Cine suntem?

Povestea noastră

Salutare! Suntem Ela și Vali, un cuplu nonconformist, dar cu valori solide, căsătoriți de peste 10 ani și într-o relație de mai bine de 15. Tuuuiii! Ce-a trecut timpul. Ne place să experimentăm, mai ales în dormitor, și am creat acest blog ca pe un jurnal de cuplu, menit să ne apropie și mai mult. Nu suntem terapeuți, ci oameni sinceri care nu se tem să-și spună secretele. Scrisul e pentru noi unul din cele mai intime moduri de comunicare, așa că ne-am decis să practicăm zilnic terapia prin scris și ne dedicăm articolele atât unul altuia, cât și celor care se regăsesc în povestea noastră. Putem spune că este tradiția noastră :).

Prin acest blog ne-am propus să ne consolidăm propria relație, dar și să îi ajutăm pe acei bărbați și acele femei care își doresc o relație sănătoasă, sinceră, deschisă și fără inhibiții. Cine spune că nu-și dorește așa ceva, nu a întâlnit persoana potrivită.

Despre autorii Sub Așternut

Ela, 35 ani*

Farmacist și nutriționist de profesie, pasionată de fitness, yoga și lifestyle. 

Îmi iubesc familia, dar în același timp îmi iubesc și întrețin corpul și spiritul pentru a fi mereu prezentă și a trăi fiecare moment în armonie. 

Viața nu a fost mereu așa de prietenoasă cu mine. Provin dintr-o familie disfuncțională, unde mama mi-a fost model și simbol al puterii și rezistenței. Până să îl cunosc pe Vali, soțul meu, am trecut prin câteva relații eșuate, care m-au făcut să-mi pierd încrederea în bărbați. Experiențele trecute m-au „ajutat” să mă maturizez înainte de vreme. Însă, viața mea a căpătat un sens abia după ce l-am cunoscut pe Vali, în 2005, când aveam doar 19 ani. Cu toate astea, mi-a luat mult timp să-mi dau seama că el este, de fapt, bărbatul perfect pentru mine. 

După două tentative de despărțire, care, culmea, mai mult ne-au unit, și 11 ani de căsnicie cu de toate, acum putem spune fără să mințim că ne trăim viața pe care ne-am dorit-o. Consider intimitatea o parte esențială a oricărei relații și o cheie către sufletul unei persoane.

Am creat SubAșternut.ro ca să documentez viața noastră de cuplu, să expun fiecare provocare și experiment, în speranța că te ajut și pe tine să te deschizi față de persoana iubită (sau dorită) și să nu ai inhibiții, mai ales sub așternut.

Ela

Motto preferat: „Spune-mi cum ești în pat ca să-ți spun ce fel de om ești”, spus de Vali într-una din primele scrisori către Ela

Citește toate articolele scrise de Ela

Vali, 43 ani*

Antreprenor, specializat în design de interior, pasionat de literatură și dedicat vieții de familie. 

Iubesc să petrec timp cu soția și fiul nostru și consider fiecare clipă alături de ei ca pe un câștig personal. 

Provin dintr-o familie din clasa de mijloc și am învățat tainele afacerilor de la tatăl meu. Am visat întotdeauna să am o relație așa cum au ai mei, indiferent de provocările prin care au trecut. Însă, nu am știut să prioritizez ceea ce-mi doream. Am urmat Facultatea de Arhitectură, apoi am lucrat în domeniu și abia când am cunoscut-o pe Ela, în 2005, mi-am dat seama ce era important cu adevărat pentru mine. 

Am simțit că-mi pierd mințile de fiecare dată când am fost la un pas de despărțire, și că eram în stare să fac orice ca să fie din nou a mea. Deși sunt 8 ani între noi, consider că Ela și cu mine suntem ca yin și yang, inseparabili și dependenți unul de celălalt. Intimitatea este atunci când ești sincer și fără teama de a spune ce fantezii ai. 

Am creat SubAșternut.ro ca pe un exercițiu de cuplu. Ne scriam scrisori pe care le ascundeam în diferite locuri prin casă, unde știam că le va găsi destinatarul. Așa ne-am dat seama că ne ajută pe amândoi să ne scriem constant, așa că am pus totul pe un blog, cu speranța că experiențele noastre te vor ajuta și pe tine.

Vali

Motto preferat: „Hai să botezăm și locul ăsta”, spus de Ela în timpul unei vacanțe în doi

Citește toate articolele scrise de Vali

*vârsta valabilă la momentul lansării proiectului SubAșternut.ro, în iulie 2021

Întrebări pentru autorii SubAșternut de la cititori

De ce nu pot afla mai multe despre voi?

Cum pot intra în legătură cu voi? În cât timp răspundeți?

Pot vorbi separat cu Vali? Sau cu Ela?

Faceți reclame pe blog? Acceptați parteneriate?

Ce vă recomandă pe voi să dați sfaturi cuplurilor sau celor care vor o relație stabilă?