Ejacularea nocturnă. De ce apare și cum să nu o mai pățești

Știu că am tot povestit aici pe blog foarte mult despre ce am mai făcut eu cu Ela prin dormitor, însă mi-am dat seama de un lucru. Nu am vorbit despre aspecte ale vieții sexuale personale. Tocmai de asta îți spun astăzi despre ejacularea nocturnă.

Am văzut tot felul de mituri și informații false despre asta și cred că e cazul să explic mai detaliat. Pentru că e o discuție pe care tatăl meu a abordat-o cu mine când eram puștan. Printre altele, am vorbit și despre asta. Și știu că sunt mulți cei care nu au avut parte de un adult cu care să discute.

Eu vreau să pot fi aproape pentru fiul meu și să simtă că îmi poate spune orice. Dar asta când va veni momentul. Până atunci, îți povestesc în articolul de azi tot ce trebuie să știi despre ejacularea nocturnă.

Ce este ejacularea nocturnă și când apare?

I se mai zice și poluție și se referă la o scurgere spontană a lichidului seminal la bărbați. Bineînțeles, în timpul nopții. Există și termenul de vis umed, care face referire la faptul că visezi chestii erotice și te exciți așa de tare că îți dai drumul.

Nu e greșită abordarea, însă ejacularea nocturnă nu apare doar în cazul viselor sexuale. Scurgerile apar spontan, fără stimulare, în două cazuri:

  • În adolescență, înainte de începerea vieții sexuale;
  • După perioade îndelungate de abstinență.

Așadar, dacă tu nu faci sex și nici nu te masturbezi, licidul seminal se elimină prin poluție. Care, apropo, poate apărea la orice vârstă după pubertate. Deci nu contează că ai 20 de ani sau 45.

De ce ejaculezi noaptea în somn

După cum spuneam, poți să simți o senzație de excitare din cauza viselor erotice și așa să ejaculezi. Sau pur și simplu, organismul tău are nevoie să elimine sperma acumulată. Practic, scurgerile sunt și o metodă de eliminare a stresului sau chiar a tensiunii sexuale.

Ce trebuie să știi este că ejacularea nocturnă este normală. Este un proces sănătos de curățare al organismului. Iar când experimentezi așa ceva, ai grijă foarte mare la igienă.

De exemplu, prima dată când am experimentat poluția dormind cu Ela, trebuie să recunosc că m-am simțit rușinat. Mă gândeam că o să-și facă păreri ciudate despre mine. Că cine stie cum sunt, că nu mă pot abține. Dar oricum astea erau în capul meu, îți dai seama.

Ea nu văzuse inițial pentru că dormeam pe spate, iar tot ce am pătat erau pantalonii de pijama. Și-a dat seama totuși, atunci când m-a văzut venind de la baie într-o pereche de boxeri. A fost grijulie și m-a făcut să mă simt relaxat în legătură cu situația. M-a înțeles și asta a însemnat mult pentru mine.

Nu mai știu dacă visasem ceva erotic sau nu, dar cu siguranță trecuse ceva timp decât nu mai făcusem sex. Și nici nu mai știu dacă pe atunci luam pastile de potență.

Apropo, poți citi pe blog despre câteva pastile de potență: păreri Maraton Forte, păreri Tianli, păreri Levitra.

Există motive de îngrijorare pentru ejacularea nocturnă?

În mod normal, nu. Cum spuneam, ejacularea nocturnă e absolut normală la toți bărbații. În schimb, aș avea motive de îngrijorare dacă în perioada pubertății nu se manifestă scurgerile. Pentru că înainte de a începe viața sexuală, libido-ul bărbaților este crescut. Și la fel este și sensibilitatea la tot felul de stimuli sexuali.

Practic, este natural să ai poluție dacă nu și-ai început viața sexuală. Și în ceea ce privește adulții, e mai puțin probabil să ejaculeze nocturn dacă sunt activi sexual. Așadar, m-ar îngrijora o viață sexuală activă și episoade dese de scurgeri nocturne. Pentru că asta ar putea avea legătură cu ejacularea precoce.

Vezi păreri uPotent pentru ejacularea prematură.

Și eu mă confrunt cu disfuncția asta erectilă, însă ejacularea nocturnă o experimentez după perioade în care nu fac sex cu Ela. De exemplu, cât era ea însărcinată am avut poluție.

În rest, dacă nu ai probleme de genul, ejacularea nocturnă e normală. Însă îți recomand să îți faci un control de rutină la medicul urolog sau la cel androlog ca să te convingi.

Ejacularea nocturnă: cum să nu o mai pățești

Nu e ceva ce poți controla pe moment. Adică nu ai cum să te trezești înainte să îți dai drumul și să te abții. Că dacă era așa ușor, nu mai exista nici ejacularea precoce, nu? Ce poți face, însă, ca să nu mai experimentezi poluția așa des este să ai grijă de activitatea sexuală.

Dacă nu ești activ, îți recomand să nu te grăbești în a face sex. Mai degrabă află cum să ți-o faci singur corect și vezi diferite tehnici de masturbare ca să elimini lichidul.

Iar dacă ți-ai început viața sexuală, încearcă să comunici cu partenera și să vedeți ce puteți face ca să vă reglați activitatea din pat. Este important să vă înțelegeți și să găsiți o cale de mijloc. Poate vă gândiți la câteva jocuri de rol sau poate la niște jucării.

Sau poate iei Pops ca să o surprinzi cu o erecție tare. Dar mai bine vezi clasamentul cu cele mai bune pastile pentru potență, dacă vrei să o dai pe spate.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *