Cum te recuperezi rapid după o despărțire

Poți să te umfli de ciocolată, să devorezi toate frigiderele de înghețată și să plângi până termeni și ultima cutie de șervețele în timp ce te uiți la filme romantice sau poți să îți dai două palme și să-ți revii. Dar nu ăsta e modul în care să te recuperezi rapid după o despărțire.

De ce zic asta? Pentru că, draga mea, o despărțire întotdeauna e dureroasă, căci asta e în natura ei. Și de fiecare dată vei simți că niciodată nu a fost mai acut, la fel cum te simți și când te îndrăgostești, de fiecare dată mai puternic, mai apăsător, mai sensibil.

Într-adevăr, fiecare simte diferit și nu există niște pași clari cu ce poți face după ce s-a terminat o relație, dar trebuie să te scuturi și să vezi că odată cu ea, nu s-a terminat și lumea ta.

Dacă încă ești într-o relație și simți că lucrurile nu mai merg la fel de bine ca la început citește și despre semne că bărbatul vrea să încheie relația și astfel perioada de acomodare cu noul statut va fi mai lină.

În cele ce urmează îți voi spune din experiența mea, câteva sfaturi care pe mine m-au ajutat.

Sfaturi despre cum te recuperezi după despărțire pentru femei

Redescoperă-te

Poate sună ciudat la prima vedere, dar e cel mai sănătos lucru pe care îl poți face. Așa cum după ce te lași de un obicei nesănătos îți amintești de cum era viața ta înainte de a te apuca, tot așa trebuie să petreci timp cu tine însăți și să-ți dai seama cine ești cu adevărat. Doar astfel vei putea evolua, fără a te mai agăța de trecut.

Vorbește, vorbește, vorbește

Nu te mulțumi cu suferința în tăcere. În măsura în care poți vorbește despre despărțirea ta, arată-ți vulnerabilitatea. Prietenii îți vor fi mai ușor alături și vor ști cum te pot ajuta pentru a redobândi controlul în viața ta. Vorbind te vei putea vindeca mai repede, decât să aduni frustrări. Și gândește-te așa, au trecut persoane peste divorț, și chiar și acolo poți umple golul creat.

Râzi din toată inima

Mergi la teatru, la film, uită-te la o comedie, ieși în oraș, dar bucură-te din plin de viață! Trebuie să-ți restabilești prioritățile și asta e simplu de făcut, pentru că acum, doar tu ești prioritate. Vezi o comedie! Vezi viața ca pe o comedie. Mai știi de când voiai să mergi la un curs de dans, dar el era prea gelos, prea leneș, prea fără chef? Acum poți face toate acele lucruri care îți fac plăcere.

Scoate-l de pe lista rapidă

Știu, tentația e super mare să-l suni, să îi auzi vocea, dar vindecarea vine în timp, nu prin expunerea repetată la stimul. Când m-am despărțit de Vali, eram o epavă, nu știam ce mi se întâmplă și de ce ne-am despărțit pentru că în fond și la urma urmei ne iubeam mai mult ca în prima zi.

Dar deși mi-aș fi dorit să vorbesc cu el, am preferat să nu mă amăgesc și să păstrez distanța. Apoi a devenit mai ușor și mult mai ușor. În cazul nostru a fost cu reîmpăcare, dar și până acolo, mi-am acordat timp sufletului pentru vindecare.

Reintră în joc

Nu-ți spun să te arunci orbește cu capul înainte într-o nouă relație, dar poți să te bucuri de fiorii cochetăriei, de o băutură primită în dar de la un admirator secret, de un dans împărtășit pe ritmurile preferate, dar ieși acolo. Ești frumoasă, puternică și independentă, arată-i și lui asta. Atât lui, celui care te-a pierdut, cât și lui, cel care stă în fața ta și ar da orice pentru a te cunoaște mai bine. Mergi în Vamă și cântă „Perfect fără tine”, dansează cu prietenele tale și simte-te, în sfârșit, liberă!

Deci capul sus, draga mea prietenă. O despărțire e nașpa, e dureroasă și fizic și emoțional. E de ajuns un gest sau o pereche de șosete aruncată sub canapea pentru a-ți reaminti de cel pe care l-ai iubit pătimaș. Dar totodată, o despărțire nu e un final de drum.

Hai, capul sus!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *