Ce înseamnă dacă am înșelat în vis

În relații, unul dintre cele mai importante aspecte este fidelitatea. Mai ales atunci când vorbim despre monogamie. Și fiecare om are o idee diferită despre punctul de origine al infidelității. Ba că începe la sărut, ba la sex, ba la gânduri indecente. Dar cum stă treaba când înșeli în vis?

Amuzant, pentru început. Așa mi-am zis și eu. Mi s-a părut întotdeauna comic să te superi când partenerul zice că a visat că te înșală. Până la urmă, cât control ai asupra viselor? Se presupune că sunt proiecții ale inconștientului. Dar există atât de multe pagini care interpretează visele și explică ce se poate întâmpla în urma a ce ai experimentat în somn.

Totuși, cum interpretezi visul în care ai înșelat?

Am visat că am înșelat: sunt infidel?

Se zice că visele sunt adesea, reluarea activităților din zilele precedente, sub o altă formă. De multe ori, lucrurile sunt distorsionate în vis. De exemplu, într-o zi, fiul nostru a căzut de pe trotineta lui. Iar după două seri, eu am visat că a căzut pe scări.

Recunosc, am visat și eu că am înșelat. Și când eram mai tânăr, dar și de când sunt căsătorit cu Ela. În tinerețe, visam fete pe care le vedeam o singură dată în viață sau chiar colege de facultate. Și era puțin ciudat să mă duc la cursuri și să o văd pe colega cu care noapte trecută mă tăvăleam în vis. Nu am acordat niciodată atât de multă importanță viselor, dar se pare că și ele spun ceva.

Când eu și Ela am avut perioada noastră mai neagră și o suspectam că mă înșală, eram tare supărat. Și visam des pe atunci că fac sex cu alte femei și mă vede Ela. Cred că mintea mea cocea un fel de răzbunare. Dar chiar și în vis simțeam că nu e ok ce fac. Iar când mă trezeam, mă durea sufletul la gândul că am ajuns așa cu Ela.

Dar am visat și în căsnicia noastră că o înșel pe Ela. În majoritatea dăților nu îmi dădeam seama dacă era cineva cunoscut. Erau mai mult vise erotice presărate cu imagini din filmele pentru adulți pe care le văzusem.

Înșelatul în vise și ce înseamnă

Atunci când înșeli în vis poate să fie un simplu gând erotic. Poate nu ai mai făcut-o de mult și simți nevoia, iar mintea îți transmite mesajul. Se poate, de asemenea, să simți că poate relația voastră este monotonă și aveți nevoie de ceva nou. Nu înseamnă că trebuie să cauți o relație extraconjugală, ci că relația voastră necesită mai multă atenție.

Uneori, înșelatul în vis poate veni sub forma proiecției unor fantezii cu care nu e de acord partenera. Atunci, mintea coace tot ceea ce vrei tu să faci, dar cu o persoană diferită. Tocmai pentru că știi, în subconștient, că jumătatea ta nu e de acord cu ce îți trece prin cap.

Dacă totuși te încântă gândul că ai înșelat-o în vis, poate că trebuie să stai și să te gândești daca ești fericit în relație. Dacă e ceartă non-stop între voi și simți că nu mai e locul tău acolo, rupeți relația. Iar dacă ai înșelat și te simți vinovat, ăsta e semnul că îți iubești partenera și nu trebuie să calci strâmb în realitate.

Să îi spun că am înșelat-o în vis?

Eu nu m-am ferit niciodată să îi spun Elei că am visat că am înșelat-o. I-am povestit exact și de fiecare dată ne-am amuzat. Nu pot spune că nu e o fire geloasă, dar reacționează mai puțin plăcut când are motive clare și palpabile. Știe că o iubesc enorm și că ea este femeia cu care vreau să fiu până la final.

Dacă partenera ta nu primește prea bine veștile cu privire la înșelatul în vis, îți recomand să îi povestești cu părere de rău. Explică-i că te-ai simțit vinovat și ți s-a făcut inima neagră când te-ai trezit. Unele femei pot fi ușor afectate de ideea de înșelat, chiar dacă e în vis. Poate a fost înșelată în alte relații și doar ideea ca tu să fii în brațele alteia (chiar și în vis) o va răni.

Nu recomand să nu îi spui, ci recomand să nu îi dai de înțeles că a fost plăcut. Sincer, nici mie nu mi-ar pica prea grozav să îmi spună Ela că a visat cum și-o trăgea cu altul și era super. Poate chiar mi-aș pune la îndoială performanțele.

Chiar așa, oare Ela a visat că mă înșeală?

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *