Potență sexuală scăzută

Am crezut mereu că e un mit că relațiile se încheie dacă viața sexuală are de suferit. Însă câteva dintre relațiile lui Vali s-au finalizat pentru că el suferea de potență sexuală scăzută. Problema lui nu s-a rezolvat înainte să mă cunoască pe mine și totuși am rămas lângă el.

Vali a suferit atunci din cauza asta, însă pierderea nu a fost a lui. Este un bărbat minunat și un soț incredibil. Nu mi-aș putea imagina să îl fi părăsit pentru că viața noastră sexuală nu era cea mai roz. Oricum Vali este un luptător și a tras tare ca totul în viața să fie așezat la locul potrivit.

Și chiar a trecut și peste anxietatea sexuală și problemele psihologice legate de potență. I-am fost alături și l-am încurajat mereu. Dragele mele, nu știți cât de mult face pentru un bărbat să îl susțineți și să fiți acolo pentru el, indiferent ce probleme de potență are.

Ce înseamnă potența sexuală scăzută

Potența înglobează multe și dacă vorbești despre probleme de potență, asta lasă loc de interpretare. În mod general, vorbim despre orice fel de dereglare care interferează cu viața sexuală.

Libidoul scăzut

Mulți factori influențează dorința de sex a bărbaților. De exemplu, când eu și Vali ne certam des niciunul nu simțea nevoia de a face dragoste. Chiar și problemele cotidiene afectează libidoul la bărbați. Totuși, se poate întâmpla ca pofta de sex să fie scăzută și datorită unor afecțiuni fiziologice precum scăderea nivelului de testosteron. De regulă, țigările, medicamentele și alcoolul excesiv au acest efect.

Disfuncțiile erectile

Ehe, și aici povestea-i lungă. Noi am vorbit des pe blog despre ejacularea prematură pentru că Vali cu asta se confruntă. Însă sunt mai multe afecțiuni cu care bărbații au de-a face. Un prieten bun de-al lui Vali s-a dus recent la medicul androlog pentru că începuse să aibă probleme. Ulterior, medicul i-a zis că trebuie să ia tratament pentru ejacularea retrogradă.

E cunoscut și faptul că bărbații sunt complexați de dimensiunile penisurilor lor, chiar dacă sunt puțin peste medie. Și asta din cauza filmelor pentru adulți care creează așteptări de la sex nerealiste. Iar teama că partenera nu va fi mulțumită le afectează chiar și erecția.

Impotența

Am mai spus eu că termenul mi se pare cam dur. Impotența la bărbați este atunci când jucăria nu prea mai merge. Când fie nu poți ejacula sau când ejaculezi în lipsa erecției. Cel mai rău, atunci când nu poți face niciuna dintre ele.

Se întâmplă chiar și să te confrunți cu impotența temporară, atunci când psihicul e la pământ sau ai trecut printr-o operație și trebuie să te recuperezi.

Infertilitatea

Problema cu fertilitatea la bărbați este că fără teste concludente nu poți să îți dai seama. Infertilitatea nu afectează neapărat sexul. Singura problemă este că nu poți avea copii.

Potența la bărbați: cum îți dai seama că e scăzută

Sunt sigură că fiecare bărbat își cunoaște organismul și știe când ceva nu este în regulă. Oricum, multe probleme de potență sunt vizibile sau au rezultate vizibile. De exemplu, pentru Vali a fost ușor să își dea seama că ejaculează prematur pentru că avea deja destule partide la activ și se întâmplase des să își dea drumul repede.

Și ca să fii sigur că ceea ce experimentezi este chiar o problemă serioasă și nu doar ceva de moment, mai bine îți faci niște analize de potență. Nu e mare lucru și descoperi și dacă e totul bine în zona genitală.

Potență sexuală scăzută la bărbați. Metode de creștere a potenței masculine

Eu și Vali recomandăm să faci și analize de infertilitate ca să începi tratament din timp. Și dacă nu te gândești neapărat la copii, tot e bine să te testezi, că nu știi niciodată la ce îți folosește răspunsul analizei 🙂 În plus, unele probleme se pot agrava, precum în cazul ejaculării precoce netratate.

Metode naturale de creștere a potenței

Știu că sunt foarte bine documentată, dar să nu credeți că în timpul meu liber stau și citesc articole sau cărți despre potență. Mult timp mă documentez despre nutriție, dar ce să vezi? Mai dau și peste informații despre alimente bune pentru potență.

Eu și Vali mai facem sport împreună și în afara patului. Ba chiar ne-am obișnuit să facem tot felul de exerciții atunci când vine acasă de la muncă. Și printre altele i-am arătat și exercițiile Kegel. Nu e rău deloc să faci sport, mai ales dacă antrenezi mușchi importanți pentru creșterea potenței.

Și dacă o duci rău cu somnul, să știi că oboseala îți afectează erecția și nu mai atingi potența maximă. De multe ori când știu că Vali are o zi grea, nu inițiez nimic pentru că nu știu cât de obosit este. De obicei, îl las pe el să propună sau îl ajut eu cu ceva 🙂

Nu sunt de acord să se forțeze cu erecția doar pentru că am eu chef de tăvăleală. Și nici nu consider necesar să ia pastile de potență după o zi grea. Vali a tot încercat suplimente pentru potență și chiar a experimentat destul de multe cu fiecare în parte. Până la urmă, trebuia să încerce ca să se convingă care e cea mai bună pentru el.

De asta scriem acum pe blog. Ca să vezi și tu care sunt cele mai bune pastile potență și să o alegi direct pe care care ar putea avea rezultate bune pentru tine.

Articole recomandate

2 comentarii la acest articol

    Este minunată abordarea ta, Ela, pentru cuplu, deschiderea ta pentru a testa împreună cu Vali ceea ce vă poate îmbunătăți viața. Este admirabil și că înțelegi timingul necesar după utilizarea unor pastile de către B. Spre deosebire, ultima mea prietenă, de vreo 44 de ani, era nemulțumită că încercam să aflu ce program avem, și când are chef, ca să nu iau pastile degeaba, să am dureri de cap noaptea și erecții inutile. Ea avea programe mentale de adolescentă și la 44 de ani, de exemplu că na, ”sexul trebuie să fie spontan”. Idei din filme și adolescență. Find o epocă aglomerată, dar și o vârstă la care folosim și proptele pentru erecții, colaborarea e esențială. Ar fi bine ca ambele sexe să aibă parte de educație relațională și pe partea de sex, în care să afle cât de frumos se pot integra lucrurile dacă există comunicare, colaborare, conexiune, așa cum rezultă din ceea ce scrii tu.

    Vă mulțumesc frumos pentru aprecieri și vizită. La fel ca soțul meu, îmi place să experimentez. Nu consider că nimic din ceea ce scriu că ar fi tabu și nu mă feresc să spun direct ce probleme am avut noi și ce soluții am găsit. Într-adevăr când vine vorba de pastile de potență, trebuie să respectăm cât de cât un program, chiar dacă dispare puțin din farmecul spontaneității. Nu cred că un bărbat se poate baza doar pe produse „cu efect imediat în doar 30 de minute” pentru că de multe ori acel efect „imediat” se lasă așteptat sau nu mai apare, și apar efecte adverse. Da, sunt de părere că în cuplu colaborarea e esențială, iar „misterul” sexului spontan rămâne undeva în valurile tinereții 🙂
    Vă mai aștept pe la noi pe blog. Cu drag, Ela.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *