Plictiseala sexuală. Ce este și cum afectează viața de cuplu

Plictiseala sexuală este reală și poate afecta viața de cuplu. Scriem de ceva timp pe acest blog și probabil că deja știi cât de mult ne place să descoperim lucruri noi astfel încât viața noastră sexuală să fie cât mai mai spicy, dar ne-am confruntat și noi cu monotonia.

Țin minte și acum momentele delicate în care pur și simplu nu mai avem chef să o facem.

Într-o noapte, după ce încercarea noastră de a face sex a fost în zadar, am vrut să vorbesc cu Vali, dar fiecare conversație pe care o închegam reușea cumva s-o ia ranza; felul în care înțelegea el lumea era așa de străin de mine, încât aveam senzația că eram viețuitoarea unei realități paralele despre care nu mă îndoiam că era cea adevărată, dar la care eu „nu aveam acces”. Țin minte că televizorul mergea și am stat tăcuți în fața lui tot restul nopții.

Cum am alungat plictiseala de sub așternut? Aproape ca de fiecare dată: prin comunicare și prin utilizarea diferitelor „instrumente” potrivite nevoilor noastre.

Plictiseala sexuală în viața de cuplu: cauză și remediu

În orice cuplu pot exista probleme, inclusiv certuri frecvente sau semne de distanțare în relație. Distanțarea nu duce neapărat la despărțire, dar scade drastic numărul partidelor de sex.

Tipuri de lubrifiant pentru actul sexual. Ce fel de lubrifiant să alegi in functie de sex

Dacă te confrunți cu ceea ce poți descrie cel mai bine ca distanțare sau plictiseală sexuală, trebuie să examinezi „monotonia” mai îndeaproape și să încerci să descoperi ce anume o cauzează. Poți face chiar o mică listă pentru a descoperi comportamentele care se repetă.

La noi a fost pe fond de stres extern, dar și din cauza faptului că atunci când venea vorba de sex, eu eram lipsită de orice inițiativă. 

Perioada asta de plictiseală sexuală a avut loc înainte să ne mutăm, timp în care Vali intrase într-un ciclu constant de muncă, casă și stres. Oricât de antrenat ai fi în viață, pentru orice, ajungi să obosești. Și asta cu oboseala sexuală nu înseamnă că dai de două ori din șold și nu mai poți. Ci se referă la modul în care alte lucruri te fac să nu mai simți nevoia de sex.

Episoadele acestea au trecut cu ajutorul celor mai bune pastile de potență pe care Vali le-a luat dar și cu ajutorul comunicării. Am lucrat cu mine însămi și apoi am explorat poziții sexuale și ne-am luat câteva jucării cu care să menținem sexul interesant aaand we still have it!

Jucării sexuale sau cum vă puteți potența viața de cuplu

E o preconcepție că oamenii folosesc jucării sexuale când sunt nefericiți sau nesatisfăcuți cu relația lor. Dar eu sunt de părere că dacă folosești jucării sexuale în cuplu îi faci un bine relației tale.

Jucăriile sexuale potențează intimitatea, nu o înlocuiesc, iar orice demers în sensul ăsta e bine să-l faci când ai luat toate lucrurile în calcul. 

jucării sexuale pentru plictiseala din dormitor

Când vine vorba de jucării sexuale, comunicarea e cheia. Vali a fost bucuros când a aflat că vreau să folosim jucării, însă nu a fost surprins. Nu e nici un secret că în mine zace un „wild side”. L-am asigurat că o jucărie sexuală nu poate și nu va înlocui conexiunea sau intimitatea umană din viața noastră sexuală. E acolo doar pentru mai multă plăcere și cunoaștere.

Dacă la bărbați cele mai comune sunt inelele pentru penis și pompele pentru mărirea penisului, la noi sunt vibratoarele, bicele, curelele și cătușele. Ah, că tot vorbeam de cătușe… alegerea mea a fost întotdeauna compusă din jucării cu care Vali să mă domine.

Idei de jocuri erotice: scenarii role play pe care să le încercați

Ține minte. Totul se întâmplă între tine și el. Obiectivele jocurilor sexuale este să alunge plictiseala sexuală în cuplu și să vă facă să vă relaxați și excitați în moduri în care nu ați mai făcut-o până acum.

O să găsești tot felul de idei despre role play pe site-urile de filme pentru adulți. Și ceea ce vreau să subliniez eu e că nu e neapărat să te rezumi la asistenta sexy sau la instalatorul super dotat cu mușchi. Din punctul meu de vedere, sunt plictisitoare.

Scenariul prima dată

Prima dată pentru el sau prima dată pentru tine. Îți mai aduci aminte cum a fost? Prin ce senzații ai trecut?

Încearcă să recreezi situația alături de el. Sau, să zici că tu, din poziția experimentatei, o faci cu un virgin. Gelozia e aici un stimulent sexual super intens. Eu zic să încerci treaba asta. Vei avea de câștigat!

Scenariul cu o necunoscută

Sexul cu o necunoscută poate fi wow. Serios. Hai să nu-mi spui că ești geloasă. Amintește-ți, e doar o fantezie.

Mergeți la date și încercați să vă prefaceți că aveți altă identitate tocmai pentru a vă cunoaște mai bine. Încercați să duceți această dinamică mai departe până ajungeți acasă în „dormitorul unuia dintre voi’’. Dacă vă plac jocurile sau jucăriile sexuale puțin mai periculoase, aveți mare grijă și nu uitați de cuvântul de siguranță.

Ne-am distrat aducându-ne aminte de toate aceste „instrumente” care ne-au fost de un real folos în eliminarea și prevenirea plictiselii sexuale. Sper să îți placă recomandările de la mine, nouă ne-au fost de mare folos.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *