Mai ejaculezi după vasectomie?

După mai multe relații toxice, mă bucur să pot spune că în căsnicia pe care o avem, eu și Ela am făcut lucrurile așa cum ne-am dorit. Ne-am căsătorit când am considerat potrivit, iar copilul a venit la momentul ideal. Și pentru că suntem mulțumiți de ceea ce avem, am luat în calcul să nu mai facem alți copii. Iar prin metodele despre care am discutat, a venit vorba și despre vasectomie.

Ela, nevastă-mea ia de ceva timp anticoncepționale pentru că a avut probleme în ceea ce privește menstruația și nu reușea nici cum să le rezolve în alte feluri. S-a dus la medic și i-a prescris exact ceea ce avea nevoie. Din fericire, pastilele au ajutat-o și nu a resimțit efecte adverse puternice.

Însă vreau să vorbim astăzi despre vasectomie și ce este ea, pentru că mi se pare important să discuți cu partenera despre planificarea familială dacă vreți copii.

Ce este vasectomia și ce presupune

Din câte am citit și am mai auzit și eu, vasectomia este o procedură contraceptivă aplicată bărbaților. Scopul ei este acela de a împiedica apariția unei sarcini neprevăzute și presupune întreruperea canalelor seminale din scrot. Practic, îți leagă canalele astfel încât să nu mai elimini spermatozoizi.

Sunt foarte multe metode contraceptive pentru femei, însă la bărbați putem vorbi despre vasectomie și prezervativ. Și partea mai puțin bună la femei este că metodele contraceptive sunt predominant pe bază de hormoni care le dereglează. Cum spuneam, Ela are șansa de a nu avea parte de efecte adverse.

Vasectomia nu te afectează, însă trebuie să știi că e un proces greu reversibil. Canalele sunt mici și greu de pus la loc în același fel. Operația de vasectomie nu e complicată și durează între 20 și 40 de minute. Uite și câteva lucruri pe care trebuie să le iei în considerare după operație dacă te gândești la ea:

 1. Trebuie să faci pauză de la sex cel puțin 7 zile pentru a fi sigur că rana s-a cauterizat;
 2. Evită efortul fizic pe cât posibil;
 3. Poartă lenjerie care să îți susțină testiculele pentru a nu resimți durere la fiecare mișcare;
 4. Menține curată zona genitală pentru a evita infecțiile, însă așteaptă 48 de ore înainte de prima baie.

Vasectomia la bărbați: când se face?

Nu există o limită de la care sau până la care poți face vasectomie, întrucât ea reprezintă o alegere. Totuși, medicii se feresc să facă vasectomie bărbaților mai tineri de 30 de ani. De ce? Că nu știi niciodată când apare femeia cu care vrei să faci casă și familie și tu te-ai tăiat degeaba.

Da, cum spuneam, e o alegere însă ea trebuie foarte bine gândită. De multe ori, medicii trimit acasă bărbații tineri după prima vizită în ideea că poate se răzgândesc. Dacă vin hotărâți, aia e domne’, faci vasectomie.

Cele mai frecvente motive pentru care se face vasectomia sunt:

 • Bolile ereditare la unul dintre parteneri;
 • Lipsa dorinței de a avea copii;
 • Cuplul are deja un număr de copii pe care îl consideră suficient.

Iar dacă ești sub 30 de ani și te încadrezi în lisa de mai jos, te sfătuiesc să te mai gândești la vasectomie destul de intens:

 • Ai suferit o decepție pe plan amoros;
 • Ai trecut printr-un divorț sau ești văduv;
 • Partenera sau apropiații fac presiune pe tine;
 • Nu ești sigur dacă vrei sau nu copii;
 • Nu ești sigur de stabilitatea relației.

Mai pot ejacula după vasectomie?

După cum spuneam mai sus, operația are rolul de a împiedica spermatozoizii să ajungă în lichidul preseminal pentru formarea spermei. Teoretic, nu te confrunți cu lipsa ejaculării, întrucât lichidul tot va fi eliminat, dar fără spermatozoizi.

Așadar, ei nu mai ies la lumină și sunt reabsorbiți în organism. Nu îți face griji, la bărbați care fac abstinență se întâmplă exact același lucru. Nu e periculos și nu ți se va întâmpla nimic dacă nu elimini spermatozoizii.

Vasectomia presupune legarea canalelor ce conduc spermatozoizii. Este o metoda contraceptiva pentru barbati

Totuși, trebuie să știi că după operație, va trebui să continuați să vă protejați timp de 8 – 12 săptămâni, până când te vei curăța complet. Cel mai bine este să faci teste de laborator pentru a vedea în ce măsură mai ejaculezi spermatozoizi. După ce ai ok-ul medicului, poți să faci sex liniștit.

Ce am vorbit cu Ela despre vasectomie

Am luat și noi în calcul vasectomia pentru că suntem convinși că nu vom mai face încă un copil. Dar după lungi discuții cu Ela ne-am dat seama că nu este cazul pentru că ea ia anticoncepționale și oricum nu rămâne însărcinată. Probabil că dacă nevastă-mea va renunța la pastile ne vom gândi serios la vasectomie.

Până una alta, eu iau în continuare pastile de potență pentru tratarea ejaculării precoce. Dacă nu iei încă în calcul vasectomia și vrei să ejaculezi abundent sau să reziști mai mult la sex, află care sunt cele mai bune pastile de potență.

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *