Care este legătura dintre oxidul nitric și potența masculină?

Potența masculină este un subiect important pentru mulți bărbați. Când lui Vali au început să i se agraveze disfuncțiile erectile am căutat tot felul de soluții. Am făcut analize și așa am aflat cât este de importantă legătura dintre oxidul nitric și potența masculină. 

Specialiștii ne-au spus, la acea vreme, că această substanță are un rol important în dilatarea vaselor de sânge și în relaxarea mușchilor netezi, ceea ce poate contribui la menținerea sănătății sexuale. Tot de le ei am aflat că producția naturală a oxidului nitric începe să scadă după 30-35 de ani dacă bărbații nu își îmbunătățesc stilul de viață.

Din fericire, există diverse modalități de a crește producția de oxid nitric din organism și, de aceea, am fost de părere că ar prinde bine să scriu mai multe despre acest subiect.

Dacă vrei să înțelegi corelația cu una dintre problemele care afectează astăzi sexul masculin într-un mod din ce în ce mai îngrijorător, te invit să parcurgi articolul de azi.

Ce efecte are oxidul nitric asupra organismului?

Valva oxidulului nitric se află în nas, de aceea se spune că meditația și respirația nazală sunt importante. 

Ca să-l citez pe medicul lui Vali: ,,Fluxul de aer care trece prin nas în timpul respirației, facilitează alimentarea bogată a surselor de oxid nitric și inducerea acestuia în sistem.’’

Pentru creier, oxidul nitric este exact ca un neurotransmițător, adică ajută la transmiterea rapidă a mesajelor. Această substanță gazoasă are un impact major asupra funcțiilor organice, întărește funcțiile anatomice și influențează atacurile de cord.

La modul romanțat, așa cum serotonina și dopamina induc o stare faină, și această substanță are un efect de calmare prin intermediul căreia vasele de sânge se dilată, iar fluxul de sânge crește.

Trebuie să-ți mai spun că oxidul nitric este și un marker de diagnosticare și tratament al afecțiunilor chiar înainte ca ele să se manifeste prin simptome bine definite. Prietenul lui Vali, Răzvan, a fost depistat de diabet înainte cu 5 luni. E și asta ceva!

Care este rolul oxidului nitric în potența masculină?

Oxidul nitric relaxează mușchii netezi din pereții arterelor și dilată vasele de sânge, lucru care duce la creșterea fluxului sanguin în întregul corp, inclusiv în zona organelor genitale. Iar un flux sanguin mai bun în zona aparatului reproducător facilitează menținerea erecției.

Așadar, legătura dintre oxidul nitric și potența masculină este foarte importantă în ceea ce privește capacitatea bărbaților de a întreține raporturi sexuale.

Creșterea nivelului de oxid nitric în mod natural prin intermediul dietei, exercițiilor fizice și utilizarea suplimentelor poate fi benefică pentru bărbați.

Modalități naturale prin care bărbații pot crește nivelul de oxid nitric în organism

Nu mai e nici un secret că a fost o perioadă în care soțul meu a încercat tot ce a putut pentru tratarea ejaculării premature. Ba chiar a mers și pe mâna leacurilor băbești pentru tratarea ejaculării precoce, în timp ce eu l-am ajutat cu tot ceea ce înseamnă analize de potență și pastile.

Nu-i creștea fluxul sanguin în zona organelor genitale, ceea ce înseamnă că avea probleme în obținerea și menținerea erecției. 

Cum ziceam, pe atunci încă nu știam că organismul lui era în urmă cu producția de substanțe chimice. Însă, după ce am aflat că nivelului de oxid nitric poate crește în mod natural prin intermediul dietei, exercițiilor fizice și utilizarea suplimentelor, lucrurile au început să se schimbe.

Există o serie de remedii naturale care l-au ajutat să-și crească nivelului de oxid nitric:

Alimentația potrivită

Când îți pui tu mâncare în farfurie, altfel te simți. Și sunt sigură că toate alimentele acestea sunt bune și pentru altceva, nu doar pentru această substanță chimică. 

Iată care sunt alimentele capabile să crească producția nivelului de oxid nitric din corp:

  • cacao;
  • ciocolata neagră;
  • pepenele verde;
  • pepenele galben;
  • gălbenușul de ou;
  • fisticul;
  • nucile;
  • lintea;
  • țelina
  • tonul.

Respirația corectă

Dacă ești bărbat, trebuie să înveți să respiri. Dacă o faci în mod corect, din diafragmă, atunci o să păstrezi mușchii pelvieni relaxați. Și o să vezi că o să reziști mai mult chiar și sub așternut.

Utilizarea unei tehnici corecte de respirație este fundația sau baza unor abilități superioare în viața intimă. După câteva exerciții, o să ajungi chiar să decizi când să ejaculezi.

Noi am învățat uitându-ne pe niște tutoriale de pe Youtube.

Sportul influențează oxidul nitric și potența

De cele mai multe ori, când luăm masa în oraș cu prietenii, iar mușchii bine lucrați ai lui Vali se văd sub cămașa neagra, i se aduc complimente. Iar răspunsul lui e mereu același: ,,Ce să fac, băieți? Așa-i când dai sala de mese pe sala de sport.’’

Mă bucur mult că îi place să facă sport. Cel mai mult îi place să alerge. O face în fiecare dimineață, înainte să-l ducă pe băiatul nostru la școală. 

Doctorul ne-a spus că exercițiile care implică utilizarea mare a grupelor musculare mari pot fi benefice. De aceea, am încercat să includem exercițiile fizice regulate în rutina lui pentru a spori producția de oxid nitric. După cum vezi, legătura dintre oxidul nitric și potența masculină este foarte strânsă. Sper ca recomandările mele să vă fie de folos amândurora.

Însă, dacă ai așteptări de rezultate rapide, îți recomand să încerci ceva dintre cele mai bune pastile de potență despre care am scris eu și soțul meu pe blog.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *