Ce am învățat după ce m-am despărțit de ea

De nevastă-mea m-am despărțit cu ceva timp înainte de a o cere. Am lăsat gelozia să-și vâre coada dar am avut noroc că ne-am putut împăca după.

Și, așa cum se întâmplă de obicei, mi-am dat seama că era femeia potrivită pentru mine doar după ce ne-am certat. Cam cum se întâmplă în filmele proaste de dragoste. Vai ce nu-mi plac.

Dar, să revin.

Ne-am despărțit crezând că nu am ce să mai caut cu una ca ea. Asta credea și ea despre mine.

Ce am învățat din experiență?

M-am despărțit de femeia pe care o iubeam. Ce am învățat

Am învățat că îmi era dor. Nu neapărat de ea ca om, ci de ideea de a fi împreună. De a forma un cuplu.

Am învățat că obișnuința e cea mai nasoală chestie. Eram obișnuit să fac totul cu ea, cum naiba să mă descurc de unul singur?

Am învățat că mâncarea nu are gust și chiar nu alunecă pe gât când în capul tău e doar cât de prost ai fost sau trebuie să-i scriu să mă iau de ea.

Am învățat că nu-i bine să vorbești cu ea la nervi. Că-i verși tot ce crezi tu că-i de reproșat. Și că așa îi demonstrezi ce bărbat bun a pierdut ea. De fapt, îți faci firma de râs și ești doar penibil. Așa o pierzi de tot dacă nu ești atent.

Am învățat că insomnia duce la depresie. Că o despărțire, dacă e de una la care ții cu adevărat, se lasă cu nopți nedormite.

Am învățat că oricât de bărbat ai fi, o despărțire te pune la pământ.

Am învățat că dragostea din răzbunare sau pentru a trece peste e chiar ca naiba. Poate fi ea cea mai frumoasă din parcare, dar plăcerea nu vine nici de-i dorită de toți bărbații din lume.

Și am învățat că obișnuința trece. Că o poți uita și că treci peste tot ce înseamnă despărțire.Că îți vezi liniștit de viață și că poți să te reîndrăgostești. Dar doar dacă îți dorești asta.

Eu nu am dorit asta

Eu am realizat că ea e chiar cea potrivită pentru mine. Timpul departe de ea mi-a arătat că am greșit. Și eu, dar și ea. Cu toate greșelile, am vrut-o înapoi.

Așa că, am căutat-o. A fost de acord să ne întâlnim. Am vorbit multe. La calm, la mult timp după ce ne-a trecut nebunia și furia de după despărțire. Ne-am acceptat așa cum suntem și ne-am mai dat o șansă.

Ce am învățat după ce m-am despărțit de ea?

Că există viață după despărțire, doar că, în cazul meu, viața mea era mai bună lângă ea. 

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *