Rămâi sau nu dacă afli că ea are amant?

Relația mea cu Ela s-a bazat întotdeauna pe încredere și fidelitate. Însă am avut amândoi momente în care credeam că celălalt are pe altcineva. Iar eu nu aș fi putut să am o căsnicie sau o relație când ea are amant.

Bineînțeles, nu a fost cazul, iar eu și Ela nu am divorțat. Însă știu să se întâmplă în multe relații ca unul dintre parteneri să umble prin vecini. Și nu e o chestiune de gen. Că femeile înșală mai mult sau bărbații înșală mai mult. Oamenii înșală. Punct.

Toți suntem capabili de infidelitate, dar tindem să arătăm cu degetul sexul opus pentru că este cel cu care avem de-a face. Nu avem alt termen de comparație, că oricum greșelile noastre le trecem cu vederea. Sau ne căutăm circumstanțe atenuante.

Ce să faci dacă ea are amant?

Am o rudă mai îndepărtată, un verișor de-al treilea, cu care am fost în relații bune o perioadă. Un tip super ok, frumos, elegant, înalt și cu o construcție a corpului masivă. Când avea vreo 23 de ani, își făcuse o iubită la care ținea enorm.

Au fost împreună un an jumătate și voiau să se mute împreună. El plănuia să o ceară cât de curând. Doar că ironia sorții a făcut că el aflase că ea avea de ceva timp un amant. Nu aș ști să îți zic ce au discutat sau cum s-a pus problema.

Cert este că el o iubea enorm și nu ar fi vrut să o piardă (eu nu văd pierderea, dar fie). Mi-a spus el după ceva timp că i-a cerut să încheie situația cu tipul și să îi fie fidel. El a încercat să treacă peste toată situația.

Toată relația a mai ținut doar vreo 8 luni. El o suspecta întruna, dar nu avea curajul să îi spună ei ceva. Nu au știut să își gestioneze problemele și toată situația a ars mocnit.

Despărțirea sau divorțul când ea are amant

Nu cred că e o alegere bună să rămâi într-o relație atunci când ești înșelat. Pentru că dacă s-a întâmplat o dată, se mai poate întâmpla. Și probabil că nu te prețuiește sau nu vede la tine ceea ce îi trebuie ei.

Despărțirea ar trebui să vină cât mai repede și să încerci să închei toată situația. Știu că poate fi complicat, mai ales atunci când îți vezi întreaga viață alături de ea.

Dar s-ar fi gândit la altcineva dacă prețuia relația cu tine? Dacă te prețuia pe tine? E mai bine să îți găsești liniștea decât să stai acolo unde nu ești iubit, cu bune și rele. Dacă te-a înșelat, împăcarea este inutilă.

Cum treci peste infidelitatea partenerei

Infidelitatea în cuplu poate fi un eveniment traumatic. S-ar putea să îți pierzi încrederea în tine sau în oamenii din jurul tău. De multe ori, bărbații înșelați se închid în ei și își pierd stima de sine. Pe de altă parte, femeile încep să privească alte femei cu dispreț, ca într-o competiție.

Trauma infidelității o poți trata în diferite metode. Fie poți merge la terapie, fie poți face ceea ce recomandă Ela. Ea spune că traumele din relații se vindecă tot în relații. Adică vei scăpa de teama înșelatului atunci când vei avea un partener care îți va demonstra contrariul.

Totuși, asta nu înseamnă că e bine să intri imediat după despărțire într-o relație pansament. Stai singur și „linge-ți rănile” cât mai bine. Iar când vei putea privi infidelitatea cu un gram în plus de înțelepciune, ești mai pregătit pentru o relație.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *