Relația când ai copii mici. Ce faci pentru a nu interveni rutina

De multe ori, doar ideea de a avea copii te poate speria. Viața ți se schimbă, timpul liber e limitat, iar tot universul tău se va îndrepta doar în jurul celui mic. Plus că, atât cariera cât și viața de cuplu vor fi puse la încercare. Iar aici nu e vorba doar despre ea sau despre el. Un copil presupune sacrificii din partea amândurora.

Dacă și ție îți trec gânduri similare, nu-ți face griji. Dacă ești implicat în relația ta și dacă te înțelegi bine și cu ea, atunci totul va fi bine.

Eu cu Ela am decis să facem un copil după ce am trecut peste un impas în căsnicie. Unul care aproape s-a terminat cu un divorț. Dar momentul ne-a apropiat și am reușit să fim mai puternici. Dar ți-am mai povestit de ce am ales să mă întorc la ea. Ce vreau să spun este că acolo unde există implicare și dorință, nu există drum închis.

Desigur, totul are o limită. Din punctul meu de vedere, infidelitatea nici nu ar trebui să intre în discuție. Dar despre lucrurile acestea o să vorbim cu o altă ocazie.

Revenind la copii, există viață și cu ei alături de noi. Și ai o mulțime de soluții pentru a menține atât viața de cuplu cât și pentru a evita rutina care-ți poate da multe bătăi de cap.

Relația când ai copii mici. Ce se schimbă

Nu-ți spun că totul va rămâne la fel după ce se naște copilul. Nu. Viața chiar va fi diferită. Te vei certa cu ea. Cam din toate prostiile. Vei fi obosit cam tot timpul. Momentele de liniște vor fi din ce în ce mai puține.

Dar, fiecare clipă va fi prețuită mai intens. Chiar și atunci când ești obosit sau când te împaci cu ea după o discuție mai aprinsă. Vei găsi fericirea în lucrurile simple.

Important este să menții mereu o comunicare deschisă cu ea. Să povestiți despre probleme, să-i spui ceea ce te deranjează și să o asculți atunci când nu mai poate și-și descarcă nervii pe tine.

Da, te cerți. Dar, te împaci rapid. Un simplu gest de tandrețe și ați uitat tot.

Rămâi implicat și conectat la tot ce se întâmplă. Petrece timpul liber cu familia și nu deveni un simplu musafir care își vede copilul și nevasta seara înainte de culcare.

Vei vedea, împreună depășiți și momentele ceva mai critice. Acelea de început când toate schimbările par a te pune la pământ. Până la urmă sunteți împreună în treaba asta numită familie. Apropo de asta, vezi și ce trebuie să facă un bărbat într-o relație.

Viața de cuplu când ai copii și cum păstrezi pasiunea

Și viața de cuplu se va schimba. Cu siguranță cheful de romantism va fi spre 0 imediat după ce ea a născut. Oboseala nici măcar nu te va lăsa să-ți dai seama de asta.

Dar, pe măsură ce trece timpul e nevoie să-ți reamintești că ai lângă tine o femeie frumoasă. Și să-i reamintești și ei asta. Plus că, e musai să-i arăți că și ea are alături un bărbat capabil să-i ofere totul.

Îngrijește-te și nu uita că dragostea stă în detalii și în lucrurile simple. Cu siguranță că vei pierde din farmec dacă vei uita să ai grijă de tine. Asta se aplică și invers, desigur.

Rămâi bărbatul de care s-a îndrăgostit. Spune-i și ei să rămână aceeași femeie care te-a făcut să tresari de prima dată când ai privit-o.

Apoi, ori de câte ori găsiți ocazia, evadați. La un film, o cină romantică, un picnic sau o simplă plimbare în parc. Orice vă aduce mai aproape. Discutați despre orice și despre nimic.

Iubiți-vă pătimaș și uitați de orgolii. Dragostea pe supărate poate fi mai dulce decât cea programată. Fiți spontani și luați lucrurile exact așa cum sunt.

Ce vei obține?

O să te reîndrăgostești mereu de ea. Și ea de tine. Nu lăsa confortul și lenea să aducă rutina în viața voastră. Dacă o faci, s-ar putea să intri pe un drum fără întoarcere. Unul în care la final vei ajunge să te uiți în jurul tău și să nu găsești pe nimeni.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *