Disfuncțiile sexuale feminine și cum să le tratezi: de la anorgasmie la usturimea vaginală

Am avut multe relații, și eu, dar și Vali. Și atunci când ne-am întâlnit, am lăsat copilărismele la o parte și ne-am oferit totul unul altuia. Ne-a mers bine pentru că am știut că vrem să fim la bine și la greu împreună. Iar eu nu l-am lăsat pe Vali când s-a confruntat cu disfuncțiile erectile. Și știu că nici el nu m-ar fi lăsat dacă apăreau disfuncții sexuale feminine la mine.

Din fericire, nu a fost cazul. Vreau să cred că este datorită echilibrului de care am grijă permanent. În alimentație, în viața profesională și în cea personală. Însă dacă la tine s-au instalat probleme de natură sexuală, trebuie să te ocupi de ele.

Astăzi îți spun despre disfuncțiile sexuale feminine și ce poți face ca să scapi de ele.

Tipuri de disfuncții sexuale feminine

Problemele de natură sexuală sunt cele care stau în calea unei vieți sexuale active și plăcute. Și poate că la un moment dat, ai auzit sau ai avut parte și tu, dar nu știi sigur. Probabil că ai avut libidoul scăzut, poate ai avut un disconfort sau chiar dureri.

Multe dintre ele pot fi simptome ale unor afecțiuni mai complexe. Așadar, iată care sunt cele mai comune disfuncții sexuale feminine:

  • Anorgasmia. Înseamnă incapacitatea femeilor de a atinge orgasmul, fie prin stimulare vaginală, fie prin cea clitoridiană. În acest caz, indiferent de tipul actului sexual, femeia nu poate să obțină orgasmul.
  • Libidoul scăzut. Dorința sexuală este diminuată din cauze precum stresul, epuizarea, stima de sine scăzută, probleme hormonale sau intervenții chirurgicale.
  • Dispaurenia. Se referă la durerea care apare în momentul contactului sexual și poate fi din motive fiziologice sau psihologice. De cele mai multe ori, dispaurenia duce la evitarea sexului.
  • Vaginismul. Este o problemă fiziologică, caracterizată prin contractarea intensă a mușchilor vaginali, atunci când este vorba de contact sexual sau penetrare vaginală.
  • Usturimea vaginală. Așa cum îi spune și numele, este caracterizată de disconfort intens la nivelul vaginului și poate fi cauzată de infecții sau inflamații.

Cum spuneam, cauzele acestor disfuncții pot fi de naturi diferite, însă adevărul este că afectează femeile în același fel. Odată cu instalarea disfuncțiilor, evitarea contactului sexual devine cea mai bună opțiune în viziunea femeilor.

Tratamente pentru femei: cum scapi de disfuncții sexuale

Ca viața ta sexuală să nu aibă de suferit, trebuie să tratezi problema pe care o ai. Iar cea mai bună metodă este să îți faci o programare la medicul ginecolog. În felul ăsta, vei afla care este cauza și ce tratament este potrivit pentru tine.

Poate fi vorba de terapie sexuală, în cazul în care disfuncțiile sunt de natură psihologică. Iar pentru disfuncții fiziologice, medicul îți poate prescrie tratament medicamentos, după caz. Cu siguranță, îți va recomanda și exerciții pentru mușchi pelvieni care să te ajute. Sau produse pe care să le utilizezi la contactul sexual, precum lubrifiantul.

Asigură-te că ai grijă de tine și de sănătatea ta. Încearcă să reduci stresul, să te hidratezi și să dormi cât mai bine.

Te pup!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *