Despre libidoul femeilor și cum îl crești

Vali a scris recent despre libidoul bărbaților și cum poate fi el crescut prin metode naturale. Așa că, am zis că ar fi bine să abordez și eu subiectul având în vedere că se discută destul de puțin despre acest lucru în rândul femeilor.

Da, să știi că și femeile au libido. Așa cum se întâmplă cu bărbații, libidoul poate fi în limite normale ori putem vorbi despre un nivel crescut sau scăzut al lui.

Desigur, în funcție de toate aceste elemente discutăm apoi despre calitatea vieții intime sau de frecvența raporturilor sexuale dintre parteneri.

Ce este libidoul femeilor

Prin libido înțelegem frecvența cu care simțim nevoia de a fi intimi cu partenerii noștri. Adică, pofta de sex (sau lipsa ei) pe care ne-o reproșează bărbații de multe ori.

Este o senzație instinctivă care are legătură directă cu scopul reproducător. Astfel, așa cum este și normal, libidoul crește în mod natural în perioada de ovulație.

Dar să revin. Libidoul femeilor este dorința de reproducere. La asta se rezumă totul.

Care sunt limitele normale ale libidoului în cazul femeilor

Pofta de sex este influențată de mai mulți factori. De vârstă, experiența sexuală, inhibiții, temeri, experiențe de cuplu și de psihicul fiecăruia dintre noi.

În plus, libidoul este influențat și de secreții ale glandelor, afecțiuni de sănătate sau funcționarea hormonală.

În mod normal, libidoul crește natural după vârsta maturității. Fiind influențat și de factorii sociali, în prezent, valorile maxime sunt atinse în preajma vârstei de 25, 30 de ani. Tot în mod natural libidoul va descrește pe măsură ce fiecare femeie înaintează în vârstă.

Limitele normale ale libidoului înseamnă raporturi sexuale de cel puțin 4 ori pe lună. Desigur, fiindcă vorbim nu doar despre dorința de reproducere ci și de cea de a fi intimi alături de persoana iubită, libidoul normal înseamnă raporturi sexuale regulate, cu o frecvență ce poate depăși una sau două partide săptămânale.

Din nou, frecvența cu care faci sex alături de bărbatul tău poate fi influențată de stres, job, copii sau de certurile de cuplu.

De aceea, să pui o etichetă asupra unei persoane raportându-te la pofta lui de sex este o treabă cel puțin complicată.

Ce să faci dacă crezi că ai un libido scăzut

Așa cum ai văzut, în mod natural, organismul nu are nevoie de foarte mult sex. Astfel, libidoul nu este unul ridicat, ci moderat și este strâns legat de instinctul nostru pentru reproducere.

Cu toate acestea, pot fi cazuri în care libidoul este scăzut. După cum ți-am spus, poți avea probleme hormonale sau afecțiuni ale glandei.

În acele cazuri, un control la medicul specialist te poate lămuri dacă starea ta de sănătate influențează sau nu nivelul libidoului.

Cum crești libidoul femeilor în mod natural

Libidoul poate fi crescut fără medicamente.

De principiu el va fi influențat de psihicul tău. Așadar, ai nevoie să elimini stresul din viața ta. Știu, sună bine, dar e foarte greu de obținut.

Apoi, trebuie să te odihnești bine noaptea (să dormi cel puțin 7 ore în fiecare noapte), să faci sport și să incluzi în dieta ta alimente, fructe, legume și băuturi afrodiziace. Încearcă să rezolvi și problemele de cuplu și dacă ești într-o relație toxică, încearcă să faci tot posibilul pentru a-ți reface viața.

Altfel, eu îți recomand și să bei un pahar de vin roșu înainte de fiecare partidă de sex. Vinul roșu este un afrodiziac natural care funcționează de minune. O mențiune aici: nu exagera și nu consuma prea mult alcool.

Altfel, mai ai și soluția suplimentelor naturale. Cam cum sunt pastilele pentru potența la bărbați. Există variante și pentru femei și, dacă vrei, poate o să scriu și eu un top al produselor naturale pe care le poți lua fără rețetă.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *