Sfaturi pentru îmbunătățirea circulației sângelui în zona pelviană

Vali aici. Azi vreau să-ți dau câteva sfaturi ca să-ți pui sângele în mișcare în zona pelviană. Nu-i de ici de colo, eu am dat-o în disfuncții erectile și era cât pe ce să am probleme cardiovasculare. De aceea, cred că e important să ai organismul bine oxigenat. Așa că vorbim despre îmbunătățirea circulației sângelui în zona pelviană.

Nu mai e niciun secret că exercițiile fizice te ajută să obții aportul de oxigen în sânge de care ai nevoie, iar erecțiile te ajută să obții necesarul de oxigen la nivelul penisului. Până la urmă, totul ține de oxigenarea penisului și încordarea mușchilor pelvieni, nu-i așa?

În fine, n-aș vrea să mă abat de la subiect, vreau să continui ce-am început, să îți dau câteva sfaturi care pe mine m-au ajutat cu adevărat să-mi îmbunătățesc circulația sângelui în zona pelviană. Bloody hell, de când îmi doream să fac asta!

Adoptă un stil de viață sănătos

Un stil de viață nesănătos, adică mese copioase, luate la ore târzii, sedentarismul, fumatul alcoolul și stresul pot avea efecte nedorite asupra circulației sângelui. 

Este important să înțelegi că adoptarea unui stil de viață sănătos nu trebuie să fie un eveniment particular, izolat, ci trebuie să fie ceva în care ești dispus să investești disciplină și perseverență. De aceea, e bine să te înconjori de oameni care te susțin. Mai mult, nu uita să ții cont de următoarele lucruri pe care ți le împărtășesc.

Renunță la fumat

Fumatul afectează în mod negativ circulația sângelui în întregul corp, inclusiv în zona pelviană. De asemenea, renunțarea la fumat poate reduce riscul afecțiunilor asociate. 

Faza e că substanțele din țigări îngustează pereții vaselor de sânge, de unde apare și temperatura scăzută la nivelul mâinilor și picioarelor sau senzația de furnicături și amețeală. Unde mai pui că fumatul scade libidoul?

Eu am renunțat după 5 ani în care am sudat țigară după țigară. Bine, un rol decisiv l-a avut și vocea mea, care începea să sune ca o tobă de mașină stricată.

Renunță la alcool (sau bea mai puțin)

Bunicul meu zicea că băutura-i bună, numai să te ţii de ea. Mi se părea tare nostimă înțelepciunea asta familială. Acum, însă, lucrurile stau diferit. 

Nu mă înțelege greșit, e foarte bine să bei ocazional. E bine ca atunci când mănânci ceva extrem de gustos să te cinstești cu câte un pahar de vin. Paring, cum i se zice de ceva timp. Pe scurt, mereu am fost de părere că multă băutură fără mâncare e doar bețivăneală. Și bețivăneala nu e ok. 

Pe lângă beneficiile fizice, renunțarea la alcool poate contribui real la sănătatea mentală și emoțională, dar și la un somn mai odihnitor. Mai mult, renunțarea la alcool poate spori relațiile sociale eliminând  astfel și riscurile asociate cu consumul excesiv.

Evită sedentarismul

Stilul de viață sedentar poate îngreuna circulația sângelui în zona pelviană. Sedentarismul, adică petrecerea prea mult timp într-o poziție statică și inactivitatea fizică, poate avea consecințe nasoale asupra sănătății noastre. Eu, recunosc, eram sedentar, singura sală la care mergeam era sala de mese. Am avut noroc cu îndrumarea Elei, coach cu experiență, iubitoare de sport, soția și prietena mea cea mai bună.

Începe să faci exerciții Kegel

Știai că exercițiile Kegel întăresc mușchii planșeului pelvian și îmbunătățesc fluxul de sânge către penis.

Cum le faci? Prin contracții voluntare simple ale mușchilor pelvieni, adică ăia dintre testicule și anus. Strângi timp de 5-10 secunde, apoi eliberezi, ca atunci când te abții să mergi la toaletă. 

Unde le faci? Simplu, la tine acasă. Asta îmi place și mie la exercițiile acestea. Le fac în mașină, în supermarket sau atunci când se discută despre finanțe la ședința cu părinții a fiului meu. Practic, ai nevoie doar de timp. 

Despre aceste exerciții am mai vorbit, alături de alte metode pentru a obține erecții tari și în articolul cu păreri Kegel pentru bărbați. Să știi că exercițiile acestea sunt și una din cele mai eficiente metode de a-ți îmbunătăți erecția și a preveni ejacularea precoce.

Alte exerciții eficiente sunt:

  • înotul – e bun și pentru cardio și pentru sex; nu rămâi fără aer în timpul unei partide mai intense;
  • alergarea – este excelent pentru picioare și mușchii pelvieni;
  • ridicatul greutăților – când tragi de fiare eliberezi testosteron, hormonul care ajută și la potență; 
  • orice sport de aerobic te ajută.

Începe să consumi alimente care îmbunătățesc circulația sângelui

Există anumite alimente care contribuie la îmbunătățirea circulației sângelui datorită conținutului lor de nutrienți. 

Hai să-ți zic ce alimente am inclus eu pe listă:

  • afine și fructe de pădure: sunt foarte bogate în antioxidanți numiți antociani. În plus, ajută la menținerea elasticității vaselor de sânge și la promovarea unei circulații sănătoase;
  • peștele gras, precum somonul, tonul și sardinele: sunt o sursă excelentă de acizi grași omega-3, despre care se spune că subțiază sângele și reduc riscul de formare a cheagurilor.
  • ciocolata neagră: este bogată în antioxidanți care sporesc circulația sângelui. În plus, când consumi ciocolată, creierul secretă endorfină, hormonul plăcerii. Ce ar fi să consumi ciocolată cu partenera ca să vedeți cât de mult crește libidoul?

Rețeta succesului: Kegel pentru zona pelviană, alimentația potrivită și renunțarea la vicii

Important e să ai mereu un echilibru în viața ta, din toate punctele de vedere. Dacă te gândești să-ți îmbunătățești circulației sângelui în zona pelviană, foarte bine, ține cont că acest lucru va contribui și la alte aspecte. 

Iar ca să înclini balanța în favoarea performanțelor sexuale, îți recomand și cele mai bune pastile de potență. Nu întâmplător, am inclus în lista de sugestii și alimentele populare pentru circulația periferică – majoritatea de aici contribuie și la creșterea libidoului. 

Concentrează-te pe sănătatea ta.

Te pupă Vali!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *