Relații toxice și cum ieși rapid din ele

Auzim de multe ori termenul de relație toxică. Că un oarecare el sau o oarecare ea nu au reușit să iasă la timp din relația asta care s-a terminat prost.

Cât de prost și care-s urmările? Ei bine, aici nimeni nu ne mai spune mai nimic. Și, de multe ori intrăm pe tărâmul bârfelor.

Ideea e următoarea: da, chiar există relații toxice. Și da, ele se termină, de cele mai multe ori, rău. Cu certuri, înjurături, copii implicați la mijloc și chiar cu scenarii ceva mai pesimiste despre care nu prea vreau să vorbesc.

Oricum, am mai amintit eu câte ceva în articolul în care am vorbit despre problemele apărute atunci când înșeli și continui să o faci.

Cum îți dai seama dacă ești într-o relație toxică

Așa că, e important să fugi rapid dintr-o relație cu un viitor îndoielnic. Nu de alta, dar timpul nu așteaptă pe nimeni. Te trezești că e mult prea târziu pentru a mai reface ceva și pentru a fi și tu fericit.

Îți zic de pe acum, chiar dacă ești bărbat, ți se poate întâmpla și ție. Și tu poți fi prins într-o relație toxică.

Cum îți dai seama că deja o trăiești?

Păi, o relație toxică poate fi descrisă ca una în care ești constant manipulat. Ți se dă o falsă impresie de control, când de fapt, partenerul sau partenera te joacă pe degete.

Așa că, dacă niciodată părerile tale nu sunt luate în serios, dacă trăiești cu frica sau teama că cel de lângă tine se poate supăra sau enerva din orice faci tu și dacă ești împins sau împinsă să faci lucruri cu care nu ești de acord, atunci cel mai probabil deja trăiești într-o relație toxică.

Desigur, o astfel de relație are mereu și consecințe pentru victimă. De la reproșuri, șantaj sentimental și până la mici corecții psihice și fizice, totul te poate copleși. Și, până îți dai seama ce se întâmplă, deja este prea târziu.

Nu de alta, dar în relație e bine să asculți pentru a înțelege nu pentru a da replica.

Cum ieși dintr-o relație toxică

Cel mai bun lucru este să pui piciorul în prag. Să conștientizezi că nu vrei să continui în stilul acesta.

Sigur, poți vorbi cu partenerul / partenera. Dar, nu vei ajunge la nicio concluzie. Cel mult vei atrage asupra ta și mai multe reproșuri și furie gratuită.

Soluția este să pleci și să nu te mai uiți în spate.

Oricât de frică ți-ar fi de ceea ce urmează după, a rămâne blocat în relația existentă nu înseamnă decât ascunderea problemelor sub preș.

Indiferent de vârsta pe care o ai sau de ce a însemnat pentru tine viața de cuplu, există întotdeauna un viitor mai bun. Trebuie doar să îți faci curaj să privești cu ochii deschiși spre el.

Sfatul meu? Renunță la tot ceea ce te face nefericit ca om. Dacă furia celui de lângă tine nu îți permite asta, nu te lăsa intimidat. Apelează la ajutor. Pot fi prieteni, familie sau chiar autorități.

Nu lăsa pe nimeni să decidă pentru fericirea ta. Nu de alta, dar viața-i și așa mult prea scurtă pentru a irosi timp cu un om care nu ne merită.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *