Oboseala sexuală: de ce simt că nu vreau sex?

Vali, soțul meu, este un om foarte activ și ocupat. Este foarte organizat și își programează în detaliu tot ceea ce are de făcut. Însă uneori, oboseala îl ajunge din urmă. Și este normal să i se epuizeze bateriile. Însă au fost perioade în care extenuarea și-a spus cuvântul și în viața amoroasă. Vali ajunsese la oboseala sexuală.

Nu l-am condamnat niciodată. Este un bărbat minunat și un familist convins. Are job, casă, familie și destule pe cap. Cred că și ejacularea precoce îl aduce uneori în punctul de oboseală sexuală. Dar hai mai bine să vă zic exact care-i treaba.

Ce este oboseala sexuală?

Oricât de antrenat ai fi în viață, pentru orice, ajungi să obosești. Și asta cu oboseala sexuală nu înseamnă că dai de două ori din șold și nu mai poți. Ci se referă la modul în care alte lucruri te fac să nu mai simți nevoia de sex.

Hai să vă povestesc ceva. Când eu și Vali am decis să ne mutăm la casă, a fost un stres grozav pentru el. În primul rând, mutatul propriu-zis, transportatul mobilei și al lucrurilor noastre. Apoi ne întrebam cum ne descurcăm cu banii. Știți și voi, chestii obișnuite.

Numai că Vali intrase deja într-un ciclu constant de muncă și mutat și stres. Iar soțul meu a făcut un burnout. Ultimul lucru la care se mai gândea el era sexul. Și vă zic sincer că eu chiar credeam că l-ar detensiona. Ce vorbești? Mai tare îl afunda…

Și stresat, și nervos, și cu disfuncții erectile, Vali devenise oboseala în persoană. Pusesem pauză la sex și chiar mă gândeam că soțul meu se confruntă acum și cu impotența temporară.

Ce stă în spatele oboselii sexuale

În cazul lui Vali, oboseala sexuală ascundea stresul suprem și disfuncțiile erectile. Luate de mână, astea două l-au pus pe Vali în genunchi. Și până nu ne-am văzut mutați la casa noastră, nici nu s-a putut pune pe picioare.

Oboseala sexuala se datoreaza stresului si dereglarilor hormonale. Cum scapi de oboseala sexuala

Dar oboseala sexuală nu îi pândește doar pe bărbați, să știi. Și eu am avut perioade în care nu mi-a stat capul la sex. În special în perioada în care eram însărcinată. Până la urmă, libidoul era scăzut în timpul sarcinii. Și mi-am dat seama că un dezechilibru hormonal te face să nu mai vrei nimic de la partener. Sau dacă ești în extrema opusă, ai parte de hiperexcitabilitate sexuală.

Eu am luat o perioadă anticoncepționale pentru că am avut o problemă de sănătate. Nu știu dacă am luat un an pastilele contraceptive, dar știu sigur că în perioada aia nu aveam apetit sexual crescut. Pentru că pastilele conțin hormoni. Deci, iată alt dezechilibru.

Tratament pentru oboseala sexuală

Pentru cei stresați, ca soțul meu, este importantă găsirea unui echilibru. Dacă te confrunți și tu cu probleme de potență cum o face și Vali, stările de spirit mai proaste te adâncesc. Odihna este importantă și asta tot îi predic și lui Vali zi de zi. Și vede și el ce morocănos este când nu doarme destul sau nu doarme bine.

Dacă vrei să iei ceva pentru creșterea libidoului sau pentru tratarea ejaculării precoce, Vali e cel mai în măsură să îți zică ce să iei. La câte a încercat el, sper să mai țină minte ce și cum l-a ajutat. Între timp, aruncă un ochi pe clasamentul cu cele mai bune pastile pentru potență. Vezi ce funcționează pentru tine și spune-ne care e clasamentul tău.

Te pup!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *