Ce vor bărbații de la o relație de lungă durată

Ce vor femeile de la o relație de lungă durată? În fond, ar trebui să fie același lucru. Fericire, fluturi în stomac, siguranță, o persoană pe care se pot baza, un copil eventual, un loc cald unde să pui capul. Cumva, nu suntem foarte diferiți la acest capitol. Însă, ce vor bărbații de la o relație de lungă durată poate fi uneori, un mister pentru noi, femeile.

A scris Vali acum puțin timp despre secrete pentru o relație fericită din perspectiva bărbatului. Cumva, de acolo reiese că au totuși câteva așteptări simple, pe care o femeie le-ar putea îndeplini fără efort. Totuși, cum mintea unei femei uneori o ia pe cărări diferite, lucrurile nu mai stau așa simplu cum le-ar putea privi un bărbat.

Ei vor o viață sexuală împlinită, confort spiritual, sprijin emoțional și fizic, interese comune și pe cineva cu care au ce discuta. Caută o persoană empatică, pe cineva care rezonează cu problemele sau ideile lor, care îi ascultă cu adevărat. Cu alte cuvinte, cine se-aseamănă, se-adună.

Ce vor bărbații de la o relație de lungă durată: intimitate

Sexul constant e esențial într-o relație. Asta au nevoie mulți bărbați. Și nu doar atât, ci și intimitatea asta, siguranța că pot să se afișeze dezbrăcați, să scape de toate inhibițiile în fața unei femei. Nu zic că majoritatea s-ar rușina, nu sunt pudici mai ales dacă faci o plimbare prin Vamă pe plajă noaptea. Însă, una e să stai dezbrăcat în văzul lumii, alta e să stai, fără inhibiții, în fața unei persoane pe care o vezi în fiecare zi.

Și asta contează pentru un bărbat: să îi accepți, cu bune, cu rele. Fie că nu sunt cei mai grozavi la pat, fie că nu sunt cei mai buni dansatori sau nu sunt experți în masaj, contează să aibă pe cineva față de care să poată greși, fără să dea socoteală. Asta e intimitatea adevărată. Nu e vorba doar de relații sexuale, ci și de apropierea aceea – chiar și atunci când mergi la toaletă cu ușa deschisă, sau tragi un vânt de față cu partenera. Asta e intimitatea adevărat. Cu bune, cu rele.

Ce altceva mai vor bărbații: sprijin

Ooo, da. Au nevoie de un umăr pe care să plângă. Au nevoie de cineva la care să se plângă. Nu contează că e vorba de politică, meciuri, trupe muzicale, probleme de la muncă sau probleme cu spatele. E vorba de orice, ei trebuie să stea de vorbă cu cineva. Un bărbat introvertit, care nu discută cu nimeni și nu se descarcă, e un bărbat problematic. Unul care poate ajunge bărbat frustrat în relație toxică.

Ei nu pot îndura atât de multe probleme emoționale așa cum putem noi, femeile. Ei au nevoie să se descarce, mai des. E în natura lor, așa că trebuie să îi înțelegem, să îi ascultăm și să îi sprijinim, chiar dacă nu avem cum, în mod direct. Chiar dacă e o problemă distantă de noi, dar pe ei îi afectează atât de mult, trebuie să aibă (acasă) un umăr pe care să se plângă. Și de-asta suntem noi aici, partenerele… ideale.

Ce mai au nevoie bărbații într-o relație: empatie și interes

Apreciere, acceptare, nu schimbare cu forța. Un bărbat apreciază mult la o femeie interesul față de el, faptul că nu vrea să-l schimbe și că-l acceptă așa cum e. Nu vrea o femeie care să-și impună regulile, care să-l forțeze să se uite la un serial siropos dacă el nu vrea.

Un bărbat are nevoie de înțelegere – dacă el vrea să se joace Fifa toată seara și femeia vrea să se uite la comedii romatice, să accepte ea ideea și să facă asta în camere diferite. Sau dacă el vrea să stea seara la o bere până târziu și ea vrea să doarmă, atunci să îl lase în pace să stea. Să nu-l ia cu ifose de genul „iubi, nu vii în pat? Vreau un masaj…” fix în momentul în care el se simte bine cu berea lui.

Cam asta vrea un bărbat. Nu vrea ceartă acasă, vrea să nu ia în serios cearta, să scape ușor de ea și să nu fie bătut la cap. Are nevoie de o femeie care să îl înțeleagă, să empatizeze cu problemele lui (chiar dacă diferă de ale ei) și să nu fie forțat să se schimbe dacă îi este confortabil așa cum e.

Bineînțeles, dacă nu schimbă la el lucrurile negative și te ceartă din orice prostie, e semn că nu e demn de tine, eu asta cred. Sau dacă te neglijează la fel, căci și noi avem nevoi similare cu ale lor. De-asta trebuie să existe înțelegere, comunicare și alimentarea nevoii de afecțiune a bărbatului. Nu e ca un copil de crescut, e mai degrabă ca un copil de întreținut. 🙂 Asta am înțeles, cu timpul, mai ales diferența asta de vârstă dintre mine și Vali mi-a confirmat. Nu contează că sunt 8 ani între noi, contează că întotdeauna femeia va fi sprijinul potrivit, la momentul potrivit, atunci când este armonie în relație.

Și, draga mea, cred că asta este ceea ce vor bărbații de la o relație de lungă durată.

Sper să te ajute aceste sfaturi. Nu știu dacă am pătruns până la capăt în mintea unui bărbat, aici Vali poate să ne confirme. Spor la înțelegerea bărbaților voștri 🙂

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *