Doar prieteni sau mai mult? Cum îți dai seama ce vrea de la tine?

Crezi că vrea mai multe de la tine?

E o line subțire între prietenie și dorință ascunsă. Da, poate astăzi sunteți doar amici, dar un simplu gest sau un moment mai aparte poate trezi sentimente mult mai puternice.

Problema când vine vorba despre relații de prietenie între un el și o ea este atunci când cineva își dorește mai mult. Doar că sentimentele nu sunt împărtășite. Dacă situația nu e tratată cu maturitate și cu tact, relația de prietenie fie se răcește de la sine, fie intervine un moment penibil în care totul se strică.

Sunt însă și situații când o prietenie bună se transformă într-o relație. Relația în căsnicie și prietenia e dusă mai departe, cam cum se întâmplă în filmele romantice, siropoase și destul de clișeice. 

Să revenim la ale noastre. Crezi că te place dar nu ești sigur? Apropo de asta, află și dacă te joacă pe degete.

Cum îți dai seama dacă vrea să fiți mai mult decât prieteni

Există câteva gesturi și semne care o dau de gol că te place. Că se gândește non stop la tine și că, așteaptă doar momentul potrivit pentru a se întâmpla ceva. Sau, așteaptă să faci tu primul pas.

Chestia e că, dacă nu acționezi la timp s-ar putea să pierzi totul. Dacă momentul a trecut fie se răcește de la sine, fie își găsește pe altcineva. Doar nu crezi că te va aștepta toată viața, nu?

Uite câteva semne la care să fii atent dacă vrei să devină din amica ta, prietena ta pe bune.

Îți scrie mai mereu, din orice motiv

Știu, asta fac de obicei prietenii. Dar nu-i chiar așa.

Dacă îți scrie la orice oră din zi și din noapte și îți povestește totul despre viața ei, s-ar putea să te placă. Mai ales dacă te caută mai des decât o făcea înainte.

Sigur, fii atent și la ce îți scrie. Că dacă se apucă și-ți povestește despre alți bărbați, chiar nu e cazul să-i dai înainte.

Te atinge cu orice ocazie

O mână pusă peste a ta, o mângâiere nevinovată pe umăr sau chiar una trecută prin păr. Atingerile dese nu sunt neapărat semne de prietenie. Ci că, te cam dorește pe ascuns. Acordă atenție micilor gesturi și vezi dacă sunt îndreptate ca pentru un prieten sau dacă pot ascunde mai mult de atât.

Le povestește și altora despre tine

Sigur aveți prieteni comuni. Întreabă-i dacă vorbește despre tine. Dacă o face, cât de des se întâmplă asta?

Dacă nu se mai oprește din a te menționa înseamnă că e mereu cu gândul la tine.

Glumițe care duc spre flirt

Dacă glumele dintre voi au și un substrat romantic atunci e clar mai mult decât o relație de prietenie dintre un băiat și o fată.

Flirtul nevinovat nu-i chiar inocent. În spatele lui se ascunde, aproape de fiecare dată, o dorință arzătoare. Și o iubire care arde mocnit. Vezi să nu se stingă și să lași în urma ta doar fum.

Momentul oportun

Chiar dacă ești aproape sigur că te place, nu fă pași grăbiți. Dar nici nu aștepta prea mult.

Ai nevoie ca lucrurile să se întâmple natural, nu forțat. Cum sunteți deja prieteni, un gest necugetat s-ar putea să strice totul, chiar dacă ea te place.

Așa că, fii mereu vigilent. Stai liniștit, o să-ți dai seama când e cazul să faci un pas în direcția potrivită. Ea va fi acolo să te aștepte – o vor trăda gesturile, glasul și cam tot trupul. Îți zic, te vei prinde cu siguranță, asta dacă și tu vrei mai mult de la relația voastră de prietenie. Învață cum să o cucerești cu un cadou inedit.

Dacă tu o placi în secret dar nu crezi că sentimentele tale sunt împărtășite ai câteva soluții la îndemână. Fie îți spui cu sinceritate ce simți și vezi ce se întâmplă. Cine știe, poate nu s-a gândit niciodată la asta dar îi va surâde ideea.

Fie te faci că plouă și încerci să-ți găsești dragostea în altă parte. Însă, oricum ar fi, din momentul în care cineva începe să-și dorească mai mult, relația de prietenie va avea de suferit. Așa că, eu îți recomand să-ți iei inima-n dinți și să vorbești cu ea. Crede-mă, chiar nu ai nimic de pierdut. Și viața e prea scurtă ca să ne gândim mereu oare cum ar fi fost dacă i-aș fi spus?

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *