Prostata și disfuncțiile sexuale: cum și ce să tratezi

Unul dintre lucrurile pentru care sunt recunoscător este faptul că am știut să am grijă de mine în tinerețe. Știu că sună a ceva ce ar spune vreunul de vârsta mea. Dar atunci când ești aproape de 50 și vezi că nu te doare mai nimic, nu poți decât să te bucuri. Că nu ai probleme cu mușchii, cu oasele sau mai bine, nu ai probleme cu prostata.

Noi, bărbații, ne facem des griji cu privire la prostată. E o problemă destul de comună în rândul sexului masculin și este chiar frecventă. Pe lângă faptul că afecțiunile de prostată sunt chiar dureroase și neplăcute, ele afectează și viața sexuală în mod considerabil.

Eu mă bucur că nu am probleme cu prostata și merg regulat la control. Însă cunosc persoane care nu au fost așa de grijulii cu ei, iar acum suferă din cauza prostatei și a disfuncțiilor sexuale.

Cum afectează prostata viața sexuală?

Prostata nu afectează viața sexuală dacă ea în sine nu prezintă probleme. Prostata este o glandă componentă a aparatului genital masculin. Rolul ei este cel de a forma lichidul prostatic, parte din lichidul seminal.

Atunci când sesizezi că există probleme la urinare, ar putea fi un semn al afecțiunilor de prostată. De exemplu:

  • Nevoia de a urina des;
  • Durere la urinare;
  • Mâncărime sau usturime în zona genitală;
  • Jet slab sau întrerupt la urinare.

Iar cele mai comune afecțiuni sunt adenomul de prostată, prostatita și cancerul de prostată. Ei bine, dacă ai una dintre aceste probleme, atunci viața sexuală are de suferit. De ce?

Pentru că actele sexuale ar putea fi foarte dureroase, atât din punct de vedere al erecției, cât și a ejaculării. În plus, dacă urmezi tratament prescris de medicul urolog, s-ar putea ca ele să îți scadă libidoul destul de mult.

Și partea cea mai rea este că prostatita poate afecta fertilitatea la bărbați întrucât prostata este implicată în producerea spermei. Și în acest caz am putea vorbi și despre probleme psihologice legate de potență.

Tratament pentru prostată sau pentru disfuncții sexuale?

Când mai răceam sau mă simțeam rău, căutam mereu tratament pentru simptome. Și Ela mereu mă certa și îmi spunea că problema se rezolvă de la rădăcină. Exact așa îți spun și eu ție. Chiar dacă viața sexuală este afectată, este important să tratezi cauza, adică problemele de prostată.

Pe măsură ce urmezi tratamentul recomandat de medic, disfuncțiile sexuale se rezolvă ușor. Iar dacă simți că totuși lucrurile nu s-au îndreptat, poți oricând să mai ceri părerea unui medic specialist. De exemplu, părerea unui medic androlog.

Eu nu mă confrunt cu probleme cu prostata, însă disfuncțiile erectile îmi afectau viața. Însă am povestit cu un medic și am găsit cele mai bune pastile de potență.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *