Mama-soacră, poamă acră. Consolidează relația cu mama lui

Prietenie între noră și soacră? Da, se poate. Poate că ai râs cu gura până la urechi când ai citit afirmația asta, dar dă-mi voie să-ți spun că este posibil și vine chiar și cu avantaje. Da, da.

Este adevărat că este dificil să te înțelegi cu părinții celuilalt, uneori poate nu te plac de la bun început, fără a încerca să te cunoască și nici ei nu scapă de stresul ăsta, așa cum a povestit și Vali. Dar sunt și cazuri în care dai peste niște oameni deschiși, care vor să afle mai multe despre tine.

Mai întâi de toate trebuie să înțelegi ceva, pentru copilul lor nimeni nu va fi suficient de bun și nicio femeie nu va putea avea mai multă grijă de el decât mama  lui. În plus, ei consideră că au deja un avantaj în fața ta, cunoscându-l în detaliu pe cel care ți-a devenit partener. Dar asta nu înseamnă să renunți.

Așa cum l-ai cucerit pe el, cu siguranță o poți cuceri și pe mama soacră. Eu am avut noroc, am o mamă soacră… să-i dea Dumnezeu sănătate! A trecut prin multe cu soacra ei și și-a promis de la bun început nu va face aceleași greșeli. Și se ține de treaba.

Dar dacă tu te regăsești printre cele care au o relație dificilă și nu vrei să fii nevoită să renunți la el delicat, dar definitiv, din cauza ei, ia aminte la trucurile de mai jos.

Cum să te înțelegi mai bine cu mama soacră

Arată-i aceeași înțelegere pe care o aștepți

Indiferent de relația soacră-noră, este absolut natural ca doi oameni să fie diferiți, să aibă percepții diferite, având în vedere cultura, educația, dar mai ales diferența dintre generații. Așadar, chiar dacă nu ești mereu de acord cu soacra ta, vorbește-i cu calm și fii înțelegătoare.

Dacă tu vei porni un război, acesta se va răsfrânge și asupra partenerului tău care va vrea să împace pe cele mai importante două ființe din viața lui. Și nu vrei să-l faci să creadă că trebuie să aleagă între voi.

Fii sinceră

E adevărat, adevărul doare mai tare decât o palmă, dar sinceritatea va fi mult mai apreciată pe termen lung. Spune-i de la început, dar cu tact și diplomație, ce așteptări ai de la relația voastră, cum vezi lucrurile astfel încât să știți pe ce picior dansați. Astfel vei evita situații dificile, când puse în fața faptului împlinit, exemplu apariția lui bebe, să vă contraziceți sau să iscați neînțelegeri.

Arată-i disponibilitate

Nici să stea toată ziua pe capul vostru sau tu cu ea mereu în telefon. Dar demonstrează-i că, deși te-ai căsătorit cu fiul ei, ea încă are un loc sigur în viața voastră și a nepoților. Și în plus, acest lucru este benefic și pentru tine. Poate se va oferi să te ajute cu mâncare atunci când nu ai timp, sau să ia copiii de la grădinița, sau să dea de mâncare pisicii în lipsa voastră. Aceste mici atenții sunt dovada ei de afecțiune, acceptă-le fără reproșuri și, la rândul tău, mulțumește-i. Arată-i că nu s-a schimbat relația de când aveți copii. Arată-i că, dimpotrivă, sunteți mai uniți ca oricând.

Faceți schimb de rețete

Chiar dacă tu te-ai format cu rețetele de la mama ta de acasă sau cele de pe Internet, câteodată o perspectivă nouă face minuni. Pe de o parte îi vei arăta soacrei că te interesează despre felul în care gătește, a se citi mâncare cu care l-a crescut pe bărbatul pe care îl iubești, și pe de altă parte schimbul de rețete presupune o comunicare mai degajată, mai puțin protocolară.

Și soțul tău îți va mulțumi atunci când va gusta din nou o mâncare ca la mama acasă. ?

Pune-o pe același nivel cu mama ta.

Aici nu mă refer să o suni în egală măsură sau să-i împărtășești anumite secrete sau suferinți. Ci mă refer la ideea de păstra aceeași imagine a lor în ochii soțului tău și a copiilor voștri. E firesc să fii subiectivă și nu te învinuiește nimeni, dar cei mici trebuie să învețe să-și aprecieze și să-și iubească bunicile în mod egal.

Cât despre soțul tău, se va bucura nespus știind că soția pe care și-a ales-o este acceptată și apreciată de mama sa. Vorba aceea, până la un anumit punct, a fost cea mai importantă femeie din viața lui.

Vezi că nu e așa greu? Poate exista o relație frumoasă între tine și soacra ta, dar asta se realizează prin puțin efort și bunăvoință. Însă cel mai bun sfat pe care ți-l pot da, fii rațională și nu lăsa părinții din nicio parte să intervină între voi. În ciuda neînțelegerilor, zâmbiți frumos, și apreciați-i că sunt acolo pentru voi.

Tu ce faci pentru a cuceri inima soacrei tale?

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *