Impotența cauzată de diabet și cum să scapi de ea

Când Vali a arătat primele semne de disfuncții erectile, m-am interesat foarte mult despre cauze. Pentru că știam că problemele au, de regulă, rădăcini mai adânci. Și m-am orientat pentru un tratament potrivit cu cauza. Și am constatat că și diabetul poate provoca impotență.

A urmat o serie de zile în care Vali a făcut tot felul de analize ca să aflăm dacă are diabet sau suferă de alte afecțiuni. Ne-am gândit apoi că ar putea fi vorba de probleme de prostată, având în vedere vârsta înaintată.

Din fericire, la Vali este vorba de probleme psihologice legate de potență, nicidecum de probleme de sănătate.

Diabetul și potența: au vreo legătură?

Am fost și eu surprinsă inițial, să aflu că diabetul poate si o cauză a impotenței. Se pare că diabetul zaharat necontrolat provoacă daune la nivelul vaselor de sânge. Astfel, circulația este slabă, erecțiile lipsesc, iar libidoul masculin este scăzut.

Mai mult decât atât, instalarea diabetului vine de cele mai multe ori și cu probleme de hipertensiune arterială și nivel ridicat de colesterol. Așadar, circulația sângelui este deficitară, iar funcțiile sexuale sunt afectate.

 Și medicamentele pe care le iei pentru tratarea afecțiunilor pot să afecteze viața sexuală. Dar să știi că de multe ori, mintea ta contribuie la înrăutățirea stării.

Am diabet – sufăr de impotență?

Problemele de natură sexuală pot fi unul dintre simptomele diabetului, însă nu înseamnă că suferi de impotență sau ca ai probleme de fertilitate. Atât timp cât diabetul este controlat și tratat corespunzător, nu ar trebui să îți pui problema impotenței.

Sunt mulți alți factori care, împreună cu diabetul, pot duce la o viață sexuală mai slabă. De exemplu, fumatul scade libidoul și afectează funcția erectilă. Mă bucur că Vali nu are probleme cu diabetul sau cu tensiunea arterială. Dar cel mai mult, mă bucur că nu fumează.

Și are și un stil de viață sănătos. Ceea ce este foarte important. Un prim pas pentru tine, dacă ai diabet, este să începi să renunți la vicii și obiceiuri nesănătoase. Începe să faci mișcare, exerciții, să mănânci sănătos și să dormi bine.

Tratament pentru diabet și impotență

Ai nevoie de un tratament potrivit pentru diabetul pe care îl ai și cel mai bine este să mergi la medic pentru a-ți prescrie pastile. E bine să îți faci cât de multe analize ca să fii sigur că totul este sub control.

Și după ce ai început tratament de diabet, poți trece și pe la medicul androlog ca să vezi care sunt cele mai bune pastile de potență pentru tine. Probabil că ai nevoie de ceva naturist, care să nu interfereze cu pastilele de diabet.

Ai grijă de tine și ne mai auzim pe blog!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *