Idei inedite pentru a o cere în căsătorie

Aveam 31 de ani când am cerut-o în căsătorie pe Ela și eram copt de emoții. Era chiar de ziua ei, sărbătorea 23 și finalul facultății. Îți dai seama ce-a fost acolo, chef cu toți prietenii, eu eram singurul „intrus” cu diferență de vârstă, de opinii, de muzică. Ce să mai, am tremurat că voiam să o cer în public, în fața tuturor. Să-i pun inelul în tort și, când avea să taie prima felie, să dea de el. Astea erau, la vremea aia, idei inedite de a o cere în căsătorie. 

Totuși, nu am mai făcut așa. Am fost realist, mai bine să joc la sigur decât la risc, să-i stric și aniversarea, și cererea. Am făcut calcule, doar sunt inginer, și mi-am dat seama că era mai sigur să o cer când o prindeam singură. Noroc că era un balcon mare unde ieșea ea uneori să ia aer și am prins-o odată singură, fără colegi care să fumeze. Și m-am pus în genunchi, s-a speriat prima dată, credea că mi-e rău și am căzut. Cel puțin, arătam de parcă mi-ar fi fost rău, dădusem pe gât două shot-uri de tequilla ca să-mi fac curaj. Și mi-am făcut, i-am dat inelul și a izbucnit în lacrimi. Am întrebat-o „Vrei să fii familia mea?”. A zis un mare „Da” și de atunci, seara a fost magică. Am dansat până dimineață și am făcut dragoste la răsărit.

Alte idei inedite de a o cere în căsătorie nu ai?

Hei, ba da, dar credeam că te interesează cum am cerut-o eu pe Ela. Sau poate asta trebuia să scrie ea? Cine știe, poate-ți zice și ea la un moment dat, perspectiva ei. A mea a fost cu emoții de m-am c***t pe mine.

Alege tematica ei preferată

Poate tu crezi că o cerere în căsătorie este pentru cuplu, însă de fapt este pentru ea. Adică, mereu cererea trebuie inițiată de bărbat și organizată de el. Așa că, dacă ei îi place Crăciunul, Parisul, Harry Potter, consola PS5 sau muzica rock, organizează cererea în funcție de asta. Cum adică, n-ai idei?

Dacă îi place Crăciunul, doar nu o ceri de Paști. Faceți voi o seară romantică de Crăciun, lângă brad, cu toată casa împodobită, cu lumânări și cadouri și spune-i că ai un cadou de care ar putea fi interesată. Hei, ăsta poate fi un cadou cu care cucerești o fată. Împachetează inelul într-o cutie de cadou și îngenunchează când ajunge la el. Sau dacă îi place Harry Potter, organizează-i o petrecere tematică, în care prietenii voștri comuni se îmbracă. Ce dacă nu aveți prieteni comuni care pot să vină? Vă petreceți doar voi doi și vă costumați! Atât timp cât vrei să-ți petreci toată viața cu femeia asta, înseamnă că deja ați mai făcut petreceri în doi, că vă simțiți atât de bine unul cu celălalt încât restul nu mai contează. Dacă îi place PS5 pune-i inelul într-o cutie de consolă. Nu contează că sunteți doar voi acasă sau doar voi în Paris sau doar voi pe lună, contează să fiți 100% unul cu celălalt, să trăiți momentul. Nu mai amâna, cu cât o vei face, cu atât te vei simți mai puțin pregătit.

Cerere în căsătorie la un concert

Ideea asta mi-a venit mai demult doar că n-am avut eu cum s-o pun în practică. Dacă sunteți amândoi la un concert – preferabil formația ei preferată sau a amândurora, complotează puțin cu organizatorii, de regulă sunt deschiși să facă treaba asta. Mai ales dacă sunteți la un festival, cu atât mai mult i-ar ajuta și pe ei să se promoveze mai bine. Vorbește cu ei să anunțe pe scenă că ai un mesaj pentru ea. Dacă se poate să te invite pe scenă să o ceri în public, dacă nu ai trac să faci treaba asta, ar fi cu adevărat genial. Ca-n filme, pot spune.

Simplitatea: locul în care v-ați sărutat prima dată

Dacă țineți amândoi la acel loc, atunci acolo să fie. Are o semnificație aparte, cu siguranță. Eu cu Ela avem un loc, în oraș, unde ne-am sărutat prima dată, e intrarea într-o clădire de birouri. Dar nu contează, era noapte, ploua, și am profitat de moment. Atunci și acolo a început relația noastră și ar fi fost mișto și romantic să o cer fix acolo, la aceeași oră la care am avut primul sărut. 

Scrie pe o pancartă

Cred că modul cel mai ușor ca să dai greș cu asta ar fi să scrii mare „Vrei să fii soția mea?”. E cel mai clișeic mesaj, în opinia mea, așa că dacă tot scrii undeva să vadă toată lumea, măcar pune ceva creativ și sugestiv, gen „Vrei să mă însoțești pe drumul vieții”? Bine, nu neapărat asta, sigur găsești tu.

Treaba e să ai prieteni care țin o pancartă pe care scrie asta, și în timpul unei plimbări prin parc să vină să vă înconjoare cu mesajul. Sau să afișezi întrebarea pe blocul de vis-a-vis cu un proiector, nu s-ar supăra nimeni. Sau comandă un billboard dacă ai bani. Scrie pe nisip cu un băț când vă plimbați pe plajă, dar să se vadă clar. Ideea e să vadă mesajul și, cum îl vede, să pleci genunchiul. De aici chiar poate începe relația voastră.

Dacă mai cauți idei de cerere în căsătorie

Sfatul meu e să nu mai cauți. Pe net sunt o groază, însă majoritatea sunt clișeice. Și ce am scris eu mai sus, poate tu consideri clișeic. E treaba ta. Așa că, să nu mai picăm din clișeu în clișeu, sfatul meu cel mai de preț ar fi următorul: tu îți cunoști cel mai bine partenera. Așa că nu sta să cauți idei care poate ei nu-i plac, creează tu un scenariu în funcție de ce-i place ei și ce o face să se simtă confortabil. Până la urmă, nu ești obligat să faci ceva desprins din filme, dacă ei nu-i va pica bine. Ține minte, cererea e pentru ea, nu pentru tine. Tu doar speri să zică „Da”, dar asta poate depinde și de modul cum o ceri. 

Tot ce contează este, în primul rând, să o simți că e pregătită. Să nu transformi cererea într-un moment sec dacă o întrebi cu ceva timp înainte direct dacă e pregătită sau dacă se așteaptă. Să nu o faci să bănuiască momentul cererii, cel mai frumos e să fie surpriză, să fie spontan pentru ea, și să fie pe placul ei. Gândește-te bine la asta, la ce-i place ei cel mai mult și, crede-mă, din toate ideile inedite de a o cere în căsătorie pe care le găsești pe net, arată-i cât de bine o cunoști. Va aprecia ceva original, personalizat pentru ea, mult mai mult decât o idee „romantică”, dar luată de pe net.

Te invit să citești pe tema asta și continuarea, articolul „Cum o ceri în căsătorie ca să uiți de clișee”.

La un „Da” cât mai mare!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *