Petrece prea mult timp alături de altcineva. Când să îmi fac griji?

Mi-a plăcut dintotdeauna să petrec timp cu Ela. Am considerat-o mereu o femeie inteligentă și o companie foarte plăcută. Știu că întotdeauna avem ce discuta și mi-a oferit întotdeauna noi perspective. Dar știu și că sunt unele cupluri în care unul sau chiar ambii parteneri petrec timp alături de altcineva.

Și nu mă refer aici doar la un amant sau o amantă. Deci nu vorbim doar despre infidelitate sau ce se consideră înșelat. Vorbim și despre ieșiri cu prietenii, despre mersul la părinți, despre invitatul oamenilor la voi acasă. Pentru că oamenii din jurul partenerului tău îți spun cine este el sau ce lipsește din relația voastră.

Nu mai petrece timp cu mine: urmează despărțirea?

Doar pentru că petrece timpul cu alte persoane, nu înseamnă neapărat că vă despărțiți. Sau că nu te mai iubește. Și nu înseamnă nici că e o problemă la tine. Este absolut normal ca fiecare dintre noi să ieșim cu alți oameni doar în calitate de prieteni sau colegi.

Ela are prietenele ei, eu am prietenii mei. Avem și prieteni comuni sau oameni cu care ieșim amândoi, însă nu întotdeauna. La seara ei cu fetele nu voi fi și eu sau soțul vreuneia dintre ele. Și nici la serile mele cu băieții nu o să fie Ela sau soția unuia dintre tovarăși.

De exemplu, mai sunt călătorii în interes de serviciu sau gale importante la care merg doar angajații companiei. E normal să aveți locuri în care mergeți separat.

Însă sunt anumite situații în care partenerii unui cuplu exagerează cu ieșirile sau întâlnirile cu alți oameni. Din nou, vorbim despre cazuri repetate, frecvente.

Ce se întâmplă în relație în funcție de persoanele cu care petrece timp

Dacă te regăsești în situația în care jumătatea ta evită timpul petrecut cu tine și stă cu altcineva, poți găsi acolo indicii despre motiv. La ce mă refer? Ei bine, atunci când căutăm să stăm cu altcineva, o facem pentru că ne lipsește ceva. Și de cele mai multe ori, este acel ceva ce partenerul nu ne oferă.

Dacă jumătatea ta petrece timp cu prietenii și ies des prin oraș sau fac lucruri interesante, este un semn că nu se simte la fel de confortabil să facă acele lucruri cu tine. Sau poate că nu găsește la tine aceeași disponibilitate și înțelegere în a discuta unele lucruri. Probabil are nevoie de divertisment, iar cu tine nu îl poate avea.

Și faptul că partenerul merge des la părinți spune ceva. Poate că nu s-a rupt cu adevărat de ei atunci când s-a mutat cu tine. Sau poate că este vorba despre o dependență de părinți. Știu, știu, părinții sunt părinți și nu vorbim despre cazul în care sunt în vârstă și au nevoie de ajutor.

Cred că una dintre cele mai dureroase cazuri este cel în care partenerul sau partenera petrece timp cu cineva de sex opus. Mai mult decât trebuie și are apropieri prea mari. Pentru că infidelitatea în relația monogamă creează frustrări pentru cel înșelat. Iar încrederea se risipește.

Nu exclud nici cazurile în care partenerul invită des la voi prieteni, cunoștințe sau rude. Dacă iubitul tău își cheamă des băieții la meci și nu ați discutat despre asta când ați vorbit să te muți cu el, ar trebui să te întrebi dacă te vede ca pe o iubită sau ca pe o colegă de apartament.

Când să îți faci griji dacă stă cu altcineva

Cred că poți să îți faci griji atunci când vezi că preferă să petreacă mai mult timp cu alții decât cu tine, într-o lună. Mă refer la o frecvență foarte mare, de exemplu, de 3-4 ori pe săptămână.

Cred că e nevoie, într-o relație, să petrecem timp și cu alți oameni, dar și singuri. Însă atunci când ne îndepărtăm partenerul pentru o perioadă lungă de timp, riscăm să îi arătăm că nu are loc în viața noastră.

Nu spune nimeni că este ușor sau greu să ai o relație, însă trebuie să fii flexibil. Să știi cât de mult să accepți și unde să îți pui limite. Iar dacă vreți ca lucrurile să meargă, trebuie să comunicați și să rezolvați împreună problemele.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *