Scăderea libidoului în timpul sarcinii

Dragile mele, azi vreau să discut cu voi. Multe dintre voi poate nu sunteți încă mame, însă cred că e important de discutat despre sexul pe perioada sarcinii. După cum știți, eu și Vali avem un copil și înainte de el, nu mi-a zis nimeni mare lucru despre partea cu sexul.

Toate prietenele mele care aveau deja copii se concentrau să îmi povestească cum e nașterea, ce să faci după, când trebuie schimbat copilul sau cum e să nu dormi noaptea. Nu pot să spun că nu aveam o oarecare idee despre ce presupune un copil, mai ales în primul an al lui de viață. Dar despre partea cu sexul nu știam prea multe.

E periculos sexul în timpul sarcinii?

Am auzit tot felul de idei cum că ar afecta copilul sau chiar că poți pierde sarcina. Însă atât timp cât sarcina decurge normal, nu există nici un fel de risc.

Totuși, medicul ginecolog îți poate recomanda să eviți sexul pe perioada sarcinii în cazul în care:

 • Ai un istoric de travaliu sau naștere prematură;
 • Ai sângerări vaginale;
 • Ți s-a rupt apa;
 • Ai cervixul dilatat;
 • Tu sau partenerul aveți un episod de herpes genital.

În cazul în care medicul îți spune că e indicat să faci abstinență, se poate referi fie la sexul prin penetrare, fie la orice activitate care îți poate provoca orgasm. De ce?

Pentru că se poate ca sexul prin penetrare să transmită infecții care pot afecta fătul dacă suferi de una dintre afecțiunile de mai sus. Iar în cazul orgasmului, el poate declanșa travaliul la momentul nepotrivit.

Eu am dus o sarcină destul de ușoară. Mi-a fost cam rău în primele săptămâni, dar nimic de speriat. În plus, Vali s-a asigurat că merg la control atunci când este cazul. Și eu am vorbit deschis cu medicul obstetrician despre tot ceea ce am experimentat pe perioada sarcinii. De la simptome și până la sex în sine.

Long story short: eu și Vali am făcut sex pe perioada sarcinii, însă am fost destul de precauți.

Ce fac dacă am libidoul scăzut în sarcină?

E adevărat, și o spun din experiență, că stările de spirit în perioada sarcinii sunt foarte fluctuante. La fel și libidoul feminin. Am avut perioade în care nici nu mă puteam gândi la sex, dar și perioade în care estrogenul meu era la cote maxime.

Pentru noi a fost bine că ne-am nimerit la stări. Eu și Vali comunicăm foarte bine de fel, dar avem și o conexiune foarte puternică și ne mai luăm unul altuia din stări. Și pe partea cu libidoul și sexul am fost pe aceeași lungime de undă.

Cum e sexul in cuplu pe timpul sarcinii. Scăderea libidoului pe timpul sarcinii

Nu am făcut ceva anume pentru a crește libidoul. Fluctuațiile hormonale sunt normale și nici nu este indicat să intervii cu metode care să te facă mai dornică de sex.

În primul trimestru de sarcină nu eram prea pusă pe treabă. Eram obosită, resimțeam sensibilitate la nivelul sânilor și pentru că mă simțeam destul de rău aveam libidoul scăzut. Știam că este normal să se întâmple asta, motiv pentru care nu mi-am făcut griji. Am căutat cu Vali alternative prin care putem să ne iubim, dar și să ne satisfacem.

De exemplu, Vali îmi făcea destul de des masaj ca să mă detensioneze. Uneori ne rezumam la îmbrățișări lungi și săruturi, iar alteori la sexul oral. Până în al doilea trimestru de sarcină nu am făcut sex prin penetrare.

Ei bine, când au dispărut stările de greață și mi-a crescut libidoul, partidele de sex au început să fie mai dese și mai intense. Am reușit să ajung la orgasm multiplu și le resimțeam mai intens. De perioada asta ne-am bucurat și eu și soțul meu. Într-o oarecare măsură am recuperat pentru lipsa din prima parte a perioadei de sarcină.

Sarcina și sexul: cum ne-a afectat viața sexuală de cuplu

Dragile mele, sarcina e o perioadă specială din viața unei femei. Tranziția de la viața de cuplu la cea de familie este importantă pentru bunăstarea voastră, a tuturor. Și atunci când e armonie în familie, toate merg bine.

Atunci când eu am simțit că vreau copii, am discutat cu Vali destul de mult. Cu calm și cu răbdare am dezbătut despre viața noastră, despre când ar fi potrivit să vină și copilul, despre parenting și dacă suntem sau nu pregătiți.

Libidoul si viata sexuala in timpul sarcinii

Ne-am sfătuit și pe partea sexuală și ne-am dat seama că pentru o perioadă, vom schimba prioritățile. Am discutat și despre problemele lui Vali și ne-am asigurat că poți face copii dacă ai disfuncții erectile. Pentru noi, sarcina a fost o perioadă în care eu și Vali ne-am dat seama ce echipă bună suntem.

Da, viața sexuală se cuplu poate avea de suferit dacă nu vă comunicați unul altuia ce simțiți sau ce nevoi aveți. Și pentru asta trebuie să fiți voi doi bine și să aveți o legătură strânsă.

Sexul în perioada sarcinii și după naștere

Pe timpul sarcinii, am făcut și abstinență o perioadă, am făcut și sex intens apoi. După naștere am fost mai rezervați, până când medicul mi-a spus că putem relua activitatea sexuală. Și draga mea, nu o să te mint; uneori nici nu îmi stătea capul la sex. Eram în permanență cu grija copilului și a soțului meu.

Atunci am învățat că viața de cuplu nu trebuie să fie detronată de apariția copilului. Mai mult decât atât, nu ar trebui să fie nici un fel de ierarhie. Fiecare are locul său și trebuie să beneficieze de atenția cuvenită. Eu nu l-am neglijat pe Vali de dragul copilului și nici pe copil pentru Vali. Mi-am păstrat rolul în viața fiecăruia dintre ei și am încercat mereu să echilibrez timpul și atenția.

Pentru Vali, perioadele noastre de abstinență au fost momentele în care el a făcut o pauză și de la pastilele de potență. Și după ce am reluat activitatea sexuală cu acordul medicului, Vali a vorbit și cu medicul androlog ca să ne asigurăm că pastilele lui de potență nu afectează alăptarea copilului.

El lua uPotent în perioada aceea și a fost ok pentru că nu ingredientele sunt toate naturală și nu a avut ce să fie rău. Ulterior, am discutat cu medicul și despre cele mai bune pastile potență pe care le poate lua Vali cât timp eu alăptez.

Aveți grijă de voi! Vă pup!

Articole recomandate

2 comentarii la acest articol

  Nu va suparati, despre Profecund si Profecund B ce stiti? Eu cu sotul meu ne dorim copii dar nu stim daca ne pot ajuta aceste suplimente. Multumesc!

  Bună, Andreea!
  Atât Profecund, cât și Profecund B sunt suplimente alimentare care promit creșterea fertilității la femei și respectiv, bărbați. De cât timp încercați tu și soțul să faceți copii? Îți recomand o perioadă de 6 luni de încercare pe cale naturală, iar dacă bebe nu își face apariția, consultați împreună un medic specialist. Este indicat să vă faceți câteva analize, iar pe baza lor, medicul vă va recomanda un tratament care să vă ajute 🙂
  Te îmbrățișez cu drag și sper ca bebe să vină rapid la voi!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *