Nevoia de afecțiune a bărbatului: de ce dovezi are nevoie

Vrei să-l ții mai aproape de tine? Să-i arăți că îl iubești și să-l păstrezi? Atunci hai să vorbim despre nevoia de afecțiune a bărbatului și ce așteptări are el de la tine.

Un bărbat e ca un copil, are nevoie de dovezi de afecțiune, de semne de la tine că ești alături de el. Are nevoie de atenție, are nevoie să-i dai dreptate (uneori și atunci când n-are) și are nevoie de confirmarea faptului că el deține controlul. Chiar dacă, de fapt, tu îl controlezi din umbră.

Așa că, dacă ții la puiul tău, la baby, iubi sau oricum l-ai alinta, iată dovezi de afecțiune de care are nevoie bărbatul, ca să-l ții aproape.

Despre nevoia de afecțiune a bărbatului tău

Se spune că la începutul unei relații, nivelul hormonilor e la cote maxime. Ce fel de hormoni, te întrebi? De toate felurile! Oxitocina e hormonul fericirii în relație, e cel mai excitat hormon când vine vorba de apropierea dintre voi. Dacă îl atingi, îl săruți, te așezi la el în brațe, dansezi aproape de el, îl mângâi sau îl iei de mână când nu se așteaptă, toate acestea eliberează acest hormon care este la nivel înalt, în primii 1-2 ani de relație. Apoi, nivelul hormonal scade, pentru că organismul se obișnuiește cu acele dovezi de afecțiune.

De-asta mulți specialiști în relații spun să îți surprinzi mereu partenerul. Ca să menții flacăra aprinsă. Dacă ieșiți la același restaurant ca la prima întâlnire deja de mai bine de un an, e semn că ar trebui să faceți o schimbare. Altfel, dați în cealaltă extremă: saturație. Și asta doar vă va îndepărta.

De ce să-i alimentezi nevoia de afecțiune

Draga mea, dacă nu vrei să ajungi să interpretezi diferite semne că vrea să se despartă de tine, e timpul să iei atitudine. Faptul că citești articolul meu, e un început bun. Înseamnă că te interesează cum să-ți surprinzi și să-ți păstrezi iubitul, și cauți metode de a îi alimenta nevoia de afecțiune.

Vezi tu, cât timp el are dovezi de afecțiune de la tine, ți le va oferi înapoi. În schimb, dacă ești rece și distantă și dacă ești genul de femeie care crede că îl pedepsește doar că refuză relații intime când e supărată… îți faci ție un defavor. În primul rând, pentru că relațiile intime sunt geniale, dacă ai cunoscut persoana potrivită. În al doilea rând, pentru că prin amânarea intimității dintre voi, scade libidoul și nevoia de a fi unul cu celălalt. Lui îi va fi mai comod la TV în sufragerie, ție la TV în dormitor, căci așa se întâmplă în multe relații trecute de 2 ani: se plafonează.

De-asta să-i alimentezi nevoia de afecțiune a bărbatului. Căci, dacă nu o faci, riști să aduci relația la pierzanie. Și apoi să stai să te întrebi cu ce-ai greșit.

Dovezi de afecțiune de care are nevoie un bărbat

A scris Vali la un moment dat despre cum arată o relație fericită din perspectiva bărbatului. Eu am citit, deși știam cum gândește omul meu, și asta doar mi-a confirmat că are nevoie de afecțiune mai mult decât credeam. Că bărbații nu caută, de fapt, doar relații intime și atât. Iată ce dovezi de afecțiune au nevoie bărbații.

  • O persoană care îi consideră importanți. Încep de aici, pentru că una din cele mai puternice dovezi de afecțiune de care are nevoie un bărbat este să aibă pe cineva care să-i dea importanță. Nu știu dacă se trage de la strămoșii lor împărați care au avut zei cu fața lor, picturi cu fața lor, covoare cu fața lor, mai știu eu ce. Dar orice bărbat suferă (măcar puțin) de cultul personalității. O fi ceva din strămoși, sau din educația de acasă. Așa că acordă-i importanța cuvenită bărbatului tău, și el te va răsplăti.

  • Să fie ascultați. Să ții minte ce își doresc de ziua lor, ca să le iei acel lucru. Să fii atentă la nevoile lor, să îi asculți chiar și când vorbesc despre ceva ce nu te pasionează și pe tine (fotbal, de exemplu, sau cine știe ce jocuri pe calculator).

  • Să fie lăsați să facă ce vor (cu limitele bunului simț). Decent, bineînțeles, îi zic mereu lui Vali să iasă în oraș să-și facă de cap. Poate să iasă să bea cu băieții când vrea, cât vrea, doar să se descalțe când ajunge acasă. Și să nu doarmă îmbrăcat. Sau să o facă, am eu grijă să-l dezbrac. Important e că din partea mea are acordul să facă ce vrea, cât timp nu mă ignoră, nu mă înșală, nu își bate joc de mine. Și știi care-i faza faină? Tocmai că știe că are voie să facă din astea, nu le face. Preferă să stea cu mine, să iasă cu mine, să ieșim amândoi cu prietenii. E bună la ceva și psihologia asta inversă!

  • Siguranță asupra relației. Au nevoie de certitudinea că acasă e locul unde e nevasta, e căldură, e mâncare, e iubire. Afară, poate să fie și război sau apocalipsă cu zombie, cât timp acasă e liniște, pace și iubire. Aici duce ideea mea cu siguranță asupra relației, au nevoie să știe că au rezolvat acest aspect al vieții lor – acela de a-și găsi jumătatea. La bine și la greu, nu, Vali?

  • Afecțiune în public. Da da, ai citit bine. Bărbații vor dovezi de iubire și de față cu prietenii lor, chiar cu familiile lor, cu oameni aiurea de pe stradă. Vor să se laude, indirect, cu reușita lor. Nu zic că le place să stârnească gelozii din partea oamenilor, însă le place al naibii de mult să se vadă cu o femeie la braț, care îi ciupește de fund și îi sărută în public. E mai incitant așa decât dacă suntem în privat, sub așternutul nostru.

  • Să aibă cineva grijă de ei când sunt bolnavi. E trist, dar adevărat și puțin ar recunoaște asta. Dar le e groază să se îmbolnăvească, ei, puternicii bărbați. Le e teamă și să răcească, sau să aibă dureri, doar nu trec ca noi prin câteva în fiecare lună… Și au mai multă încredere într-o femeie să îi îngrijească, decât într-un bărbat. Poate că unii au fantezii cu asistente medicale, dar al meu știu sigur că are încredere că știu exact ce să-i fac, atunci când cade la pat.

  • Să fie încurajați. Încă de mici, bărbații sunt învățați să fie lăudați pentru reușitele lor, să li se spună că sunt buni, că au șanse să obțină ce-și doresc, că sunt puterici, virili și stăpâni pe situație. Nimeni nu spune asta unei femei când e copil, din păcate. Sau foarte puțini. Ai mei, sigur nu, au fost de modă veche, în sensul că o fată să fie supusă societății și bărbatului, care știu să decidă pentru ea. Vali, în schimb, a fost încurajat să fie stâlp și să fie puternic. Asta îi place și acum să audă.

Cam astea sunt dovezile pentru a alimenta nevoia de afecțiune a bărbatului. Tu știi alte dovezi? Lasă-mi comentarii sau scrie-mi și pe Facebook-ul Sub Așternut. Aștept cu drag să povestim!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *