Cum să reacționezi când vezi că este nefericită alături de tine

Greu subiect. O s-o spun direct: e al naibii de greu. E dificil să scrii despre fericire la un mod lejer, care poate să pară simplist și superficial, dincolo de toate cărțile motivaționale care oferă soluții de tipul „Cum să fii fericit în cinci pași“, cum să trimiți gânduri pozitive în univers ca să se întoarcă la tine sub formă de bumerang sau știu eu mai ce.

Și mai greu e să scrii despre fericirea în cuplu. Dacă nu e cu love și nu ești în stare să memorezi citate ca apoi să le cuprinzi pe toate astea în fotografii de pe Instagram, ești pierdut.

Eu cred sincer că „fericirea” în cuplu este un produs de marketing, de tipul felicitărilor Hallmark iar etichetele contează prea puțin. 

Și mai cred că relația cu persoana iubită ar trebui să fie una sănătoasă, domestică, de zi cu zi, care să ducă la împliniri personale foarte mari!

De multe ori, însă, facem greșeala să o căutăm cu lumânarea, cu riscul de a uita ceea ce avem lângă noi…

Știu că e un clișeu să-ți zic că eu dau sfaturi pentru bărbați sau că dețin secretele pentru o relație fericită, dar pe mine viața în doi chiar m-a învățat să prioritizez ceea ce contează cu adevărat și cum să fac o femeie fericită. 

Așteptările nerealiste de la partenerul de cuplu pot aduce nefericire

Crezi că ai așteptări realiste de la partenerul sau partenera ta? Provocarea mea pentru tine este să te gândești la ceea ce așteaptă partenera de la tine și să stabiliți împreună dacă ar fi nevoie să faceți câteva ajustări. 

Dezamăgirile vin de la așteptări superficiale.

ea este nefericita cu tine

Din experiența mea ca partener de cuplu de cursă lungă, cele mai frecvente așteptări nerealiste cu privire la relație și partener sunt:

Fără certuri 

Prostii! Prezența conflictului în relație nu este un semn că lucrurile nu merg bine.

Am „blocat” și am „parat” atât de multe certuri cu Ela, nevastă-mea, încât nici nu le pot socoti. Am fost Ronaldo, m-am jucat cu mintea ei ca și cu o minge de fotbal. Am apărat când am stat în poartă, am șutat când aveam argumente sau mi le ridica la fileu, și am rămas în apărare, calm, când eram acuzat de mai știu eu ce.

De-a lungul anilor, am învățat că e important să nu iei în serios fiecare ceartă. Când treci la viața la comun, totul se schimbă. Sunt necesare compromisurile, iar relația pe care partenera o are cu tine e pusă la încercare. Fericirea ei trebuie să fie fericirea ta.

De aceea, ar fi bine să afli și de ce e bine să o asculți pentru a înțelege și nu pentru a da replica.

Credința că celălalt îți aparține

În relațiile fericite, oamenii au nevoie atât de certitudine, cât și de incertitudine. Însă în cantități și feluri diferite.

Nu zic să ascunzi. Cu siguranță nu trebuie să vă mințiți. Dar e normal să nu vă spuneți sau să nu vă arătați niște lucruri. E bine să păstrați un mister între voi ca să vă faceți să vă doriți și mai mult unul pe celălalt.

Spre exemplu, ai putea să ții minte cum se numește actorul ei preferat iar dacă acesta urmează să joace un spectacol în teatrul din oraș, să rezervi două bilete din timp.

relatii in care partenerii sunt nefericiti

Astfel reușiți să vă faceți câte o surpriză și să oferiți un suflu nou relației. Lăsați un pic de mister și faceți-i loc romantismului.

Fii atent la micile gesturi care îți spun că e nefericită și stați un pic de vorbă ca să vedeți dacă aveți aceleași așteptări sau nu.

Ce faci când distanța dintre voi devine tot mai mare?

Lipsa de comunicare emoțională generează distanțarea între parteneri și senzația de a trăi singurătatea în cuplu. „Singurătatea în doi nu e pentru noi”, așa i-am zis Elei atunci când ne certam din orice. 

Fiecare conversație pe care o închegam reușea cumva s-o ia ranza; felul în care înțelegea ea lumea era așa de străin de mine, încât aveam senzația că eram viețuitorul unei realități paralele despre care nu mă îndoiam că era cea adevărată, dar la care eu „nu aveam acces”. 

Țin și acum minte toate nopțile anoste din living, când unul se uita la TV, iar altul stătea pe laptop.

Nu înțelegeam care sunt nevoile ei, de ce pare tristă însă știam clar că e femeia alături de care vreau să-mi trăiesc viața.

Ela reușise să-mi spună că se simte singură după nașterea fiului nostru. Asta s-a întâmplat după luni întregi de necomunicare. Era prinsă toată ziua cu copilul, iar eu, când ajungeam seara târziu de la birou, eram foarte puțin prezent. Ca să nu mai zic că săream peste partidele amoroase

Faza e că toată conexiunea emoțională are loc numai atunci când ambii parteneri sunt dispuși să înțeleagă ce simte celălalt prin intermediul unei legături emoționale, nu doar la nivel rațional.

idei de sex pentru a uita de nefericirea in cuplu

Este greșit să presupunem că el/ea trebuie să-și dea seama singur/ă de asta. 

Dacă te regăsești și tu în această situație, primul pas este să-i comunici partenerului de cuplu felul în care te simți, împărtășindu-i sentimentul de singurătate! 

3 întrebări pe care mi le-am adresat eu ca să-mi salvez relația

Mă simt bine cu mine însămi?

Dacă te simți bine cu tine, dacă te simți bine în pielea ta, dacă ești ok psihic și fizic, și nu ai nevoie de cineva care să te completeze, atunci ar trebui să fii pregătit să-ți asumi o relație amoroasă care poate dura o viață.

Eu am avut diferite probleme psihologice legate de potența masculină și aceste disfuncții erectile s-au ameliorat numai cu ajutorul Elei care m-a îndrumat să iau cele mai bune tratamente. Fără ea, încrederea mea era zero. 

Cât de des îmi manifest afecţiunea față de ea?

Mi-am dat seama că îmi era greu să-mi manifest afecțiunea și că motivul nu era acela că nu o mai iubesc ci faptul că vedeam iubirea ca pe un fapt dat: „Dacă suntem împreună înseamnă că te iubesc. De ce trebuie să-ţi mai arăt?”

Abia după ce mi-am dat seama că e totuși un gest egoist, am trecut la mici acțiuni. Am început o dată pe lună să o invit la cină, am început să îi adresez complimente și să o îmbrățișez mereu (fie acasă sau în public). Nici nu știam cât este de important să-ți manifești iubirea până atunci.

Când a fost ultimul weekend în care am plecat din oraș fără copil?

Trucul aplicat unei seri pe lună poate fi aplicat și unui weekend pe an. Un weekend liber, fără copii, îți oferă super mult timp pentru voi. Vă mai oferă și ocazia să vă relaxați și să dormiți suficient, pentru a vă reîncărca bateriile.

Cum să recâștigi persoana iubită și să o faci din nou fericită? Nu există o rețetă perfectă, însă există câteva ingrediente care te pot ajuta și pe care le poți aplica în funcție de povestea ta.

Sper ca aceste sfaturi să-ți fie de folos!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *