Inhibiții în pat: ce se ascunde în spatele lor?

Vali îmi spune de multe ori că se simte din ce în ce mai atras atunci când mă vede lipsită de inhibiții în pat. Probabil că e vorba despre încrederea pe care o am în mine atunci când facem sex. Dar știu că lipsa de inhibiții nu e un lucru practicat de toate femeile.

Sunt multe femei care nu pot să lase timiditatea la o parte. Și nici nu pot să se bucure de senzații împreună cu partenerul. Iar acest lucru poate duce, în timp, la probleme de cuplu sau certuri dese. Iar ca să poți rezolva problema cu inhibițiile, ar trebui să știi de la ce au pornit.

De ce ai inhibiții în pat

Atunci când nu te simți în largul tău în dormitor, starea ta se transmite partenerului. Eu și Vali mereu ne dăm seama când celălalt nu e într-o stare prea bună. Poate că nu îți poți da seama de ce te simți stingheră sau frigidă în momentele intime cu soțul tău. Însă te-ai putea regăsi în una dintre situații:

  1. Nu ai încredere în tine. Atunci când ți se pare că poate faci lucrurile pe dos sau că nu ești atrăgătoare, înseamnă că îți lipsește încrederea. De aceea te simți mică și ai inhibiții. Poate îți e teamă să spui sau să faci ceva, gândindu-te că partenerul te privește diferit.
  2. Nu ai încredere în partener. Dacă între voi nu există o conexiune strânsă și simți că nu poți avea încredere în el, probabil că sexul este dificil. Nu te poți simți bine dacă ai impresia că partenerul nu e demn de a-ți pune încrederea în el.
  3. Suferi de o traumă. Poate ceva din trecutul tău declanșează teamă atunci când vine vorba de intimitate cu partenerul.
  4. Nu te simți atrăgătoare. Dacă ți se pare că ai kilograme în plus sau sânii prea mici, să știi că e doar în mintea ta. Ar trebui să te gândești că partenerul tău te iubește pentru ceea ce ești și cum arăți.
  5. Sexul este dureros. Dacă există durere în timpul sexului, ar trebui să te duci la un medic și să vezi ce poți face în legătură cu asta.

Cum să scapi de inhibițiile din dormitor

Pentru a fi sigură că te poți simți bine când te iubești cu soțul tău, trebuie să tratezi de la rădăcină problema cu inhibițiile. Dacă te-ai găsit printre cauzele de mai sus, poți încerca să exersezi mai multă încredere în tine și să te simți sexy. Fă orice te ajută. De exemplu, mie îmi place să port lenjerie albă cu dantelă.

Încearcă să comunici cât mai bine cu partenerul tău despre tot ceea ce vă stă în cale. Chiar dacă nu ai încredere în el, încearcă să ajungeți la o cale de a-ți câștiga încrederea. Și de a lucra la relația voastră.

Iar dacă lucrurile care se ascund în spatele inhibițiilor sunt mai serioase, îți recomand să mergi la un psiholog și să vezi cum puteți rezolva situația. Ar putea fi vorba despre unele situații la care nici nu te gândești.

Eu și Vali îți recomandăm și să îți iei partenerul și să mergeți să vă faceți câteva analize ca să fiți siguri că e totul bine. Și de ce nu, să vorbiți cu un sexolog despre piedicile pe care le întâmpinați.

Vă pup!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *