Potența la bărbați: cum se formează orgasmul masculin

Potența la bărbați e unul din subiectele mele preferate. Dar și ale nevestei mele. De ce zic asta? Pentru că e un fenomen complex, de care depinde fericirea unei relații pe termen lung. Și voi vorbi astăzi despre un element specific acestui fenomen, anume orgasmul masculin.

Potența la bărbați e importantă pentru că, oricât de mult ne-am înțelege noi în cuplu, contează și sexul. Nu e doar un act de procreere, ci și un proces de intimitate care aduce un val de emoții și trăiri pentru ambii parteneri. Libidoul la bărbați, despre care am mai vorbit, e cel care influențează în mod direct potența masculină. Pofta de sex, nivelul de testosteron, excitația, toate determină intensitatea plăcerii atunci când vine vorba de orgasmul masculin.

Potența la bărbați – cum influențează orgasmul

Nu are rost să dau definiții, probabil știi deja ce este orgasmul. E starea aia de excitație maximă pe care o simți, de regulă, în timpul actului sexual dar și în timpul masturbării. E atunci când te exciți atât de tare încât elimini oxitocină și endorfine.

Potența la bărbați se definește ca fiind capacitatea lor de a obține și menține o erecție. Mai exact, potența pune bazele posibilității obținerii unui orgasm, care apare doar atunci când penisul este în stare erectă. Potența este strâns legată de circulația sângelui în zona genitală, pentru că erecția se obține prin umplerea cu sânge a pereților cavernoși ai penisului.

Cam asta e cu știința. Așadar, dacă potență nu e, sau e slabă, șansele de a avea orgasm sunt reduse. Și, probabil ai ghicit, dacă suferi de ejaculare precoce sau disfuncții erectile, atunci șansele ca să obții un orgasm sau să ai un orgasm intens sunt mici.

Orgasmul masculin e un proces psihologic

Majoritatea bărbaților descriu orgasmul ca fiind o experiență aflată la nivelul penisului. E adevărat, acolo simți excitația cel mai mult. Însă, creierul e responsabil cu nivelul de plăcere, prin urmare de multe ori simți în tot corpul, inclusiv în gândire, plăcerea creată de orgasm.

Eu, spre exemplu, țin minte multe orgasme mișto ce le-am experimentat de-a lungul timpului. Și pot spune că cele mai intense au fost corelate cu gândurile ce le aveam în acel moment. Am simțit siguranță, bucuria de a fi cu femeia pe care o iubesc. Am simțit inclusiv plăcerea de a avea o afacere care funcționează, cât și plăcerea faptului că familia mea e sănătoasă și că am un loc confortabil pe care să-l numesc acasă. Am mai simțit plăcerea de a fi într-o relație frumoasă, mai ales dacă soția a organizat o seară romantică. M-am bucurat că îmi oferă tot ce vrea un bărbat de la o relație, și atunci orgasmul mi-a fost mai intens.

În schimb, când eram certați, fără chef, când făceam sex foarte obosit sau stresat, nu am avut orgasm. Am simțit ceva, dar a fost slab. Asta e diferența. De aici reiese că e psihologic.

Ce simt înainte de orgasm. Legătura cu ejacularea și potența la bărbați

Poate ți se pare greu de crezut, pentru că bărbații nu vorbesc despre chestiile astea. Înainte de orgasm, simt cum pelvisul se mișcă involuntar și mușchii din zona genitală se contractă ritmic. Parcă întreg corpul meu se pregătește pentru ceva. Îmi crește pulsul, respir mai repede și mă simt ca și cum aș alerga.

Am citit că fizicul influențează felul în care se simte orgasmul. Cu alte cuvinte, dacă ești atletic, sportiv și sănătos, ai șanse la un orgasm mai intens decât dacă ești sedentar, fumător și chiar cu greutate peste medie.

Orgasmul masculin e influențat de potența la bărbați. Și este influențat de ejaculare, dar sunt două procese diferite.

Da, ai citit bine. Și știu că e greu de crezut, dar există pe lumea asta bărbați care au orgasm fără să ejaculeze. E nevoie de lecții de tantra pentru asta, iar Ela știe câteva tehnici. Însă, nu am reușit să ajung la performanța asta. Se mai spune că dacă ejaculezi, te recuperezi mai greu după orgasm decât dacă nu ejaculezi.

E ca atunci când iei un produs bun, așa cum scriam în articolul cu păreri uPotent, și poți să amâni ejacularea dar totuși să te bucuri de plăcere. Asta înseamnă să ai acele furnicături pe spate specifice orgasmului, dar să nu ejaculezi și să ai erecția destul de tare cât să continui. Femeia apreciază enorm când ai capacitatea asta, să continui.

Diferența între orgasmul masculin și orgasmul feminin

Apropo de felul în care percep femeile orgasmul, să știi că la ele durează mai mult. La noi, e mai scurt și se obține mai repede. De multe ori, femeile au parte de sex fără să aibă orgasm. Și dacă li se întâmpla asta des, apoi devin reticente la sex. Își pierd puțin încrederea în bărbați, mai ales dacă au avut mai mulți parteneri și n-au avut orgasm cu niciunul.

Totuși, atunci când femeia ajunge la orgasm, atunci cerul e limita. Poate să aibă orgasme multiple, se recuperează rapid între ele. Poate să aibă orgasme chiar la fiecare 5 minute! Depinde cum o stimulezi și, evident, cât te ține erecția.

Bărbatul e mai simplu la capitolul ăsta. Are un orgasm de regulă, apoi ejaculează și așteaptă să se recupereze. Nu e un mit nici orgasmul multiplu la bărbați, însă atunci e nevoie să cunoști tehnici de tantra să amâni ejacularea.

Practic, poți avea ca bărbat un „orgasm uscat”, însă rar se întâmplă. De cele mai multe ori, îți dai drumul și aia a fost.

De aici apare și o diferență majoră între orgasmul la femei și cel la bărbați: femeile pot mima că au orgasm, bărbații nu. Pe principiul – ori îți dai, ori nu-ți dai drumul.

Produse pentru potența la bărbați ce pot stimula orgasmul

De-a lungul timpului, am încercat tot felul de suplimente pentru potență ca să am orgasme mai intense. Și știi ce mi-am dat seama?

Orgasmul la bărbați e mai intens cu cât îl amâni mai mult.

Cu alte cuvinte, dacă-ți dai drumul repede, ai orgasm mai slab. Dacă te ții mai mult, ejaculezi mai mult, mai puternic și ai trăiri mai intense. De regulă, eu am orgasmul mai tare la a doua partidă decât la prima. Asta și că mă ține mai mult.

Dar, am reușit să am orgasmul mai intens și la prima partidă, atunci când am luat Pops, de exemplu. Am scris aici păreri despre pastilele de potență Pops, merită să arunci o privire.

Alte produse notabile ce le-am luat și au fost ok sunt Natural Potent, Tianli și Maraton Forte. Vezi pe blog articolele cu experiențele mele despre fiecare. Am avut speranțe și cu EjaControl dar am rămas dezamăgit.

Așadar, potența la bărbați și intensitatea orgasmului merg mână-n mână. E nevoie de antrenament, dar și de un supliment. Sper să te ajute tot ce am scris și lasă-mi comentarii dacă ai întrebări!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *