De ce să nu iei în serios fiecare ceartă

Ne mai certăm. E și normal într-o relație. Uneori ne contrazicem, alteori ea interpretează greșit ce zic eu. Uneori îmi spune că glumele mele o obosesc, alteori zice că vrea ceva și apoi se răzgândește în ultima clipă. Dar eu o iubesc, chiar și așa, când e furioasă și mă ceartă. Sunt serios, atent la tot ce zice, și am grijă să nu comentez sau să zic ceva aiurea, să nu pun paie pe foc. Însă, în sufletul meu, zâmbesc când o văd așa. De ce să nu iei în serios fiecare ceartă? Pentru că nu înseamnă capătul relației voastre. Ci doar un hop de trecut. Doar nu-i perfect pavat orice drum, nu-i așa?

Nu mai lua certurile în serios

De regulă, femeile și bărbații interpretează diferit lucrurile. Dacă unele aspecte sunt minore și demne de a fi ignorate de către bărbați, pentru femei au o semnificație aparte și le acordă importanță maximă. Pentru asta, trebuie să lași un pic de la tine, indiferent de care parte ești.

Înțelege-l și pe celălalt, așa cum vorbeam în articolul despre secrete pentru o relație fericită din perspectiva bărbatului. Pune-te în locul tovarășului tău de cuplu și vezi lucrurile din perspectiva lui / ei. Problema cea mai mare nu este cum începe o ceartă în cuplu, ci cum se termină. Dacă unul dintre voi e prost dispus, poate să începe o ceartă din orice și poate să facă acuzații pe care să le regrete mai târziu. Însă, cât timp există înțelegere din partea celuilalt, cearta nu se va termina urât, nu va evolua cu injurii și acuzații și se poate încheia cu bine și rapid.

Am „blocat” și am „parat” atât de multe certuri cu Ela, nevastă-mea, încât nici nu le pot socoti. Ca un adevărat Ronaldo, m-am jucat uneori cu mintea ei ca și cu o minge de fotbal. Am apărat când am stat în poartă, am șutat când aveam argumente sau mi le ridica la fileu, și am rămas în apărare, calm, când eram acuzat de mai știu eu ce. Am învățat să-mi recunosc greșelile atunci când le-am făcut și să mă abțin de la comentarii inutile sau acuzații nedrepte, când ajungeam într-o ceartă cu soția.

Cel mai important, am învățat să nu adormim supărați. Mereu, când ea e furioasă, îi las câteva minute sau chiar o oră uneori, să își revină, apoi o iau în brațe. O sărut pe frunte, îi zic că am fost prostuț și n-o să mai repet. Îi zic că am mai trecut împreună de un hop, dar tot ce contează e să rămânem împreună. Îi fac un masaj, îi pregătesc cina sau pur și simplu nu o stresez, o las să facă ce vrea. Important e să nu țină supărarea în ea, ci să îi treacă până când ne băgăm la somn.

Fără scuze inutile în certurile din cuplu

Mai pe la începutul relației, nu știam cum reacționează ea. Însă, din relațiile anterioare am învățat că nu este frumos, ca bărbat, să ridici tonul la o femeie sau să o jignești prin vorbe. Așa că, de fiecare dată când făceam o boacănă, îmi ceream scuze. Am făcut-o de multe ori să plângă, și mi-am cerut scuze, până când mi-am dat seama că puneam paie pe foc.

O femeie nu are nevoie de scuze de la partenerul ei, ci de dovada că își va îndrepta greșeala sau comportamentul.

Vali

Am învățat ca în loc de „iartă-mă, iubito, că am greșit” să nu plec capul și să îi zic „nu mai repet faza asta, căci a fost de rahat” sau „bun, atunci știu ce am de făcut să îndrept lucrurile”. Gata cu „îmi cer scuze” sau „iartă-mă”, căci vorbele astea, sincer, nu au valoare în fața unei femei supărate care te iubește și se așteaptă la mai mult de la tine.

De ce să nu iei în serios fiecare ceartă

Femeile pun suflet în relație și nu doar atât, pun de regulă mai mult suflet în orice. Se dedică, se strofoacă, se luptă să le iasă bine sau așa cum vor ele anumite lucruri. Iar atunci când văd că se luptă cu morile de vânt, pleacă. Asta nu face bine unui bărbat, mai ales dacă le iubește. 

Așa că, dragi bărbați, nu fiți ca niște mori de vânt! Faceți ceva să vă schimbați, măcar un pic, cât să nu mai creați motive de supărare pentru iubitele voastre. E clar că mereu vor fi, o femeie e imprevizibilă chiar și după 10 ani de relație (16 ani am împlinit recent de când sunt cu Ela). Am învățat atât de multe de la ea și încă învăț. Am conștientizat amândoi, de mult, că suntem oameni diferiți, deși formăm un cuplu, și avem interese și preocupări diferite. Avem program diferit de lucru, avem rutine diferite și chiar unele hobby-uri diferite. E nor-mal! Doar nu trebuie să facem mare tam-tam din asta. Contează ca să nu lăsăm diferențele dintre noi să ne calce pe picioare, să le înțelegem și să lăsăm loc pentru ele, ca să nu influențăm fericirea celuilalt. Doar nu vrem să ajungem la despărțire și să ne ignorăm soțiile, așa cum scria Ela în articolul cu semne că vrea să scape de tine.

Așa că, de-asta să nu iei în serios fiecare ceartă, e ca și cum un căpitan de vapor ar lua în serios fiecare val, sau un șofer de tir ar lua în serios fiecare groapă. Certurile sunt normale, mai ales să apară, important e cum se termină și cât de repede!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *