Secrete pentru o relație fericită din perspectiva bărbatului

Plăcere în fiecare dimineață? Lenjerie intimă când mă așteaptă acasă și să nu mă sune când ies la bere cu băieții? Cred că fiecare cunoaște clișeele astea despre o relație fericită din perspectiva bărbatului. Și tocmai asta-i faza, nu e vreun secret aici.

Să-ți zic una bună, mai ales dacă ești femeie și citești articolul ăsta. Un bărbat MEREU se va uita după alte fuste. Deseori se va gândi, involuntar, când vede o altă femeie pe stradă sau pe net, cum ar fi s-o aibă, măcar o dată. Cu alte cuvinte, mereu va gândi murdar, chiar dacă doar pentru o secundă. Și nu va avea complexe după aia, chiar și cu verigheta pe mână. 

Bărbații funcționează pe principiu vizual, iar apoi al atingerii. Astea sunt principalele stimulente. Nu ne uităm după lumânări parfumate, draperii colorate sau îmbrățișări tandre mai știu eu cum. Suntem mai „rupeștri”, cum ar zice o nevastă. Însă asta nu înseamnă că gândim și cu inima, adică doar n-am iubi altă femeie doar că are sâni mai mari sau fund bombat. Ne uităm și ne vedem de treabă, dar inima tot rămâne la femeia iubită.

O să-ți zic câteva secrete scurte și simple despre o relație fericită, din perspectiva unui bărbat. Poate nu le știai – doar de-aia-s secrete, nu?

Cum să faci un bărbat fericit în relație

Pune-te în locul lui. Cred că ăsta e primul pas. Gândește din perspectiva lui, vezi cum vede el lucrurile și nu-l acuza că n-a primit educație de la maică-sa să nu mai calce pe unde dai cu mopul sau că-și pune cămășile purtate între cele curate din șifonier. Treburile astea nu au fost priorități pentru el, ca bărbat, și nu le-a ținut minte pentru că nu le-a dat importanță. Cât timp nu pute, folosește săpun și se bărbierește sau măcar dă o formă bărbii, înțelege-l. Asta-ți cere, fără să-ți spună, un bărbat într-o relație. Nu lua lucrurile prea personal, nu pune botul când mai dă câte-o replică aiurea sau nu ține minte unde ți-ai pus cerceii roșii. Nu te lua de el doar pentru că nu îi înțelegi anumite comportamente, ci încearcă să îl înțelegi și, acolo unde e ceva neclar, întreabă-l că doar nu te doare gura.

Ascultă-l. Cred că e simplu de zis, greu de făcut. Multe femei sunt plictisite când aud un bărbat că vorbește de fotbal, mașini, jocuri sau mai știu eu ce pasiuni mai are. E clar că nu poți vorbi cu el despre aceleași lucruri pe care le discuți cu fetele, însă încearcă să fii atentă la ce-i place, și, uneori, răspunde-i. Crede-mă, îl excită să afle, spre exemplu, că tu ai reținut numele unor fotbaliști despre care ți-a povestit acum 3 săptămâni. Sau să fii interesată de ce zice el, chiar dacă e un domeniu complet nou pentru tine. E și el om, are nevoie de atenție și asta poate fi una din cele mai frumoase forme de afecțiune: fii capabilă să porți o conversație cu el despre ceva ce-i place lui.

Acordă-i spațiu. Nu-ți sufoca bărbatul, dacă el vrea să iasă la o bere cu băieții, nu-i scrie sau nu-l suna din oră-n oră. Dacă el vrea să facă un maraton de filme într-o zi și pe tine nu te pasionează acele filme, lasă-l. Dacă el vrea să stea o oră-n plus la muncă sau să meargă într-un magazin unde tu nu vrei să mergi, lasă-l în pace. Asta-i place unui bărbat, să nu fie cu o disperată, să fie cu o degajată. Nu te panica decât atunci când pleacă singur undeva fără să-ți zică. Asta ar fi, clar, o problemă. Dar atât timp cât e comunicare și transparență, acordă-i spațiul de care are nevoie.

Experiențe comune. Asta-i una din cele mai mișto părți. Dacă el vrea să meargă la un anumit parc de distracții, mergi cu el. Dacă vrea la cinema la un anumit film, acceptă să mergi cu el. Dacă el vrea să viziteze o țară care ție nu-ți place și e înflăcărat cu treaba asta, stabiliți câteva limite ca să te încadrezi și tu în peisaj și mergi cu el. Însă, nu-i strica experiența, ci împărtășește-o cu el. Fă-l să creadă că n-ar fi fost atât de mișto experiența aia dacă mergea singur sau, mai rău, cu altă femeie. Crede-mă, bărbaților le fuge mintea aiurea și n-ai vrea să se gândească mai des la alte femei decât la tine. Dacă vrei o relație fericită cu el, și lungă, atunci încadrează-te în peisajul care-i place lui – însă, fii atentă să nu faci prea multe compromisuri cât să te neglijezi pe tine.

Încurajează-l. Sunt șanse mari să vină la un moment dat supărat acasă că s-a certat cu șeful, sau că nu i-a ieșit nu știu ce combinație. Fii acolo, pentru el, la bine și la greu, și motivează-l să meargă mai departe. Spune-i vorbe dulci, sprijină-l cu ce are nevoie și nu-i plânge de milă. Fă-l să se simtă puternic, chiar dacă a pierdut ceva. Ascultă-l când se confesează, și dă-i sfaturi sau măcar ia-l în brațe. Un bărbat are inimă mare și cu atât mai mult o deschide față de partenera lui, dacă e încurajat.

Nu ține supărarea. Sunt norocos că sunt cu Ela din această privință. Dar am prieteni cu neveste care le aduc aminte deseori că ei au greșit față de ele în trecut. Am avut și eu relații cu femei care-mi foloseau anumite greșeli, pe care eu le-am reparat, ca să redeschidă certuri mai vechi. De ce ai ține atâta timp supărarea în tine? De fapt, de ce ați adormi seara după ce v-ați certat în loc să vă împăcați? Nu înțeleg treaba asta.

Fii flexibilă când vine vorba de dragoste. E normal să nu ai mereu plăceri intense. E normal ca uneori să îl doară capul și să nu aibă chef sau să nu ai tu. E ceva obișnuit să vrea să încercați și alte poziții sau să te îmbraci uneori în secretară sau mai știu eu ce. Cât timp ești dornică să-i faci pe plac și nu ești adepta „pedepsei prin abstinență”, e bine. Dar dacă ești pudică sau leneșă în pat, dacă îl respingi când vrea ceva rapid, asta se poate întoarce împotriva ta.

Cam astea sunt, din perspectiva bărbatului, câteva secrete pentru o relație fericită. Clar, dacă ai căuta asta pe alte site-uri, ai să găsești veșnicele clișee:

  • comunicare deschisă în cuplu,
  • iertare și compasiune,
  • cadouri, surprize,
  • faceți lucruri împreună,
  • nu îl schimba cu forța,
  • certuri cât mai puține,
  • ai grijă de tine și fă-ți igiena,
  • respect reciproc,
  • atracție erotică – vino cu ceva nou în pat.

Însă, probabil ești sătulă de astfel de sfaturi, mai ales că multe din articolele alea sunt scrise de femei. Sau poate asta-ți zic și prietenele tale. Ai grijă de bărbatul tău și lucruri frumoase o să vi se întâmple.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *