Dependența de sex: când e vorba de nimfomanie?

Multe femei se confruntă cu probleme legate de sex, de la libido scăzut la imposibilitatea de a avea orgasm. Însă sunt și cazuri în care femeile suferă de dependență de sex. Și sunt în permanență dornice să aibă contact sexual. Dar în unele cazuri, poate fi vorba chiar de nimfomanie.

Bineînțeles, nu înseamnă că orice modificare în comportamentul sexual al partenerei înseamnă nimfomanie și cu siguranță nici un libido mai crescut nu se rezumă direct la tulburarea nimfomană.

Nu am întâlnit persoane despre care să știu sau să aflu că sunt nimfomane. Însă Vali mi-a zis că avea un fost coleg de liceu cu o iubită care era mai mare decât el cu 2 ani. Se pare că tipa era dependentă de senzații erotice și l-a găsit pe amicul lui Vali.

Ce este nimfomania și cum se manifestă

Dacă nu ai auzit până acum, nimfomania este o tulburare sexuală la femei care presupune o dorință constantă de a avea activități sexuale. De la masturbare excesivă la contact sexual cu unul sau mai mulți parteneri.

Nimfomania este mai mult decât o hipersexualitate. Ba chiar se poate încadra la comportament sexual compulsiv. De exemplu, atunci când în orice moment simți nevoia de a avea parte de activități sexuale.

Deși nimfomania este termenul dat pentru femei, și bărbații pot suferi de ceea ce se numește satiriază. Adică tot comportament sexual deviant.

Semne care arată că ești dependent de sex

Nu te gândi că nimfomania e o tulburare care se vede, la fel ca pojarul. Te poți uita la un om și să nu îți dai seama că are dependențe sexuale. Uite, însă, cum îți dai seama dacă tu ești dependent de sex:

  • Te gândești obsesiv la lucruri erotice;
  • Ai fantezii sexuale periculoase sau extreme;
  • Îți dorești să ai mai mulți parteneri, pe rând sau în același timp;
  • Cauți ocazii în care ai putea să îți satisfaci nevoia sexuală;
  • Te gândești la sex cu parteneri necunoscuți;
  • Ai o dependență de filme pentru adulți sau servicii sexuale;
  • Îți stăpânești cu greu impulsurile sexuale.

Atunci când sexul este în gândurile tale în permanență, s-ar putea ca viața ta să fie afectată. Relațiile, indiferent de natura lor, să fie afectate și chiar viața profesională. Ca orice altă dependență, și cea de sex te poate face să pierzi multe.

Cel mai adesea, relațiile de cuplu sunt afectate pentru că apare și infidelitatea. Poate că partenerul tău nu e tocmai fanul unui sex în trei. Și cel mai probabil nu va sta să îi explici că nu înseamnă nimic, de fapt.

Ce poți face ca să scapi de dependența sexuală

Tulburarea sexuală se poate trata și cu siguranță se poate ține sub control. Desigur, e nevoie de un consult la medic, întrucât problema poate fi tratată cu medicamente sau prin terapie. În cazul tulburării pe bază de nivele hormonale, atunci tratamentul poate fi prescris de medic.

Totuși, dacă dependența sexuală provine dintr-o traumă sau poate dintr-o problemă psihologică, atunci un terapeut te poate ajuta să controlezi impulsurile.

Ai grijă de tine!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *