Dacă am disfuncții erectile pot avea copii?

Sunt momente în viață când parcă nu mai gândești deloc limpede. Și nu e o surpriză că m-am simțit și eu neputincios când am realizat că am disfuncții erectile. Mă gândeam la dezamăgirea pe care credeam că i-am provocat-o Elei. Și mă întrebam dacă voi putea avea copii.

Aveam tot felul de gânduri aiurea și din cauza asta nu dormeam noaptea. Și eram obosit și nu făceam față zilei. Iar seara o luam de la capăt. Tot cu gânduri aiurea. Și abia când am început să discut cu Ela și cu câțiva medici mi-am mai revenit psihic și mi-am dat seama cum mă adânceam.

Îmi induceam singur niște stări pentru că eram nesigur de performanțele mele. Ba chiar mă gândeam că s-ar putea să fie și mai rău de atât.

Cum te afectează disfuncțiile erectile?

Trebuie să știi clar că te afectează. Și trebuie să le rezolvi, să scapi de ele. Eu m-am mobilizat să nu rămân cu ejacularea precoce netratată. Dar dacă vorbim despre cum te afectează, aici depinde de fiecare bărbat și fiecare problemă.

Pentru că sub umbrela disfuncțiilor erectile la bărbați intră mai multe probleme:

Și practic, fie nu poți avea sex de calitate, ori nu prea poți avea mai deloc. Că dacă îți moare la intrare, n-ai cum să ți-o tragi cu femeia ta. Și în cazul ăsta, treaba cu copiii scârțâie. Adică puteți avea copii, dar înseminarea nu se face neapărat pe cale naturală.

Practic, în cazul disfuncțiilor erectile ai șanse să faci copii. Numai că ai nevoie de puțin ajutor. De exemplu, să exersezi masturbarea corectă.

Disfuncții erectile vs. infertilitate

Dar dacă vorbim despre infertilitate, aici e un pic mai delicată situația. Pentru că dacă analizele de infertilitate indică probleme precum lipsa spermatozoizilor virili, fecundarea nu prea e posibilă.

Și sunt o mulțime de cauze pentru asta. De la fumat la abuz de alcool sau chiar anxietate și stres. Dar cel mai bine este să îți faci programare la medicul androlog ca să îți recomande și un tratament potrivit. Indiferent că vorbim despre disfuncții erectile sau infertilitate.

Ce să faci dacă ai disfuncții erectile

Clar vorbești cu specialiști. Sper că am lămurit asta deja. Și îți zic ce mi-au recomandat mie sexologul și andrologul. În primul rând, s-o las naibii mai ușor cu stresatul din orice. Că dacă nu-mi ieșea ceva, imediat mă enervam și pufneam. Dar m-a luat Ela „prin învăluire” cu yoga și bună dispoziție și mi-am mai revenit. Și când mai venea acasă de la cumpărături cu lenjerii sexy, uitam că le-a luat cu cardul meu.

Iar apoi mi-a recomandat andrologul să iau pastile de potență dacă vreau rezultate bune și cât mai rapid. Asta pentru că nu aveam alte probleme asociate. Deci pastilele de potență nu mi-ar fi creat nici un fel de problemă. Oricum am scris pe blog păreri despre suplimentele de potență, dacă vrei să vezi. Și pe câteva le-am inclus în topul cu cele mai bune pastile de potență.

Vezi și tu ce am mai încercat noi și ce îți recomandă medicul androlog.

Ne mai auzim!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *