Ce este frica de impotență și cum te lupți cu ea

Relația cu Vali m-a trecut prin toate stările posibile. Și am experimentat cam orice se poate, de la iubire pătimașă și până la gelozie distrugătoare. Dar, am reușit să trecem cu bine peste toate episoadele mai puțin plăcute.

Care a fost răspunsul sau rețeta câștigătoare? Aproape de fiecare dată: comunicarea. Și susținerea reciprocă.

Țin minte și acum momentele delicate în care Vali a avut probleme cu potența. Ejacularea precoce i-a dat viața peste cap. Și a fost foarte aproape de o depresie severă precum și de decizii care ne-ar fi putut duce către divorț. Pentru că frica de impotență este cel mai rău lucru care i se poate întâmpla unui bărbat, oricât de puternic ar fi el.

Ce este frica de impotență

Frica de impotență are o explicație extrem de simplă. Nu, frica nu este același lucru cu realitatea.

Vali a avut frică de impotență dar asta nu înseamnă că nu mai putea să aibă o erecție. Era potent, doar că această frică îl făcea să nu își mai dorească relații intime.

Așa că, frica de impotență poate avea o relație de sinonimie cu anxietatea de performanță sexuală. Și este puternic înrudită cu problemele psihologice date de disfuncțiile erectile.

Să ai frică de impotență este gândul mereu prezent cum că viața ta sexuală s-a sfârșit. Nu vei mai putea face sex niciodată. Nu vei mai avea o relație stabilă și femeile vor fugi din viața ta.

Încrederea e la cote minime, treci prin stări depresive, insomnii și devii obsedat de tot ce înseamnă remedii minune pentru impotență și disfuncții erectile.

Frica de impotență devine, așadar, frica de sex. O frică de a avea o viață normală. Eșecul e mereu prezent în viața ta.

Cum debutează frica de impotență

La Vali totul a pornit ca o aparentă situație amuzantă. Eram foarte înfierbântați, după o ceartă, și am ajuns în dormitor. Ne-am dezbrăcat rapid, eu eram udă toată și voiam atât de mult să îl simt în mine. Însă, de cum i-am atins penisul a ejaculat. Din senin, fără ca nimic altceva care să anunțe momentul.

Ne-am amuzat pe seama experienței. Însă, pe măsură ce zilele treceau Vali nu se mai atingea de mine. Și evita fiecare moment de intimitate.

Cu greu mi-a mărturisit că îi e frică că se va întâmpla din nou. Era foarte stresat, supărat tot timpul. Se gândea la asta mereu. Când am ajuns în pat, nu a mai putut avea erecție. Și când a avut, a ejaculat direct.

Firca de impotență era instalată. Depresia se contura și disperarea noastră creșterea din ce în ce mai mult. Relația, și așa greu pusă la încercare, se clătina. Eram disperați.

Vali a fost la doctor, a luat Cialis. S-a simțit mai bine, însă tot trăia cu frica în sân. A trecut și pe la psiholog și, încet încet a început să se documenteze. Să citească cărți de specialitate și să se inspire din experiența celor care au trecut printr-o experiență similară.

Din acel punct situația noastră s-a mai îmbunătățit. Am învățat din nou ce înseamnă iubirea, suportul reciproc, precum și plăcerea pe care ne-o oferă sexul.

Cum tratezi frica de impotență

Cum tratezi frica de impotență?

Cu multă răbdare și cu dialog. Prin susținere. Ești mereu alături de el. Și încerci orice pentru a-l face fericit și liniștit.

Îl susții pentru a-și schimba stilul de viață. Să fie mai odihnit, mai relaxat. Să facă sport regulat și să renunțe la vicii. Să includă în alimentație fructe, legume, sucuri și alte alimente cu efecte afrodiziace.

Învățați împreună exerciții pentru:

După multă muncă Vali a început să capete control pe ejaculare. Să trateze ejacularea precoce, să obțină erecții tari și să reziste mult în timpul sexului. Nu o să te mint. E foarte mult de muncă.

L-au ajutat și suplimentele naturale pentru potență. Folosite ca soluții rapide care să îl facă să uite de frica de eșec și de impotență. Pe blogul nostru îți recomand să citești:

Cum continui să ai o viață sexuală activă și sănătoasă

Chiar și acum, după atâta timp, sunt momente în care citesc disperarea pe fața lui Vali. Și sufletul meu se rupe. Dar sunt acolo pentru el.

Încă face exercițiile amintite. Avem o viață mult mai echilibrată și ne bucurăm de toate momentele de intimitate pe care le avem. Ne iubim atât de mult încât nu cred că am putea să continuăm unul fără altul.

Vali încă mai ia suplimente atunci când anxietatea își spune cuvântul. Folosim doar produse naturale, sigure pentru sănătate. Ți-am vorbit despre ele în clasamentul cu cele mai bune pastile pentru potență.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *