Masturbarea zilnică: e bine să ți-o freci des?

Ca puștan, a fost o descoperire incredibilă masturbarea. Și doar senzația de plăcere pe care nici măcar nu știam să o descriu mă făcea să vreau să mi-o frec. Bineînțeles că încercam masturbarea zilnic, fără să știu cum te afectează sportul ăsta asupra vieții sexuale.

Am avut parte de relații și partide eșuate din cauza vieții sexuale. Mă bucur să pot spune că am reacționat bine la ideea asta. Alți bărbați probabil că s-ar fi enervat, ar fi suferit și s-ar fi lovit de anxietate sexuală. Eu am încercat să rezolv problema cu ejacularea precoce, dar am reușit mai bine abia după ce m-am cunoscut cu Ela.

Cât de des e bine să te masturbezi?

Tabu sau nu, masturbarea are efecte benefice asupra organismului. La fel cum are și sexul. Fiecare are rolul său. În principal, te ajută să eliberezi hormoni sexuali și tensiunea acumulată. Este și dovedit, dar și testat, că atunci când se acumulează hormoni, ești tensionat și nervos.

Și dacă nu ai cum să faci sex, atunci ajungi la alternativa masturbării. Înainte de a fi cu Ela mă masturbam des. O perioadă mă masturbam și zilnic. Mai mult de plictiseală, din lipsă de ocupație poate. Adică aveam momente în care eram foarte excitat și simțeam nevoia de „acțiune”, dar o bună parte din timp îmi căutam activitate.

Ajunsesem să mă masturbez chiar și de 1-2 ori pe zi, ceea ce este foarte mult, dacă mă întrebi pe mine. Deja numai la asta mă gândeam și mi-am dat seama că nu e bine. Am încercat să o mai răresc, iar ulterior chiar și masturbarea zilnică mi se părea prea mult.

Nu înseamnă că pentru toată lumea masturbarea zilnică înseamnă o frecvență mult prea mare. Însă pentru mine, masturbarea devenise deja un comportament sexual compulsiv. Cum spuneam, o făceam întruna și mă gândeam la asta întruna.

Efecte negative ale masturbării dese

Este absolut normal să te masturbezi, însă atunci când exagerezi, apar și efectele negative. De exemplu, masturbarea excesivă duce la apariția ejaculării precoce. Asta pentru că nu te masturbezi corect.

Atunci când te apuci să ți-o freci, sigur ești concentrat pe senzație și vrei să termini. Dar nu ești atent la durată. Și așa îți programezi corpul să termine mai repede. Lucru care se întâmplă și la sex. Este important să îți controlezi senzațiile și să încerci să reziști cât mai mult. Iar dacă simți că îți vine să ejaculezi când te masturbezi, nu te opri pentru că așa ajungi să ai un penis care se înmoaie după atingerea erecției.

Masturbarea compulsivă scade apetitul sexual

Atunci când mă masturbam des și se mai întâmpla să am treabă cu vreo fată, nu reușeam să o scol pentru că nu mai simțeam nevoia. Nu eram excitat fizic, însă mental voiam să mi-o trag. Și de multe ori mă ofticam că nu mi se scoală. Până când am zis să fac o pauză de la masturbare.

De ce să te masturbezi: beneficii pentru potență

Cică e bine să pui răul în față, dar să știi că masturbarea nu are doar efecte negative. Ziceam că te ajută să te eliberezi de tensiuni și stres acumulat. Și să știi că masturbarea te ajută să dormi mai bine. Așa cum după sex te ia somnul, la fel se întâmplă și în cazul autostimulării sexuale.

În plus, reducerea stresului prin masturbare îți ridică starea de spirit și crește concentrarea. Iar pentru femei, masturbarea ajută la diminuarea crampelor menstruale. Mai mult decât atât, masturbarea te ajută să descoperi ce îți place pentru a-i transmite partenerului sau partenerei.

Ca bărbat, masturbarea te ajută să îți reglezi performanțele sexuale și să tratezi disfuncții erectile. Și ca să fie treaba bună, poți împreună cu partenera să folosiți masturbarea reciprocă. Eu și Ela am experimentat asta și e chiar de vis. Vă conectați unul cu celălalt, iar sexul după e mult mai mișto. Plus că, dacă vrei să-i oferi senzații tari, poți să înveți tehnici de masturbare pentru femei.

Iar ca să mă bucur cu Ela de sex, am luat pastile de potență. Da, la mine e nevoie ca să rezist la sex. Uneori mă masturbez înainte, alteori iau ceva de potență. Am încercat mai multe tipuri de suplimente naturiste, iar pe cele mai bune pastile de potență le-am trecut în clasament. Ce părere ai de el?

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *