Hiperexcitabilitate sexuală: e prea mult ce simt?

Știu că circulă mult vorba aia că femeii nu-i place sexul și că nu simte ce simte un bărbat. Păi, cu siguranță nu simte același lucru. Dar și nouă ne place sexul, contrar a ceea ce cred unii. Și uneori ne place atât de mult că ajungem la hiperexcitabilitate sexuală.

Sigur ai mai auzit despre asta, iar la femei se mai aude și de nimfomanie. Nu e același lucru, pentru că nimfomania e o tulburare destul de mare. Și hiperexcitabilitatea există și la bărbați. Doar că se manifestă sub formă de ejaculare precoce.

Ce este hiperexcitabilitatea sexuală

În primul rând este o problemă. Care se manifestă printr-o sensibilitate foarte mare a sistemului nervos periferic. Astfel, orice stimul te excită foarte tare și simți nevoia să faci sex întruna. Cred că mulți s-ar gândi „Ok, și ce e rău în a face sex?”.

Păi nu faptul că vrei să faci sex ar fi problema, ci cât de des. Pentru că ești foarte ușor excitabil, orice îți creează erecție, chiar și filmele pentru adulți nu atât de bune. Chiar și un gest simplu ar partenerei sau o privire mai intensă.

Hipersensibilitatea sexuală te afectează din punct de vedere fizic, dar și al relației. Nu e tocmai potrivit să faci sex atât de des, pentru că organismul are nevoie de repaus. Și chiar și partenerul sau partenera.

Femei vs. Bărbați: cine și cum simte hiperexcitabilitatea sexuală?

E valabilă pentru ambele genuri. Fie că ești bărbat sau femeie, hipersensibilitatea poate să apară la oricine. Doar că se manifestă diferit. De exemplu, femeile simt nevoia întruna să facă sex și să aibă orgasme peste orgasme. Și pentru că organismul feminin permite asta (norocoasele de noi 🙂 ), din exterior pare să nu fie o problemă.

Însă corpul obosește și se instalează oboseala sexuală. Fluxul sanguin crește foarte mult și ar putea apărea probleme destul de mari. Și nici bărbații nu sunt scutiți de excitabilitatea crescută. Sunt și ei foarte sensibili și se excită ușor, însă mai au o problemă: ejaculează prematur.

Hiperexcitabilitatea sexuală la barbati cauzeaza ejacularea precoce

Sunt atât de excitați încât ajung la orgasm imediat și ejaculează pe măsură. Iar asta afectează calitatea vieții sexuale. De asta Vali tot ia pastile de potență; ca să scape de disfuncții erectile.

Ejaculez prea repede: sunt hiperexcitat?

Păi, cam asta e problema la bărbați. Ejacularea prematură apare pentru că ești prea sensibil și prea excitat. Deci nu mai ai mult până la ejaculare, iar actul durează puțin. Mai poți ejacula precoce dacă nu te masturbezi corect. Vali și-a dat seama relativ târziu că nu se masturba corect și a fost nevoie de mult antrenament.

Vali a avut o perioadă în care voia non-stop să facem sex și bineînțeles că așa am și procedat. Doar că el se frustra că nu putea rezista mai mult. A încercat tot ce putea pentru a nu mai ejacula atât de rapid, tot felul de exerciții pentru tratarea ejaculării precoce, chiar și exerciții Kegel și tehnica start-stop.

Am încercat chiar și abstinența în cuplu pentru o perioadă mai lungă, astfel încât corpul lui să nu mai transmită nevoia de sex. Nu a mers grozav nici asta, așa că am rămas la ideea de pastile pentru potență.

Vreau să fac sex întruna: e din cauza hiperexcitabilității?

Ca femeie, auzi numai lucruri bune despre „una care vrea sex întruna”. Dar vorbim aici despre o dereglare hormonală și o sensibilitate mult prea mare. Nu am experimentat chestia asta, din fericire. Maximul a fost să vreau runda 3 cu Vali.

Însă am o prietenă care a avut o perioadă de genul ăsta. Mi-a spus că simțea întruna nevoia să se tăvălească cu soțul ei și să aibă orgasm după orgasm. Inițial a fost ok și soțul ei chiar îi făcuse pe plac. Da’ săracul deja nu mai putea. El era obosit și ea mai voia.

Încercase el să îi facă oral sau să se joace cu mâna, însă ea nu mai putea ajunge la orgasm. Încă era excitată, dar nu mai putea să simtă plăcerea. De ce? Pentru că organismul ei era obosit de la atât de mult estrogen.

Hiperexcitabilitatea sexuală la femei

Devenise deranjant pentru ea și chiar frustrant că era încă excitată și nu putea să aibă orgasm. Ba mai mult, îi bătea inima foarte tare și începuse să se sperie. Fluxul sanguin era atât de crescut că simțea că amețește și că îi țiuie o ureche.

Hiperexcitabilitate sexuală: cu ce o tratezi

Așa cum există, de exemplu, fructe cu efect afrodiziac, există și anafrodiziacele. Adică plante cu scopul de a inhiba apetitul sexual. Și probabil că primul lucru care îți vine în mine e mitul cu ceaiul de tei pentru potență.

Însă sunt alte plante care au efectul de relaxare al libidoului. De regulă, vorbim despre plante bune pentru relaxarea sistemului nervos, precum valeriana sau menta. Și dacă ești fan țigări, să știi că fumatul scade libidoul, la fel și berea.

Vali a fost atent cu masturbarea și am alternat cu perioade de abstinență controlate. În plus, a tot luat pastile de potență și o duce chiar bine cu ele. Până am găsit ce are rezultate bune pentru el, a durat ceva. Unele pastile nici nu-și mai făceau efectul la a doua utilizare.

Și nici nu ne place ideea de medicamente, așa că ne-am aliat cu mierea pentru potență ca să nu simtă Vali reacții adverse. Am făcut cu soțul meu un top cu cele mai bune pastile pentru potență dacă vrei să vezi ce a luat Vali și a mers bine. Tu ai încercat vreunul dintre produsele astea?

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *