Fantezii sexuale și cum le discuți cu partenerul de cuplu

Vorbesc deschis cu Ela, soția mea, și mă bucur că putem să ne spunem orice. Chiar dacă aveam rețineri la început, știm amândoi că putem avea încredere unul în celălalt. Și ne-am demonstrat asta chiar și când am vorbit despre fantezii sexuale.

Nu mi-a fost chiar ușor să îi povestesc Elei despre fanteziile sexuale pe care le aveam. Poate pentru că mi se păreau ieșite din comun. Sau pur și simplu nu știam cum va reacționa când le va auzi. Însă mi-am luat inima în dinți și i-am explicat ce gânduri aveam.

Sunt de părere că e important să vorbești cu partenerul despre ce așteptări de la sex ai sau ce îți place și ce nu. E mult mai ușor pentru fiecare dintre voi să se simtă bine, să fie în largul său și să se bucure de senzații.

Fantezii sexuale și cum să le discuți în cuplu

Intervine rușinea atunci când te gândești să îi explici partenerei tale că ai văzut ceva în filmele pentru adulți și ai vrea să încerci. Te gândești că poate reacționează mai puțin plăcut sau că te va privi altfel.

De asta, eu și Ela am încercat mereu să înțelegem și să căutăm sens în ceea ce ne spune celălalt. Fără să judecăm, fără să ni se pară penibil, dubios sau nepotrivit. Am ajuns la asta după ce eu i-am spus Elei că aș vrea să o văd făcând sex cu alt bărbat.

Nu e nevoie să mai menționez că nu a primit vestea prea bine. Era o fantezie de-a mea, nu prea mult cugetată și nu m-am gândit că ar deranja-o. Asta pentru că fiecare ne raportăm diferit la lucruri.

Dar după ce am stat de vorbă, ne-am oferit încredere că ne putem spune fanteziile. Așa a venit și ea să îmi spună că avea fantezii cu a fi dominată.

Am fantezii sexuale ieșite din comun: ce să fac?

Ela mi-a spus că fantezia mea era neașteptată, având în vedere că suntem într-o relație monogamă. I-am explicat că sexul în trei nu ține neapărat de relațiile poliamoroase. Dar având în vedere că nu suntem confortabili în a ne ști partenerul în alte brațe, sexul cu alții pare o idee cam rea.

Eticheta de „prea mult” sau „ieșit din comun” diferă de la om la om. Însă fanteziile periculoase sau care se îndepărtează de aria sexuală sunt cam mult. Cred că dacă te excită gânduri care în mod normal nu ar fi tocmai sexuale, asta e limita. Nu înseamnă că suferi de comportament sexual compulsiv, însă e bine să vorbești cu un specialist.

Unele porniri pe care le avem pe partea sexuală nu sunt tocmai „ideile noastre”, ci au o altă origine.

Recomandări și cum gestionezi fanteziile sexuale

Atunci când vrei să pui în practică o fantezie sexuală, cu siguranță ai nevoie de acordul partenerei. Nu este plăcut să te trezești că cel de lângă tine face un lucru cu care tu nu te simți confortabil.

Indiferent ce fantezii sexuale ai, merită să le discuți și să le pui în practică, într-un mod cât mai plăcut și mai sigur pentru amândoi. Este important să vă simțiți bine și să aveți încredere unul în celălalt.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *