Tipuri de lubrifianți pentru actul sexual

Nu mă pot numi un maestru al sexului pentru că nu am deslușit toate tainele. Și sunt convins că mereu vor apărea lucruri noi de știut. Am reușit abia de curând să descopăr cum e cu lubrifierea pentru sex.

Cred că Ela m-a ajutat mult pe partea sexuală prin disponibilitatea ei de a discuta despre asta în detaliu. Și eu am ajutat-o pe ea să înțeleagă mai bine cum e sexul pentru bărbați. Însă am descoperit împreună că nu întotdeauna merg toate ceas și se întâmplă să lipsească lubrifierea.

Și a trebuit să ne gândim ce să facem ca să ne asigurăm că sexul este plăcut pentru amândoi. Așa ne-am trezit căutând pe net cele mai bune tipuri de lubrifianți pentru sex. Sunt multe modele, dar hai că îți explic cum să alegi.

Ce tipuri de lubrifiant să alegi pentru sex

Cred că cel mai ușor este să începem prin a clasifica sexul, nu? Știi și tu că sexul poate fi:

  • Vaginal. Cel obișnuit, este sexul convențional. E de la sine înțeles că așa se practică încât i se spune simplu „sex”.
  • Anal. Aici e cu dus și întors. Literalmente. Nu e practicat de toată lumea și e mai mult o preferință sau o curiozitate. Am încercat și eu cu Ela sexul anal. Putem spune că de data asta, curiozitatea a părăsit… pisica.
  • Oral. O metodă la fel de obișnuită precum sexul prin penetrare. Nu-i greu și nu doare, dacă faci ce trebuie.

Și pentru ca treaba să fie treabă, lubrifianții se impart și ei în categorii. În principal, în funcție de ingredient, de baza pe care o au.

  • Lubrifianți pe bază de apă. Sunt cam cei mai comuni lubrifianți. Ingredientele sunt, de regulă, foarte bune de utilizat pentru oricine. Sunt testate foarte bine și poți să le folosești cu încredere.
  • Lubrifianți pe bază de silicon. Sunt ceva mai rezistenți decât cei pe bază de apă. Nu se usucă la fel de repede și nu vei fi nevoit să cumperi prea repede alt tub.
  • Lubrifianți cu arome. De regulă, sunt mai potriviți atunci când o să și simți aromele 🙂
  • Lubrifianți pe bază de ulei. Din punctul meu de vedere, nu sunt foarte practice. Mai de grabă sunt ieftini.
  • Lubrifianți bio sau naturali. Aici, categoria e mare. Poți alege lubrifianți bio din comerț, care sunt pe bază de ingrediente naturale. De exemplu, aloe vera sau extracte de ceai verde.

Cum știi care lubrifiant este bun pentru tine

Ca să poți face alegerea potrivită, e cel mai bine să cunoști foarte bine partenerul sau partenera. Există posibilitatea să aibă alergie la latex și să fie neplăcut sexul. Apoi, e bine să știi pentru ce fel de sex vă pregătiți.

Dacă vreți doar să intensificați plăcerea sexului, recomandarea mea și a Elei este să alegeți un lubrifiant pe bază de apă. Avantajul principal este că lubrifiantul pe bază de apă poate fi folosit împreună cu prezervativ sau jucării sexuale.

Partea mai puțin bună este că lubrifiantul se usucă foarte repede. Deci va fi nevoie să reaplici în timpul partidei.

Lubrifiantul pe bază de silicon este cel mai potrivit pentru sexul anal. Pentru că anusul nu produce lubrifiant natural precum vaginul, este important să te asiguri că zona este lubrifiată suficient. Avantajul acestui tip de lubrifiant este că se poate utiliza chiar și pentru sexul în apă.

Nu este atât de ușor de îndepărtat. E nevoie și de săpun ca să fii sigur că te-ai curățat.

După cum era de așteptat, lubrifianții cu arome sunt mai potriviți pentru sexul oral. La fel cum sunt și prezervativele cu arome. De regulă, lubrifianții aromați conțin glicerină sau zaharuri. Și nu e tocmai indicat să ajungă prin alte părți pentru că pot distruge flora vaginală.

Lubrifianții cu ulei nu sunt pe placul meu și al Elei. Nu sunt potriviți pentru utilizarea cu prezervativ și nici cu jucării sexuale. În plus, pătează rău așternuturile și lasă un miros ciudat. Lubrifiantul cu ulei este lipicios și greu de îndepărtat de pe piele.

Sex cu sau fără lubrifiant?

Fie că vă rezumați la sex oral sau alegeți lubrifianți din comerț, sigur nu lăsați loc pentru sex pe uscat. Nu e obligatoriu să alegeți lubrifianți pentru partide, ci doar dacă vreți sau este nevoie.

Trebuie să țineți minte că există zile și zile. Puteți fi excitați până la stele și pur și simplu să nu apară lubrifierea. Dacă ea suferă de uscăciune vaginală, Ela recomandă un control temeinic înainte să aplicați lubrifianți. Uscăciunea poate fi semnul unei alergii. Este important să știți ce să alegeți.

Iar dacă nu sunteți fanii sexului oral și preferați sexul clasic, un lubrifiant este bine-venit. Nu poate decât să vă aducă mai multă plăcere și senzații mai puternice.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *