Nu îmi spune că mă iubește. Oare este cazul să îmi găsesc pe altcineva?

Te simți ignorat de ea? Știu, când crezi că lipsește afecțiunea acordată de persoana pe care o iubești simți că totul se dărâmă în jurul tău.

Ce faci dacă nu auzi un te iubesc din partea ei?

În primul rând, nu este bine să treci direct la concluzii. Răceala ei poate avea mai multe motive și nu este neapărat cazul să te gândești la ce e mai rău. Sigur, sunt situații în care distanțarea treptată în cuplu nu poate duce decât către o despărțire. Și este bine să fii atent la toate semnele care îți pot da de gândit.

Așa că, hai să vedem dacă situația ta este una delicată sau dacă nu ai motive de îngrijorare.

Ce am făcut eu când am simțit că Ela nu mă iubește

Când eram mai tineri Ela făcea tot felul de gesturi drăguțe. De exemplu, mă aștepta la tren când mă întorceam la ea după o perioadă mai lungă în care nu ne-am putut vedea. Sau, îmi dădea mesaje în fiecare dimineață și în fiecare seară să îmi spună un simplu bună dimineața, dragule și un noapte bună, abia aștept să te aud și mâine.

Nu era nevoie să-mi spună te iubesc. Știam că mă iubește din gesturile mărunte pe care le făcea.

Doar că, treptat, gesturile ei s-au rărit. Îmi scria mai rar, părea mai mereu distantă și cu gândul în altă parte.

Și eu am reacționat greșit. Credeam că nevoile bărbatului de atenție au fost încălcate. Am acuzat-o de lucruri în care nici eu nu credeam. Am devenit gelos și am fost gata să pun punct relației. Mi se părea că sunt luat de fraier și niciodată nu mi-a plăcut asta.

Însă, ca de fiecare dată când tragi concluzii pripite s-a dovedit că am greșit să o acuz.

Faptul că s-a distanțat avea legătură și cu ceea ce făceam eu. O luasem de bună și nu mă mai implicam la fel de mult ca la început. Eu vedeam doar defectele ei, dar nu înțelegeam că implicarea mea în relație era inexistentă.

Și am avut o discuție lungă. Însă am înțeles că dreptatea e undeva la mijloc. Și că în cuplu este nevoie și de compromisuri pentru a face lucrurile să meargă.

Ce să înțelegi dacă comportamentul ei se schimbă

Dacă pățești la fel, încearcă să înțelegi ce s-a întâmplat. De ce se poartă diferit cu tine. De ce nu se mai implică la fel în relația voastră. Sigur s-a întâmplat ceva care a dus la situația de cumpănă în care te regăsești. Pe scurt, află dacă este nefericită.

Nu cumva ai și tu un rol? Dacă crezi că poți schimba ceva în bine, atunci fă tot ce ține de tine.

Discută cu ea și nu îi reproșa nimic. Încearcă să o înțelegi și vezi ce-ți spune. Stai liniștit, dacă te minte e ușor să te prinzi. O vor trăda gesturile, explicațiile care nu se pupă precum și promisiunile nerespectate.

Nu uita, un simplu te iubesc nu schimbă nimic. Iubirea stă în gesturi mici. Nu în două vorbe aruncate în treacăt.

Ce faci dacă nu ți-a spus niciodată că te iubește

Ok, gesturi mici. Dar, ce să înțelegi dacă nu ți-a spus niciodată că te iubește?

În primul rând, tu i-ai spus?

Apoi, îți demonstrează cât de mult ține la tine, dar lipsesc numai cuvintele?

Dacă fiecare moment petrecut cu ea îți transmite că relația e exact ceea ce trebuie să fie, nu-ți face griji. Poate nu este genul de persoană care să spună te iubesc. Poate, nu acordă importanță cuvintelor și preferă gesturile.

Desigur, vorbește cu ea. Sunteți un cuplu și e bine să discutați despre tot ceea ce te nemulțumește.

Oricum, dacă se gândește la un altul sau dacă vrea o schimbare în viața ei, o să-ți dai seama. Relația va merge din rău în mai rău. O să vă certați mai des. Și o să vă împăcați mai greu. O să-ți povestească mereu despre alți bărbați, va fi mereu cu telefonul în mână și nu va mai lupta pentru relația voastră.

Ei bine, atunci va fi cazul să pleci. Dragoste cu forța nu se poate. Stai liniștit, o să-ți găsești iubirea în altă parte, chiar dacă poate fi greu de imaginat.  

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *