De ce nu mă cere în căsătorie? Cât să mai stau cu el

Multă lume consideră că e doar în mintea femeilor căsnicia. Că noi alergăm după ea și doar pe noi ne interesează. De parcă am vrea asta doar pentru noi. Femeile văd căsnicia în mod frumos, o vor pentru a fi o adevărată familie cu bărbatul pe care îl iubesc. Dar se întâmplă de multe ori ca el să nu te ceară în căsătorie.

Iar tu ca o femeile caldă, iubitoare și răbdătoare, aștepți. Dar cât să stai lângă el dacă omul nu dă semne că vrea să facă pasul? Dragelor, hai să vă zic eu care e faza cu căsnicia și de ce nu te cere în căsătorie.

Când ar trebui să vă căsătoriți

Pentru nimic în viață nu există rețeta secretă. Și nu e un termen limită până la care puteți face nunta și să vă spuneți „Da!” din toată inima. Dar sunt câteva lucruri care arată într-o relație când e cel mai potrivit să vă căsătoriți.

Ai putea spune că e imatur din partea unui cuplu să se căsătorească la câteva luni după ce s-au cunoscut. Dar sunt oameni care au făcut asta și o duc bine. Că au știut că vor să lupte unul pentru celălalt, iar conexiunea lor a fost de neclintit.

Totuși, e greu să îți începi viața de familie cu cineva despre care nu știi câtă sare vrea în mâncare. Sau unde își aruncă șosetele după ce le dă jos. Sau ce părere are despre faptul că vrei copii.

Semne că ar trebui să vă gândiți la căsnicie

Eu sunt de părere că în cuplu ar trebui să fie vorba despre căsnicie atunci când ați bifat mai multe din listă:

  • Sunteți de cel puțin 2 sau 3 ani împreună. Sincer, trebuie să prindeți vreo două Crăciunuri sau Revelioane. Asta ca să vedeți care sunt reacțiile la cadouri sau vizite de-ale neamurilor. Sau ca să vedeți care face urât la băutură și se plânge de mahmureală. Tot pentru voi, să știți cine după cine strânge.
  • Stați de ceva timp împreună. Și în ciuda faptului că multe veți spune „Uite, de asta nu te cere, că stai cu el!”, ajungem și acolo. Până una alta, stați împreună ca să vedeți cum organizați tot mecanismul casei. Pe relație știm, sunteți ok. Aveți ceva timp împreună. Dar cu casa cum e?
  • Ați fost în măcar vreo două vacanțe împreună. Voi doi, atât. Pentru prima vă iertăm că e o vacanță de test. Dar la a doua ar trebui să știți cum merge treaba. Să vedeți care vrea la mare, care vrea la munte. Care vrea să viziteze până îl dor picioarele și care ar vrea somn mult, un cocktail și o umbreluță.
  • V-ați cunoscut familiile, neamurile. Fetelor, nu trebuie să aveți relații minunate cu maică-sa. Iar băieți, nu e musai să râdeți la glumele lu’ taică-su când stați la perpelit mici pe grătar. O să trăiți voi doi în familie, e de ajuns. Dar e bine să se vadă că sunteți serioși. Plus că trebuie să știi de unde are copilul genele astea.
  • De ceva timp nu mai aflați lucruri noi despre celălalt. Nu spun că după ce vă căsătoriți se mai deschide o portiță cu informații. Dar dacă treaba merge de la sine deja, de ceva timp, poate sunteți pregătiți de pasul cel mare.

Să mai stau sau să mă despart de el?

Deci, de ce nu te cere? Simplu. Pentru că nu e pregătit. În cele mai multe cazuri, asta e problema. Și ce dacă are 30 de ani și are casa lui? Omul nu e pregătit. Psihic.

Fetelor, haideți să vă spun un lucru. Puteți sta lângă un om mulți ani. Poate să aibă toată siguranța financiară, anii necesari și relația să fie una foarte bună, că tot nu o să vă ceară. Pentru că nu e pregătit el. Și vă săturați și plecați.

Și peste un an sau doi, el e cu alta și deja fac planuri de nuntă. Pentru că ea l-a găsit pe el când devenea pregătit. Chiar dacă tu poate îl cunoști mai bine, sau vă înțelegeați mai bine. Bărbatul se căsătorește cu femeia care e acolo atunci când el e pregătit.

Dar se poate întâmpla ca adevărul să fie altul, mai urât. Nu te iubea. Stătea cu tine din confort, din obișnuință. Poate stăteați împreună de mult și erai oricum ca o soție pentru el. Dacă tu i te dăruiești ca soție la nivel de iubită, fii sigură că nu te va mai cere.

E mai ușor să plece decât să divorțeze. E comod, e bine.

Sunt bărbați care au impresia că relația se strică cu căsnicia. Pentru că apare presiunea că v-ați luat și vrei, nu vrei, trebuie să fiți bine. Și e presiune concomitent cu delăsarea și gândul că „și așa ne-am căsătorit și nu o să divorțeze”.

Draga mea, dacă ai bifat mai multe din lista de mai sus, încearcă să discuți cu el deschis despre asta. Dacă se aprinde sau spune că nu are rost căsnicia, atunci s-ar putea să stai degeaba.

Pași înainte de căsătorie: cât mai aveți până te cere

Sunt cazuri în care, din prea multă dăruință, bărbații ascund faptul că te vor cere, în loc să ascundă momentul când o vor face.

Dragi bărbați, nu ascundeți de femeia voastră că vreți să o cereți. Discutați despre asta, vorbiți despre căsnicie și cum ar fi cel mai bine pentru voi să vă aranjați relația și viața. Prietenii ei sunt cei mai buni aliați ai tăi pentru a pregăti surpriza vieții ei când o vei cere.

Deci comunicare cât încape între voi!

Pupici!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *