cerut numărul de telefon și ați ieșit la o cafea, o dată, de 2 ori, de 10 ori, nimic ciudat până aici. Doar norișori pufoși și inima care parcă bate din stomac. Cu toate astea, ceva se simte ciudat. Ați ieșit în mare parte la rugămintea ta, iar el își tot uită portofelul sau are cardul blocat. Hm… ia loc și citește pe îndelete. Tocmai ai descoperit bărbatul-vâsc, așa cum îmi place să-l numesc: plăcut și iubit de toată lumea, dar un semi-parazit.

Draga mea, când am vorbit despre bărbați toxici și frustrați, ți-am promis să îți spun și care sunt semnele din care îți poți da seama că se folosește de tine. Așa că, scoate agenduța și ia notițe.

Semne că un bărbat se folosește de tine

1 E disponibil doar atunci când are nevoie de tine

Te sună doar pentru informații sau și mai rău, îți spune că se simte singur și ar vrea să treacă pe la tine? Ei bine, un astfel de bărbat te caută doar pentru a-și satisface nevoile lui. Pentru el, planurile tale anterioare nu contează, dar este necesară disponibilitatea ta. Altfel…

2 Te șantajează emoțional

Nu ai răspuns prezent la întâlnirea cu el, când a vrut el? E clar, nu-l mai iubești, el nu mai este prioritatea ta și lista poate continua. Practic va întoarce împotriva ta din aceleași frustrări despre care vorbeam în postarea anterioară. Și tu, slabă de înger, îi promiți orice doar ca să se simtă bine, ba te oferi și să-l scoți în oraș ca să te revanșezi. Și acolo…

3 Plătești tu, astăzi, acum, de fiecare dată

Păi treabă o fi asta? Păi ce, banii lui sunt doar ai lui, banii tăi sunt banii voștri dar mai mult ai lui? Poftim?! Nu face asta. Muncești în egală măsură, uneori chiar mai mult, așa că meriți să îți oferi din când în când mici cadouri, o vizită la salon sau ceva frumos de îmbrăcat, nu să îți consumi salariul pe nevoile lui, să-i faci mereu cinste sau pe plac. Nu-i e rușine vâscului?

4 Nu ține cont de părerea ta

Și chiar nici de tine. Asta pentru că tu ești trecătoare prin viața lui și nu apari în viitorul lui. Momentan, îmi pare rău că nu pot spune mai frumos, ești doar un instrument prin care își oferă cele necesare în prezent, restul e SF. Și mai mult decât atât, să nu te ia prin surprindere faptul că atunci când își va găsi o nouă „gazdă” va dispărea brusc, ca și cum ce a fost între voi nu a existat. E adevărat, și noi, femeile, îi putem juca pe degete. Dar trebuie să ne ferim de astfel de oameni, atât femei cât și bărbați.

5 Nu-ți cumpără niciodată nimic

Tu i-ai da și luna de pe cer, dar el uită și când este ziua ta? Nu mai zic de cadouri pentru fete spontane care gâdilă și complimentează orgoliul oricărei femei. Mai are rost să-ți spun eu sau te-ai prins? E clar că acest bărbat e interesat doar de el însuși, un egocentric cu doctorat.

6 Nu te simți confortabil să-i spui ce simți

Orice te-ar durea, pe el îl doare mai tare, prin orice ai trece la locul de muncă, el a avut experiențe mult mai nasoale pe care o să ți le povestească, dar e șansa mare ca tu să nu înțelegi. Simți cum te desconsideră? În primul rând tu nu vei putea niciodată să fii deschisă cu el cu privire la ceea ce simți și în al doilea rând te crede mult inferioară. Un astfel de om te va face încet-încet să îți pierzi încrederea în tine și în ceea ce poți face.

7 Ai devenit roata… de rezervă

Nevoile tale nu sunt importante, și chiar și în pat adoarme imediat bombănind ceva cum că ar fi obosit. Gesturile frumoase s-au oprit în săptămâna oarbă de la începutul relației când a vrut să te cucerească cu orice preț, iar cinele în oraș s-au transformat în tine gătind zi de zi pentru poftele lui. Scapă cât mai repede de relația asta, te va consuma mai mult decât crezi.

8 „E doar o prietenă”

Ți se pare cunoscut? Iese des în oraș, chiar și cu fostele, care sunt doar prietene. Însă pentru tine de abia dacă își găsește timp și atunci tu trebuie să îi cânți în strună? Ceva e putred în Danemarca. Nu lăsa situația să-ți scape de sub control sau să se agraveze. Crede-mă, va fi mai nașpa când tu vei afla atunci când toți ceilalți deja știau.

9 Ești o necesitate, dar cam atât

Atâta timp cât el este bine, relația voastră e numai miere. Vorbe dulci pentru a te ademeni în dormitor, apoi „voi” parcă nu mai existați. El își vede de ale lui, tu de ale tale. Are nevoie de grija ta, de afecțiunea ta, dar răspunde la toate cu răceală. Trezește-te, draga mea! Un astfel de om te vede ca pe o necesitate, nu ca pe iubită. Iar noi femeile, ne dorim ca și ei, să ne simțim iubite, adorate și mai ales, dorite.

Meriți o relație ca în povești cu un bărbat care să te aprecieze pentru ceea ce ești și ceea ce puteți deveni împreună. Nu sta lângă cineva care te vrea sezonier și care nu va construi nimic împreună cu tine. Semnele sunt acolo, depinde de tine cum le gestionezi. Este pierderea lui. Tu ești frumoasă. Fii sigură că știi să arăți asta. Te voi învăța cum în articolul următor.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *