Impotența și infertilitatea la bărbați

Discuția despre impotență și infertilitate la bărbați e un subiect foarte delicat. Oricât de mare și puternic ar fi un bărbat, problemele astea îl dărâmă. De ce? Pentru că e un pic vorba și de orgoliu masculin. Cum să mai fii tu masculul alfa dacă la partea inferioară nu stai bine?

Vă spun asta pentru că eu așa m-am gândit când am realizat că mă confrunt cu ejacularea prematură. Mă gândeam că Ela mă vede ca pe un ratat, ca pe un partener nepotrivit pentru ea. Mă gândeam că vrea să încheie relația. Și e greu să vorbești, e greu și să nu vorbești despre asta.

Pentru că pe umerii unui bărbat stau multe. Și tocmai orgoliul ăsta de a nu părea vulnerabili în fața unei femei ne ține pe loc. Dar dacă ai lângă tine o femeie cum e nevastă-mea, care îți arată că poți avea încredere în ea, eu te sfătuiesc să povestiți.

Impotență sau infertilitate: care e diferența

Când eram prin liceu auzeam termenul de „impotent”, mai mult sau mai puțin folosit corect. Cumva, aveam impresia pe atunci că potența înglobează tot ce ține de capacitatea sexuală a unui bărbat. Totuși, e o diferență considerabilă între impotență și infertilitate.

Impotența are legătură cu procesele fizice care se realizează la bărbați, în ceea ce privește aparatul reproducător. Adică dacă suferi de impotență, fie nu ți se scoală, fie se lasă rapid sau chiar te poți confrunta cu probleme de ejaculare. Mai bine spus, problemele de potență afectează calitatea sexului.

În schimb, infertilitatea are legătură, mai degrabă, cu calitatea spermei. Adică, dacă tu ca bărbat produci spermatozoizi virili care pot fecunda un ovul. Deci infertilitatea afectează posibilitatea unei sarcini.

Cum afectează infertilitatea relația de cuplu

Când eu și Ela ne-am hotărât să facem un copil, am avut emoții. Din multe puncte de vedere. Îți dai seama, un copil este o responsabilitate foarte mare. Dar am discutat cu nevastă-mea foarte mult pe tema asta și am decis să facem acest pas atunci când amândoi ne-am simțit pregătiți.

Asta însemna atât pregătire psihologică, cât și financiară. Eu personal aveam nevoie să știu că pot susține familia, iar ea avea nevoie să știe că este pregătită să își dedice o foarte mare parte din timp creșterii și educării copilului.

Dar când a venit momentul conceperii, am sperat amândoi că vom reuși. Nu ne-a ieșit din prima, ce să vezi? Și ca să ne liniștim, după a doua încercare ne-am făcut analize de infertilitate. Atât eu, cât și ea.

Am fost mai mult decât încântați să descoperim că suntem cât se poate de bine la capitolul fertilitate. Dar am minți amândoi să spunem că nu ne-am gândit că poate eu nu am spermatozoizi cum trebuie sau că ea are probleme cu ovulele. Iar ideea asta că poate nu poți face copii dacă ai disfuncții erectile te macină. Din fericire, noi nu ne-am panicat și nici nu am nutrit vreun fel de sentimente negative unul față de celălalt. La bine și la greu, nu?

Impotența masculina și ce efecte are asupra sexului în cuplu

Nu știu să îți spun, comparativ, ce e mai rău dintre impotență sau infertilitate. Sau mai bine zis, care vă afectează cuplul mai tare pentru că este subiectiv. Poate tu și femeia ta vreți neapărat un copil. Alții poate vor doar să se bucure de sex cât mai mult.

La mine și Ela, impotența ne-a pus bețe în roate. Sau cel puțin, a creat conjunctura care ar fi dus la situații nu prea roz. De ce zic asta? Pentru că frica de impotență m-a îndepărtat de Ela. Ea a fost pe poziții mereu ca să nu mă lase să cad și să ne pierdem unul de celălalt.

Dar am avut și partenere care nu m-au menajat și mi-au dat papucii. Unele au recunoscut că pentru asta, altele s-au fofilat. Impotența nu doar că afectează relația, dar pe tine ca bărbat te poate pune la pământ.

Cum poți afla dacă suferi de impotență sau infertilitate

Ca la orice problemă, simptomele îți dau de știre că ceva nu e în regulă. Ori ți se lasă la un moment dat când faci sex, ori observi că ejaculezi retrograd. Pot fi mai multe semne.

Dar eu cred că analizele de impotență sau de infertilitate nu trebuie să le faci doar când ți se pare că ceva nu e în regulă. Cum nici femeile nu merg la ginecolog doar așa, când li se pare ceva suspect, ci regulat, nici bărbații nu ar trebui să se ferească de medic.

Care e partea rea dacă îți faci un control, până la urmă? Îți spun eu că niciuna. Dacă nu ai nimic, stai liniștit că ești bine. Iar dacă e ceva, o tratezi la timp.

Remedii și tratamente pentru impotență și infertilitate

La infertilitate e mai delicată situația și pentru că, din fericire, nu sufăr de așa ceva, nu știu să îți spun pastile pentru problema asta. Dar pentru disfuncțiile erectile, ai apelat la persoana potrivită.

Doar de asta am început blogul. Să împărtășim cu voi experiențele noastre cu pastilele de potență și disfuncțiile erectile. Și la câte am încercat eu, era și cazul să facem un top cu cele mai bune pastile de potență ca să fie clar ce-i bun și ce nu prea.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *