Idei pentru o lună de miere diferită

Țin minte că, înainte să am nunta cu Ela, toată lumea ne zicea să plecăm undeva, nu contează unde, doar să plecăm în luna de miere. Așa că am stat noi să căutăm câteva idei pentru o lună de miere diferită, nu voiam pur și simplu să plecăm și atât. Și voi împărtăși cu tine aceste idei, care sper să te inspire dacă și tu vrei altceva.

O să vorbim și despre destinații pentru luna de miere, dar și despre idei de a face altceva decât a călători pur și simplu. Căci asta e una din cele mai faine tehnici de cucerire a femeii, chiar și a soției: să vă simțiți minunat în luna de miere.

Idei pentru luna de miere

Mergeți la spa de cuplu

N-o să dau nume de locuri, pur și simplu căutați un loc unde puteți participa amândoi la spa. Există chiar pensiuni care organizează luni de miere de la A la Z: cu cine romantice, pat cu petale de trandafiri și tot tacâmul, masaj de cuplu, sesiuni de spa, jacuzzi, piscine infinity, cam tot ce vezi prin filme, se face și la noi.

Dacă vreți o vacanță relaxantă în adevăratul sens, în care să nu vă plimbați mult pe jos sub soare, spa-ul de cuplu este una din cele mai bune idei. Veți fi răsfățați în fiecare zi, și o să vă încărcați bateriile după tot stresul cu organizarea nunții.

Idei de luna de miere pentru aventurieri

De ce să vă limitați la o lună de miere cu o cazare și o mâncare bună, dacă voi sunteți munțomani? Sau dacă preferați adrenalina? Să vă dați cu parapanta, să faceți poate bungee jumping sau să mergeți într-un parc de aventură (e unul foarte fain și la Brașov), toate astea pot fi experiențe plăcute de practicat în doi. Sau dacă aveți o rulotă, de ce nu? Lună de miere în fiecare an sau mai des!

Călătoriți exotic

Ce e mai scump la o lună de miere în Puerto Rico sau Brazilia? Biletul de avion. În rest, aveți ocazia să vedeți un continent pe care cine știe când mai apucați, mai ales dacă vreți un bebe după nuntă. Sunt numeroase țări care abia își așteaptă turiștii, să îi răsfețe la maxim. Dintre ele, când am căutat cu Ela, țări exotice pentru a petrece luna de miere la preț accesibil sunt: Mexic (Riviera Maya), Tailanda, Costa Rica, Insulele Belize, Republica Dominicană, Jamaica, Indonesia (Bali), Chile.

Poate te gândești că nu ai timp și răbdare să călătorești așa departe și preferi ceva mai apropiat – uite, spre exemplu, Portugalia, Grecia, Spania, Turcia, Croația, poate chiar Austria sau Olanda. Am văzut că și Muntenegru e o destinație frumoasă, și e super accesibilă ca preț pentru noi ca români. În principiu, e vorba de preferințe: ce fel de țări ați vrea împreună (atenție, împreună) să vedeți.

Un hotel ieșit din tipare – lux sustenabil

Cum ar fi să combinați ideea de spa de mai devreme cu ideea de țară exotică? Ei bine, e și varianta să alegeți destinația pentru luna de miere în funcție de experiența de cazare. Sunt multe locuri în lume care oferă mai mult decât servicii de cazare, restaurant, spa. Sunt locuri pe care le ții minte toată viața. În plus, unele dintre ele fac parte din categoria lux sustenabil, ceea ce înseamnă că din prețul serviciilor oferite ei alocă o parte pentru susținerea comunității locale. Cum ar veni, călătorești și faci un bine.

Unul din aceste locuri care mi-a rămas în minte, ca idee pentru luna de miere, este Kruger Shalati, din parcul Kruger, Africa de Sud. E un hotel construit într-un tren, situat pe un pod, deasupra râului Sabie. Imaginează-ți să stai în ciubăr, pe pod, în timp ce sub tine se scaldă rinocerii în râu. Să te trezești dimineața cu o cămilă care te așteaptă să explorezi parcul. Mi s-ar părea wow să merg acolo, chiar și în afara lunii de miere!

Alt exemplu care-mi vine în mine e hotelul din rezervația Bawah, din Indonezia. Aici, te simți ca-n paradis: ai cazare la bungalou deasupra apei, stai pe o insulă cu plaje cu nisip alb și apa cristalină pe care o vezi în fiecare zi. În plus, zona are facilități de lux, preparate culinare de excepție și servicii de spa impecabile.

Turul Europei sau al României

Una din cele mai la îndemână idei pentru luna de miere este să vă urcați în mașină și să plecați. Pur și simplu. Nu vă faceți griji cu cazarea, puteți rezerva din mers, aveți net pe telefon, e tot ce trebuie. Eventual, ca să fie totul organizat, stabiliți un traseu înainte de plecare – să zicem că luați capitalele Europei din apropiere. Spre exemplu, plecați de la București spre Sofia, apoi Skopje, și mergeți spre Podgorica (asta e-n Muntenegru). Sau, traversați țara (bine, depinde de unde plecați) și mergeți spre Budapesta, Bratislava și Viena (că sunt aproape).

Prin țară, alegeți o regiune și traversați-o. Să vedeți ce bine vă prinde un astfel de road trip. Eu cu nevastă-mea ne distrăm la maxim, ascultăm muzică, mai cântăm, spunem bancuri, ne oprim să facem poze. Luați de exemplu zona Moldovei și vizitați tot ce se poate pe acolo. Sau Transilvania. Depinde ce vă place, ce vă atrage. Mai e și varianta să profitați de tur, dar să ajungeți în Delta Dunării, una din cele mai frumoase destinații pentru luna de miere, după părerea mea. Ce să mai, cerul este limita!

Călătoriile sunt unul din cele mai importante secrete pentru o relație fericită. Nu stați în casă după nuntă. Ai și alte idei pentru luna de miere ca să o faci diferită? Mi-ar plăcea să le împărtășești cu noi, ca să ajutăm cât mai mulți cititori!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *