Crede-mă, nu vrei să ai de-a face cu frustrați

„De ce te manifești așa de față cu prietenii noștri? De ce nu îți iei rochia pe care ți-am cumpărat-o eu? Firește că mergem cu mașina la film, doar nu am dat atâția bani pe ea ca s-o țin în parcare.”

Îți sună cunoscut? Dacă da, fugi mâncând pământul și lasă-l în frustrările lui. Nu e cazul să-ți irosești ani din viață ascultându-i plângerile, nemulțumirile pe care în loc să le remedieze, le proiectează asupra ta.

Manifestările tale i se par ostentative prin contrast cu el, să nu cumva să atragi atenția asupra ta. Mai ales dacă la masă sunt prieteni pe care i-a adus el în relație. Păi ce? Tu nu poți fi mai interesantă decât el.

Rochia pe care ȚI-A cumpărat-o e cea mai bună. De ce? Pentru că îi confirmă lui bărbăția, cadoul care cucerește o fată pe care ți l-a făcut trebuie expus, admirat etc, etc. Înțelegi unde bat. Astfel de bărbați sunt și cei care aleg neveste și partenere – trofeu. Bune de admirat, de stârnit invidii și gelozii în rândul amicilor masculi, dar acasă de ignorat și câteodată, în cea mai urâtă combinație, de umilit.

Cât despre mașină… e o nouă formă de opulență, dacă n-ai ce pune pe masă la măsurat, vezi cât de lungă e… țeava de eșapament. Cam așa cu calitatea măsurată în bani, avuții și alte materiale pe care să le treci pe sub nasul prietenilor.

Bărbatul frustrat e cel mai toxic

Crede-mă că am trecut prin asta. Eram cu un individ la un moment dat care nu era mulțumit de nimic. Nici nu prea îl ducea căpuțul, ce-i drept, dar vorba românească referitoare la fudulie se potrivea perfect. Ieșeam adesea în oraș cu frică și groază. Încă de acasă aveam spectacol în 5 acte de plâns, pentru mine, și vreo 5 de alcoolizare pentru el. Nu-i plăcea cum mă îmbrac, cică nu era suficient de atrăgător. Eram practic o masă de carne vie scoasă la expoziția amicilor salivanți și libidinoși, care spre orgasmul partenerului meu de la acea vreme, își făceau una mica cu gândul la ce văzuseră.

Alegeam mereu un local cu expunere mare pentru efect garantat. Alcoolul consumat înainte era bine dozat cât pentru curajul de show pe care trebuia să-l punem în scenă. El amuzant și lipsit de inhibiții, eu rușinată și înjosită de situație. Dacă se întâmpla o glumă să-mi scape, urma o discuție aprigă despre subminarea imaginii masculine și șarmul posedat unilateral.

Fugi cât te țin picioarele

Dacă nu vrei să ajungi doar o amintire a ceea ce ai fost, ia atitudine. Eu mi-am dat seama oarecum la timp. Căci știi cum e treaba cum bărbatul frustrat? Are mereu cuvintele la el. Te lingușește și îți spune mereu ce vrei să auzi. Tot așa cum a scris și Vali despre relațiile toxice. De la frustrări pornește totul. Tu decizi câte vrei să aduni. Atunci știi că nu mai e cale de întoarcere.

Dar spuneam cum te poți pierde. Dacă tu ești o fire expansivă, dornică de aventură, care nu vrea să experimenteze decât în bucătărie, un astfel de bărbat te va încătușa și îți va tăia aripile. Un om care e veșnic nemulțumit de el, va fi veșnic nemulțumit și de partenera lui, mereu alta va fi mai bună, mereu se va uita în curtea vecinului.

Vrei dirty talk în pat sau jucării, iar el te compară cu o c***ă? Lasă-l să-și bea amarul, iar tu găsește-ți fericirea alături de un om care știe să te aprecieze pentru fiecare latură a ta. Un bărbat frustrat nu numai că-ți va tăia elanul și te va îngenunchea, dar niciodată nu va vedea în tine adevărata persoană, ci motivul angoaselor lui.

Ce nu știe el este că o femeie rabdă până la un anumit punct, însă cu cât se simte mai strânsă într-o relație cu atât va căuta în altă parte ce îi lipsește. Ce mă distrează când aud de la astfel de bărbați că nu înțeleg unde a greșit, de ce au fost înșelați sau de ce au ajuns să stea lângă o parteneră care nu mai are chef de nimic, nici măcar de ea…

Cum îl recunoști?

Ca să nu fie prea târziu, îți spun câteva semnalmente ale bărbatului frustrat. În primul rând obsesia pentru control. În nebunia incapacităților de care dă dovadă, acest tip de bărbat va vrea mereu să controleze, să se impună. E din psihologie treaba asta. Țipăm pentru că avem impresia că nu suntem auziți, ne impunem pentru că atât putem face din lipsa altor aptitudini.

Șantajul emoțional este arma lui. Cu cât vede la tine mai multă afecțiune, cu atât se va purta mai indiferent și mai rece. În mintea lui, transformarea într-un soi de fruct interzis va avea efectul de a spori devoțiunea ta sau… nu?

Nu-mi răspunzi la SMS… sau la niciun alt mod de comunicare. O știi prea bine replica aia: Eu sunt prea cool să mă îndrăgostesc. Da, el e prea cool să-ți spună „te iubesc”, tu ești prea cool să te irosești lângă așa ceva. Refuză să arzi lângă un bărbat care se vede doar pe el și ți-a construit o temniță din frustrări.

Citește mai mult despre tehnicile astea prin care un bărbat se folosește de tine și în „Semne că se folosește de tine” și nu numai. Vreau să demasc toate fățărniciile care răpesc șansa unei relații / căsnicii fericite. Se poate. Eu și Vali am învățat multe unul de la celălalt și vă transmitem și vouă ce știm mai bine. De când avem blogul Sub Așternut, pot spune că flacăra s-a întețit și mai mult. Vulnerabili unul cu celălalt, deschiși în fața cititorilor și brutali de sinceri.

Rămâi aproape. Bissous!

Articole recomandate

2 comentarii la acest articol

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *