Cum îți dai seama dacă ai obsesii sexuale

Ela nu a fost prima parteneră cu care eu am fost și nici prima cu care am făcut sex. Și pot spune că am avut experiențe destul de interesante. Însă cred că cel mai tare m-a marcat relația în care s-a pus problema de obsesii sexuale.

Am avut în facultate o iubită cu care sexul era foarte mișto. O făceam des și chiar am experimentat niște poziții sexuale noi. Însă știi cum se spune. Orice minune durează 3 zile. Mă rog, în cazul meu și al ei, a durat mai mult. Și lucrurile s-au schimbat pentru că ea a început să îmi spună că sunt obsedat sexual. Îți dai seama cum sună asta?

Începuse să îmi spună că o vreau doar pentru sex și că de fapt, nu îmi place de ea. Și mi s-a părut ciudat pentru că de cele mai multe ori, ea iniția distracția. Dar a fost ciudat pentru mine și începusem să îmi pun semne de întrebare.

În final, realizasem că ea avea obsesii sexuale pe care încerca să le mascheze dând vina pe mine. Cum mi-am dat seama de asta? Hai că îți povestesc.

3 lucruri care îți arată că are obsesii sexuale

Tot în facultate aveam un amic despre care știam destul de bine că îi place să și-o dea cu tot felul de tipe. Nu-l condamn pentru că alegea tipe mișto. Și nici pe ele nu le condamn, pentru că tipul era musculos și frumușel.

Dar oricât de bărbat ai fi, mult sex ajunge să fie prea mult. Și amicul ăsta al meu mi-a zis că a ajuns la concluzia că s-ar putea să fie obsedat sexual. Am povestit cu el despre asta, iar mai târziu când m-am cuplat cu tipa de care îți spuneam, am făcut o paralelă.

Uite cum identifici obsesia sexuală la un om.

#1 Pune la îndoială atracția față de tine

Nu o să-ți spună în față că nu mai simte atracție sau că nu ești atractiv, ori atractivă. Dar îți va da de înțeles. Iar când un om îți arată, crede-l. Vei vedea că se uită după alte persoane pe stradă în mod constant și poate într-un fel cam… intens.

Sau poate că se dă de gol și îți spune cât de bine arată altcineva. Sau cât de bine se simte în preajma acelei persoane. Poate vezi că pentru tine nu se mai dă cu parfum sau nu se mai aranjează la fel de des, dar o face când iese în oraș.

#2 Se îndoiește de capacitățile sexuale pe care le ai

Nici asta nu o să-ți spună, în mod normal. Dar îți va arăta că nu îi sunt satisfăcute nevoile sexuale. Poate vezi că se masturbează în secret după sex, în semn că nu a ajuns la orgasm.

Totuși, s-ar putea să îți zică la nervi că nu reziști la sex sau că nu ai vaginul destul de strâmt. Poate îți zice că ejaculezi prea repede sau că nu mai termini odată. Asta înseamnă că se gândește la cât de ușor ar fi să facă sex cu altcineva, fără implicații.

Ela nu mi-a reproșat niciodată nimic despre disfuncțiile erectile și nici eu ei despre capacitățile sexuale pe care le are.

#3 Are dorințe sexuale extreme

Să fie clar, nu vorbim despre fantezii sexuale. Ci despre idei de sex destul de periculoase care ar putea să te pună în pericol. De multe ori, pentru persoanele cu obsesii, sexul obișnuit nu este de ajuns să le satisfacă nevoile.

Așadar, dacă îți propune niște lucruri asupra cărora ești reticent, s-ar putea să aibă obsesii sexuale.

Obsesia sexuală sau dependența de sex: e același lucru?

Atunci când ești dependent de sex, simți nevoia să o faci întruna. Asta se traduce în termeni medicali sub denumirea de hipersexualitate. Însă obsesia sexuală nu se referă numai la asta. Ci la faptul că ar vrea să încerce sex în diferite forme și cu parteneri multipli.

Totodată, obsesia sexuală se poate depista chiar și atunci când persoana găsește un sens sexual în orice. Sau i se pare că unele lucruri au o tentă sexuală, chiar și atunci când nu este așa.

Cum scapi de obsesia sexuală

Nu e ca și cum ai scăpa de o răceală. Obsesia sexuală este o problemă delicată și e nevoie de ajutor special. Dacă tu crezi că ai putea să te confrunți cu asta, îți recomand cu încredere să vorbești cu medici sau chiar cu un terapeut.

Cât despre amicul meu din facultate, știu doar că a fost la un medic și i s-a spus că are libidoul ridicat. Și-a controlat impulsurile sexuale și chiar are o căsnicie de mulți ani.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *