Bărbatul de lângă tine este oglinda ta

Oare ce am făcut să-l merit pe Vali? Dar dacă mă gândesc mai bine, ce a făcut și el pentru a mă merita? Însă, într-o relație nu există loc de lupte de orgolii și egocentrismul, gelozia și încăpățânarea trebuie lăsate la ușă.  

Așa am ajuns amândoi la concluzia că unul fără celălalt suntem incompleți, iar împreună formăm un perfect imperfect.

Dar asta nu înseamnă dependență, văd tot mai des disperarea asta să te agăți de cel de lângă tine de parcă ar fi singura portiță de salvare. Fetelor, există și alte variante ce nu presupun pierderea personalității pe traseu. 

Deci cum am devenit eu femeia de care are nevoie soțul meu?

Înainte de a te hotărî că vrei să fii femeia pe care o prețuiește orice bărbat, ai grijă să fii cea pe care o respectă chiar partenerul ei. Doar dacă nu vrei să fii un lacăt descuiat de prea multe chei. 

Dar să revenim la subiect. La fel cum funcționăm și noi, și ei și-au făcut un set de calități pe care le apreciază la o posibilă prietenă/ iubită/ soție. 

Rămâne întrebarea dacă te încadrezi în tipar. Ei bine, o să fii uimită să afli, că toate „pretențiile” sunt lăsate în umbră pentru câteva esențiale.

Arată-i înțelegere

Ai grijă, asta nu înseamnă o toleranță nemărginită la toate șosetele uitate prin casă, la hainele murdare lăsate deasupra coșului de rufe sau lenea manifestată în repetate rânduri cu privire la treaba făcută în casă. Ci demonstrează-i că înțelegi momentele când vine obosit de la muncă, sau când trebuie să plece în delegații, când nu te sună atât de des pe cât vrei. Pune-te și în locul lui și acordă-i spațiul de care are nevoie. Și crede-mă pe cuvânt încă nu s-a inventat bărbatul care să spună că-și bagă picioarele, el vrea să plece de lângă partenera lui pentru că e prea înțelegătoare. 

Ai încredere

Știi mai sus când ziceam că gelozia nu face casă bună? Rămân în aceeași poveste și îți mai spun că încrederea contribuie enorm la funcționarea unui cuplu. Gândește-te așa, ție ți-ar plăcea să fii mereu bombardată cu întrebări și să nu ți se respecte intimitatea? La un moment dat te-ai plictisi de explicații de căutare de dovezi și îți vei vedea de drum. Așa e cazul cu toată lumea. Atunci când se clădește un cuplu, dacă este comunicare și sinceritate de la bun început, fiecare va simți că celălalt l-a ales pe el și doar pe el. Eu am învățat asta pe pielea mea, prin metoda cea mai dură, despărțirea. La mine a fost cu noroc, urmată de o împăcare ce ne-a consolidat și mai mult. Dar nu toate relațiile sunt la fel, așa că, de ce să riști fericirea voastră pentru mofturi inutile?

Iubește-i vulnerabilitatea

Bărbații sunt sceptici când vine vorba de a-și arăta sentimentele. Cel mult unii mai bombăne un „te iubesc” șuierat, ca un strănut involuntar. Mai mult decât atât, ei vor să pară mereu masculii alpha care nu au probleme, când de fapt suferă în tăcere. Și revenim la punctul 1. Înțelege-i momentele prin care trece, fii acolo pentru el, încurajează-l și dă-i încredere că totul va fi bine. Adu-i un zâmbet pe chip și vei deveni îngerul lui păzitor. Și cine ar putea să-ți reziste?

Găsește un echilibru între carieră și viața de familie

Știu, ai muncit din greu să ajungi să ai cariera de acum. Și mai știu și că te simți copleșită de responsabilitățile ce țin de muncă, apoi în mintea ta se derulează zeci de chestii pe care trebuie să le faci acasă, iar vasele din chiuvetă par să-și creeze un turn doar al lor. Dar asta nu ar trebui să te împiedice să mai spui o vorbă bună celui care te iubește. Demonstrează-i că în ciuda a tot și toate, el rămâne pe primul loc. Oferă-i certitudini și vei avea un bărbat care nu se va mai dezlipi de tine.

Fii sigură pe tine

Da, e adevărat și noi femeile avem multe momente de slăbiciune, poate prea multe. Acționăm impulsiv și de cele mai multe ori regretăm ce spunem la nervi. Siguranța nu înseamnă că nu ai voie să fii vulnerabilă, ci dimpotrivă, să găsești un echilibru. Cu cât încerci mai mult să fii perfectă cu atât mai mult vei eșua. Iar la polul opus, cu cât pari mai prințesă neajutorată, cu atât te victimizezi și pari prea agățătoare. Și în plus, e și firesc. Pentru a putea iubi și sprijini pe cineva trebuie să fii tu însăți în armonie cu tine. Îți recomand și yoga pentru asta, partenerul tău îți va mulțumi din mai multe puncte de vedere…

Emană feminitate

Te gândești cum reușesc acele femei care par să-i joace pe partenerii lor pe degete cum vor? Nici măcar nu depun efort și li se aduce totul la picioare. Ei bine, ele nu sunt diferite de tine. Și tu poți face aceste lucruri, dar trebuie să scoți de la naftalină puterea feminină. Exact. Este ceva ce găsești în interiorul tău, vorba românească, pune pe masă ce ai prin casă și faci ospăț. 

Tot așa și către inima unui bărbat. Fii tu însăți, elegantă, cochetă, jucăușă, dar pătimașă. 

Joacă-te cu senzualitate și arătă-i disponibilitate. Bărbații nu vor sex zilnic, dar vor să știe că îl pot avea. Dacă pentru noi cuvintele mângâie, atingerile sunt călcâiul lui Ahile pentru ei. 

Dar cel mai important, fii naturală și păstrează-ți răbdarea. 

Arată-i în fiecare zi că tu ești femeia de care s-a îndrăgostit și de care merită să se reîndrăgostească pe parcurs. 

Acceptă-l așa cum este și nu încerca să-l schimbi, susține-l și iubește-l în orice moment. 

Fii femeia de care are nevoie partenerul tău!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *